Hem içeride hem dışarıda

DÜNE kadar İzmir gayrimenkul piyasasına bir elin parmağını geçmeyen aktörler yön veriyordu.

Haberin Devamı

Devir değişti. Sektör hareketlendi. Oyuncu sayısı ve rekabet arttı. Artan rekabetle birlikte İzmirli kurumlar, gündemine yurtdışını da almaya başladı. İstanbul ve Ankara’nın yıllardır yaptığını İzmirli müteahhitler de yapar oldu. İç piyasanın yanı sıra rotasını yurtdışına çeviren firmalardan biri de sektörün en gençlerinden Ontan İnşaat... İzmir’in yanı sıra Manisa’da projeler geliştiren ve gündemine İstanbul’u da alan Ontan, Mozambik, Cezayir, Almanya, Letonya ve Gürcistan içinde yoğun bir mesai içinde. Ontan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem ile hem sektördeki gelişmeleri hem de projeleri hakkında konuştuk.

Hem içeride  hem dışarıda

 

Haberin Devamı

Yeni marka Modda

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden arkadaşı Taner Akçınar ile 2006’da kurdukları Ontan’ı yenilikçi bir firma olarak aktaran Onur Öktem, bunu kente de yansıtmak istediklerini söylüyor. Öktem, topluma değer katacak işlere imza atarak yolla devam ettiklerini paylaştı. Şu an İzmir Bayraklı, Manisa ve Akhisar’da devam eden projelerinin bulunduğunu hatırlatan Öktem, “Ontan Bayraklı projemiz yakında tamamlanacak. Satış oranı yüzde 95’lerde. Ve bu satışın önemli kısmını da ilk yıl yaptık. Manisa ve Akhisar’da da projelerimiz var. Şimdi Modda markasıyla yeni bir projeye başlıyoruz. Modda Bayraklı. 105 konut yer alacak ve ilk yeşil projemiz. LEED Sertifikası’na aday olacak. Yıl sonunda lansmana çıkıyoruz. Bundan sonra Modda ile ses getiren projelerimiz olacak. Ve her projenin kendine has bir tarzı ve rengi olacak. İlk mesajı yeşille yani çevreci konseptle veriyoruz” bilgisini paylaştı.

Hem içeride  hem dışarıda


MOZAMBİKTEN LETONYA’YA

Sadece şirket yapısında değil, hayata geçirdikleri birçok projede de ortaklık kültürüyle yol aldıklarını aktaran Onur Öktem, bu kültürü yurtdışına da taşıdıklarını belirtiyor. Onur Öktem, yurtdışındaki hedeflerine ilişkin ise şunları söyledi; “Afrika’nın güneydoğusunda yer alan Mozambik’in başkenti Maputo’da bir proje var. Karma bir proje. Bunun dışında Cezayir’de taahhüt işleri yapıyoruz. Şimdi buna konut projelerini de eklemek istiyoruz. İncelemelerimiz sürüyor. Almanya, Gürcistan, Letonya’da araştırmalar devam ediyor. Buralarda da konut odaklı çalışmalarımız olacak. İlk etapta da butik projelerle piyasada yerimizi almak gibi planımız var. Ardından da büyük hacimli işlerle pazarda kalıcı olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı


2017’DE SESİMİZ
DAHA ÇOK ÇIKACAK

2017’de hem İzmir’de hem de kent dışında yeni projelerin startını vereceklerinin aktaran Onur Öktem, “Şimdi İzmir’de yeni projelere odaklandık. ‘Yeni Kent Merkezi’ olarak gösterilen alanlardan Çınarlı’da iki projemiz olacak. Yüksek yapılı ve karma projeler olacak. Bunun yanı sıra İstanbul’da çalışmalarımız sürüyor. Birçok bölgeyle ilgileniyoruz. Burada da 2017’de projeler söz konusu olacak. Bunların biri ofis diğerleri ise konut odaklı projeler. 2017’de daha çok sesimiz çıkacak” diyor.

 


SIRADA ÜRETİM VAR

İnşaat, taahhüt ve proje yönetiminin yanı sıra gündemlerinde bir de üretimin olduğu bilgisini paylaşan Onur Öktem, “İnşaat malzemeleri konusunda bir şirket kurduk. Aton A.Ş. İzolasyon, cephe ve çatı kaplama malzemeleri üreteceğiz. Şu anda Ar-Ge çalışmaları sürüyor. Burada da ortaklı bir yapı kurduk. Sanayicilerin inşaata girdiği bir ortamda biz inşaatın yanında sanayiciliğe soyunduk. Sektörde gördüğümüz açıktan yola çıkarak ürün geliştiriyoruz. Patent aşamasındayız. Sonra üretime geçeceğiz” bilgisini paylaştı.

 

Haberin Devamı


METREKARELER KÜÇÜLÜYOR

İzmir’deki konut tipi ve tüketici reflekslerini de değerlendiren Onur Öktem, şöyle devam etti:
“Özellikle arsanın değerli olduğu İzmir kent merkezinde metrekareler küçülmeye başladı. Herkes büyük ev istiyor ama alan pahalı olunca metrekareler küçülüyor. Kent merkezinde ferah bir ev milyon liralık rakamlara ulaşıyor. Bu tip yapıları da satmak kolay olmuyor. Onun için kent merkezinin dışına çıkmak lazım. İzmirli her ne kadar trafikten şikayet etse de kent merkezinden uzaklaşmak istemiyor. Bu anlamda Güzelbahçe ve Urla bulunmaz bir nimet. Buralarda 12 ay oturulabilir. Ama hala yazlık modunda İzmirli. Tabii küçük adımlar var, ama yeterli değil.”

Yazarın Tüm Yazıları