Hareket var ama yol çok uzun

Gayrimenkul sektörünün İzmir’de son dönemde hareketli günler yaşadığına dikkat çeken Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, “Ancak İzmir’in kat edeceği daha çok yolu var” dedi.

Haberin Devamı


ARYOM İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, İzmir’deki gayrimenkul sektörünün durumunu değerlendirdi, 2018 hedeflerini açıkladı. İzmir’in nitelikli insan göçü aldığını ifade eden Günday, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamlanmasının ardından bu sürecin daha da hızlanacağını dile getirdi. “Ulaşım yatırımlarının ardından İzmirde konut talebi daha da artacak” diyen Mustafa Günday, şöyle devam etti:

İzmir’e yakışan nitelikli konut

“Sektör hızlanacak. Büyüme mutlaka planlı bir şekilde yapılmalı. Salt para kazanmak için değil, İzmir’e yakışan nitelikli ve donanımlı konutlar üretilmeli. Gayrimenkul tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de güvenli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Çünkü gayrimenkul sanal bir yatırım aracı değil. Arsa ve konutların ne kadar değer kazanabileceği önceden görülebiliyor. İzmir’de inşaat sektöründe kat edilecek çok yol var. Yatırımların önünün açılması için yeni arsa üretilmesi çok önemli.”

Haberin Devamı

Hareket var ama  yol çok uzun

 
TERCİHLER DEĞİŞTİ
ARYOM’un farklılığını ortaya koymak için çalıştıklarını ifade eden Mustafa Günday, Türkiye’de konutta yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini kaydetti. Günday, ilk etabın yüzde 65’inin satışını tamamladıklarını ve ikinci etapta satışlarda yüzde 50 seviyesine ulaştıklarını ifade etti. Trafik karmaşası, korna gürültüsü, hava kirliliğinden bıkan İzmirlilerin Aryom Koru’nun mimarisi, sosyal donatıları ve doğayla iç içe konumu sebebiyle yoğun olarak tercih edildiğini savunan Mustafa Günday, şöyle devam etti:

İlk etap ekimde

“Bu nedenle ikinci etabın satış startını da öne çektik. Projede ürün çeşitliliğimiz fazla. Farklı daire tiplerinde talepler alıyorduk. Bu taleplere bir an önce cevap vermek için ikinci etabın satışa başladık. İkinci etapta da aynı teknik ekiple çalıştığımız için hız açısından avantaja sahibiz. Birinci etap konutları ekimde, ikinci etap konutları ise 2019 Şubat’ta teslim edeceğiz. Aryom Koru, çam ve dağ kekiği kokusuyla taçlandırılmış doğasıyla Gaziemir Çatalkaya Korusu eteklerinde, sunduğu yüksek sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor.”

Haberin Devamı

Hareket var ama  yol çok uzun

 
GÜNDEMDE YENİ
PROJELER VAR
ARYOM Koru’nun başarısıyla birlikte kendilerine farklı bölgelerden birçok yeni işbirlikleri ve yeni arsalar önerildiğini ifade eden Mustafa Günday, “Aryom olarak şehre yakın, doğayla iç içe ve insanları daha mutlu edecek butik projeler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bayraklı gibi altyapı sorunu yaşayan bölgelerde yatırım yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Bodrum ve Çeşme-Dalyan’da villa projelerimiz var. Gaziemir’de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar çözülürse yeni arsalar üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Fuar alanının hemen karşısında yer alan Aktepe’de bulunan arsamızda 5 yıldızlı business tarzı otel ve rezidans yapmayı hedefliyoruz” görüşünü paylaştı.

Haberin Devamı

 
HEDEF ULUSLARARASI ARENA
“GEÇEN yıl Aryom Koru için 80 milyon liralık yatırım yaptık” diyen Mustafa Günday, “2018’de yaptığımız planlama ışığı altında bu rakam 100 milyon liraya ulaşacak. Yeni projelerle birlikte 3 yıl içinde İzmir’e 500 milyon liralık yatırım yapmayı öngörüyoruz. Yurtdışından da mimarlık ve inşaat firmalarıyla görüşmelerimiz yoğun olarak devam ediyor. Hedefimiz uluslararası bir firma olmak” bilgisini verdi.

2017 Sign of the City Ödülü değer kattı
MUSTAFA Günday, Aryom Koru’nun 2017 Sign of the City’de ‘Türkiye’nin En İyi Konut Projesi’ ödülünü aldığını hatırlattı. Bu ödülle hem İzmir’e, hem de Gaziemir’e değer kattıklarını söyleyen Günday, “Projemizin tamamlanmasının ardından bu sefer de ‘Tamamlanmış En İyi Konut Projesi’ kategorisinde yarışacağız. Toplumun ihtiyacı olan kalite konusunda özel hassasiyetimiz var ve bunu gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde uygulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları