Gözleri üzerimizde

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki 6.7 milyon çürük yapının yıkılıp yenilenmesini içeren kentsel dönüşüm sürecinde İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir de ön plana çıkmaya başladı. İlk etapta 1 milyona yakın kişinin oturduğu 300 binin üzerinde konutun yıkılmasının hedeflendiği İzmir, yerli firmaların yanı sıra yabancıların da ilgi odağı haline gelmeye başladı. Kulislerde, İstanbul Fikirtepe’ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların şimdiki rotasında İzmir olduğu konuşuluyor.

Gözleri üzerimizde

İştahlı yatırımcılar
Ekonomist’in haberine göre; Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yatırımcılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmeler yaptı. Bu yatırımcıların İzmir’de kentsel dönüşümle ilgili proje geliştirip hem Türkiye’de, hem de kendi ülkelerinde satışının gerçekleştirilmesi konusunda iştahlı oldukları vurgulanıyor. Kocaoğlu’nun da ekibi ile birlikte bir süredir kentsel dönüşüm konusunda çalışma yürüttüğü biliniyor. Umarız İzmir, kentsel dönüşümle birlikte planlı ve yeşil dokunun bol olduğu bir kent haline gelir.

Haberin Devamı

Gözleri üzerimizde

HER YIL İZMİR KADAR DÖNÜŞÜM
Cushman & Wakefield’in Türkiye Kentsel Dönüşüm Raporu’nda gelecek 20 yılda 6.7 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı, bu çapta bir dönüşüm için yılda 334 bin ünitenin yeniden yapılanması gerektiği yer alıyor. Bu sayı İzmir’in ilk etapta yıkmayı hedeflediği konut kadar. Yani bir yılda Türkiye’de bir İzmir inşa edilecek. Bütün bu dönüşüm için ise 465 milyar dolara ihtiyaç olduğu raporda yer alıyor.

Gözleri üzerimizde

Yoğunluğu karşılayacak

YİTA İnşaat ve Artim Grup Yapı ortaklığında yeni cazibe merkezlerinden Seyrek’te gerçekleştirilen Kampüs Life Evleri, Aralık 2015’te sakinlerine teslim edilecek. 5 blokta 155 konut ve 4 işyerinden oluşan projede 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunuyor. Firma yetkilileri, “Şu anki yapısı ve donanımları itibariyle Gediz Üniversitesi’nde bulunan öğrenci yoğunluğunu karşılayamayan Seyrek’te bölgenin ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca; sosyal, kültürel, ulaşım ve alışveriş gibi gereksinimlere yanıt vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları