Eski mahallenin modern yüzü site

BUGÜN ne kadar lüks yapı olursa olsun maliyet önemli bir detay. Düne kadar özellikle villa tipi bağımsız yapıların rağbet gördüğü gayrimenkul sektöründe de devir değişti.

Haberin Devamı

Son dönemde popülaritesi artan ve eski mahalle düzeninin modern yüzü site konsepti artık villalarda da moda oldu. Hatta bugüne kadar Ege’de ağırlıklı ikinci konut olarak kullanılan yapılarda 12 ay yaşam da başladı. Geçmişi 1971’e dayanan Temelsan Yapı da bu alanda özellikle Narlıdere-Çeşme hattında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Temel ve üçüncü kuşak temsilcileri Cemal-Asil Temel kardeşlerle hem şirketin projelerini, hem de gelecek planlarını ve sektörü konuştuk.

Eski mahallenin modern yüzü site

 

Yazlık değil, 12 ay yaşam

Bugüne kadar 5 bine yakın konut inşa ettiklerini belirten Asil Temel, bugün Gloriapark Ayayorgi Çeşme ve Sahilevleri’nde Villa Gloria ile Concept Gloria projelerinin devam ettiğini paylaştı. Temel, “Gloriapark Ayayorgi yaz-kış yaşamın devam ettiği, doğallığın korunduğu ve balıkçılarıyla meşhur Dalyanköy’e ve Çeşme’nin en güzel plajlarına sahip Ayayorgi Koyu’na çok yakın mesafede yer alıyor. 17 dönümlük alan üzerinde 26 villa bulunuyor. Site olarak tasarladık. Artık villalarda da site konsepti ön plana çıkıyor. Villa hayatının tek başına masraflarının çok yüksek olması site yaşamını zorunlu kılıyor. Tüm bunlara tek noktadan çözüm sunuyoruz. Ortak alanların yanı sıra villalar için bir de özel alan yarattık” diyerek villalarda başlayan site algısının çıkış sürecini paylaştı.

Haberin Devamı

Eski mahallenin modern yüzü site



YARISI SATILDI
BUGÜNE kadar Gloria çizgisinde 3 projeyi tamamladıklarını söyleyen Cemal Temel, “Gloriapark Ayayorgi Çeşme ise Haziran 2017’de tamamlanacak. Çizgimizi yansıtan sıra dışı bir satış ofisimiz var. Şu an kadar 26 villanın 9’unu sattık. Görüşme aşamasında olduğumuz 4 villamız daha var. Fiyatlarımız 1.5 ile 2 milyon lira arasında değişiyor. Çeşitli lansman avantajlarına sahip, kişiye özel ödeme seçenekleri başta olmak üzere projemize özel uygun kredi ve indirim oranları gibi farklı seçenekler sunan paketlerimiz mevcut” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Eski mahallenin modern yüzü site

 

YAŞAM KENT MERKEZİNE ŞIKIŞTI
İZMİR’de en büyük sorunun arsa olduğuna dikkat çeken Zeki Temel, “Kentsel dönüşüm noktasında da kentte çok büyük bir hareketlilik yok. Bina bazlı dönüşümler var ki, o da kimsenin arzu etmediği bir yapı. Tüm bunlara bir de kent merkezine sıkışmış yapı eklenince sıkıntı büyüyor. Kimse merkezi bırakmak istemiyor. Bizler bir yerde yeni yaşam alanları yaratarak bunu kırmak istiyoruz. Narlıdere-Çeşme hattında yaptığımız projelerle insanları kent dışına çekiyoruz” dedi.

 Eski mahallenin modern yüzü site

2017’DE İKİ PROJE VAR
GELECEK projeler hakkında da bilgi veren Zeki Temel, Çeşme’de devam eden projenin yanına ikinci bir etap daha ekleyeceklerini paylaşarak, “Önümüzdeki yıl başlayıp 2018’de tamamlamayı planlıyoruz. Burada rezidans konsepti olacak. 30-32 yapı bulunacak. Bir diğer projemizi ise Güzelbahçe’de planlıyoruz. 9 dönümlük alanda yer alacak proje özellikle Güzelbahçe ve Sahilevleri’nin olduğu bölgede villa isteyen ama fiyatlardan dolayı bu kararını öteleyen kitleyi hedef alıyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve villalardan oluşan karma proje düşünüyoruz. 50’ye yakın konut ve 10 villa yer alacak. Haziran 2017’de başlamayı planlıyoruz. Bunların yanı sıra kent merkezinde de proje üretmek adına arsa arayışlarımız sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Eski mahallenin modern yüzü site

 

BEŞ FARKLI KONSEPT
GLORİAPARK Ayayorgi Çeşme’de Lux-Aqua-Terra temalarıyla 5 farklı villa konseptinin yer aldığını paylaşan Asil Temel, “Projenin en büyük özelliklerinden biri arazinin doğal kot farkının korunması. Bu sayede yapay bir görüntü yerine, doğal akışın korunduğu, evlerin 4 cephesi açık, birbirlerinin bakışını kesmeyen konsept oluşturuldu. Villaların araları 10 metre mesafe tutuldu ve projenin yüzde 70’i yeşil alan, geniş bahçe ve teraslarıyla ortak ve özel kullanıma ait seçenekleriyle gerçek bir Çeşme projesi. Yaşam şekline göre tercih sebebi olabilecek 4+1 ve 6+1 tipleri mevcut” bilgisini verdi.

Yazarın Tüm Yazıları