‘Dil’e kolay: İki sınıftan 70 şubeye

İki sınıflı bir kursla 2004’te eğitim sektörüne adım atan Melih Kahramaner, bugün üç markayla 70’e yakın şubeye ulaştı.

Haberin Devamı

Dış ticaret, bilgisayar, muhasebe gibi mesleki kursların yanı sıra dil eğitimi alanında da uzmanlaşan Kahramaner, şimdi de anaokulu açmaya hazırlanıyor. Açtığı merkezle büyüklere spor yaptıran Kahramaner, çocuklara ise hem dil hem de kodlama eğitimi verecek.

MELİH Kahramaner... Yıllarca özel sektörde İngilizce öğretmenliği yapan, ancak yenilikçi yaklaşımlarının hayata geçirilmemesiyle eğitimde kendi hikayesini yazanlardan. Birey ve kurumların gerçek ihtiyaçlarını karşılayan eğitimler yaratma vizyonuyla çıktığı yolda da birçok marka yaratmayı başaran başarılı bir girişimci... Bemar Kariyer Okulu, British Town-Dil Kasabası ve Kırmızı Otobüs Yabancı Dil Kursları markalarına en son Carrera Mistral’i ekleyen Melih Kahramaner ile yabancı dil eğitimi konusunda yarattığı farkındalıklarla gelecek planlarını konuştuk.

Haberin Devamı

 ‘Dil’e kolay: İki  sınıftan 70 şubeye

YENİLİKÇİLİK KARŞILIK GÖREMEYİNCE

Üniversite öğrencisiyken İngilizce öğretmenliği macerasının başladığını anlatan Melih Kahramaner, bir süre çeşitli kolej ve kurslarda çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:
“Dil konusunda teknolojiyi kullanmayı seven biriyim. Bunu çalıştığım kurumlarda da hayata geçirmek istedim ama bir dirençle karşılaştım. 30 yaşımda bunun böyle gitmeyeceğini düşünerek İzmir Çankaya’da iki sınıflı bilgisayar kursu üzerine Bemar’ı kurdum. 2 yılda 12 sınıfa çıktım. 2007’de ise ikinci şubeyi açtım. İngilizce üzerine bir dil okulu kurdum. Ama daha sonra bu markayı sattım. 2010’da dil okulu alanında British Town markası doğdu.”

‘Dil’e kolay: İki  sınıftan 70 şubeye

 

BAŞARI KARARINI ÖĞRENCİ VERİYOR

İngilizce özelinde yabancı dil eğitimi konusunda Türkiye’de sıkıntılar olduğunu savunan Melih Kahramaner, bu sorunları çözmek için sürekli farkındalık yarattıklarını paylaştı. Kahramaner, “Sınava dayalı bir sistemimiz yok. Öğrenci başarılı olup olmadığını kendisi belirliyor. Burada da Avrupa Dil Portfolyosu kriterleri bizim yol haritamızı çiziyor. Her öğrenci kur sonunda portfolyoyla yeterli olup olmadığına karar veriyor. Yüzde 70’lik bir sonuçta bir üst kura geçiliyor. Bu portfolyo sonucunda ‘ben başarısızım’ diyen öğrenciye devamsızlık yapmamışsa kur tekrarı yaptırıyoruz. Bu sistemi ilk biz kullandık. Ama bugün her kurum bu sisteme geçmiş durumda. Fonetik dil bilgisine sahip eğitmenlerle İngilizce öğretiyoruz” diyerek, öğrencilerine her seviyenin iletişimini kurabildikleri ‘konuşma odaklı’ bir dil eğitimiyle yol aldıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

 ‘Dil’e kolay: İki  sınıftan 70 şubeye

DİL KURSUNA TONGOYLA DOKUNUŞ

Melih Kahramaner, Bemar Kariyer Okulu ve British Town-Dil Kasabası’nda 30’ar şubeye ulaştıklarını dile getirerek, Kırmızı Otobüs Yabancı Dil Kursları’nın ise bu sayının 8 olduğunu ifade etti. 30’u aşkın şehirde faaliyet gösterdiklerini paylaşan Melih Kahramaner, şu bilgileri paylaştı:
“Bu üç markayla şu an 50 bin öğrenciye dokunuyoruz. Bunun 15 bini ilköğretim, 35 bini ise yetişkinlerden oluşuyor. Özellikle Anadolu’da bulunan markalarımız gençlerin sosyalleşmesinde de önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Anadolu’daki dil kurslarımızda ücretsiz tango dersi de veriyoruz. İzmir havasını buralara taşıyoruz.”

 ‘Dil’e kolay: İki  sınıftan 70 şubeye

‘NEDEN KENDİMİZ
YAPMAYALIM’ DEDİ VE...

Haberin Devamı

ÜÇ yıl önce kendi yayın evlerini kurduklarını dile getiren Melih Kahramaner, bunun çıkış sürecini ise şöyle paylaştı: “Yabancı yayın anlamında ciddi bir kitap ihtiyacımız oluyor. Yunanistan’da bu işi yapan bir firmadan yılda 50 bin kitap alıyorduk. Firmayı ziyaret ettiğimizde bizimle benzer işi yaptığını görünce de ‘neden kendi kitabımızı yapmayalım’ dedik. 1,5 yıllık bir hazırlık süreci geçirdik. 1,5 yıl önce de kitabımız yayımlandı. Şimdi ikinci baskılar çıkacak. Kendi ihtiyacımız dışında çeşitli üniversite ve kolejlere de kitap veriyoruz. Kolejlere ayrıca öğretmen konusunda da destek oluyoruz.”

 ‘Dil’e kolay: İki  sınıftan 70 şubeye

KIRMIZI OTOBÜS
ANAOKULU OLUYOR

YABANCI dil okullarında British Town’ın ardından ikinci bir markanın daha ortaya çıktığını söyleyen Melih Kahramaner, “İki yıl önce yabancı isimlere yönelik bir sınırlama geldi. Yönetmelik değişti. ‘Yabancı isim kullanamazsınız’ dendi. British Town’a Dil Kasabası’nı ekledik. Ayrıca Kırmızı Otobüs doğdu. Burada hedef kitle daha çok ilköğretim düzeyindeki öğrenciler. Şimdi burada dil okulunun yanı sıra anaokulunu da ekleyeceğiz. Geçmişte farklı bir markayla bunu yapmıştık. Şimdi tekrar Kırmızı Otobüs markasıyla anaokulu açacağız. 2018’de hayata geçecek. Teknoloji, piyano, resim, drama ve uzay gibi sınıflar olacak” diyerek öğretmene olana bağımlılığın ortadan kalkacağını aktardı.

 

Haberin Devamı

BÜYÜKLERE SPOR
KÜÇÜKLERE EĞİTİM

SPOR dünyasına yeni bir soluk getirme hedefiyle Carrera Mistral’i kurduklarını ifade eden Melih Kahramaner, burada da alışılmış merkezler gibi olmadıklarını söyleyerek, “Bugün anne ve baba spora gidince çocuklara ne olacak sorusu gündeme geliyor. Bu kaygıyı ortadan kaldırmak için merkezimizde iki anaokulu öğretmeni bulunduruyoruz. Şu an daha çok oyunlarla vakit geçiriliyor ama farklı hedeflerimiz var. Burada iki saat boyunca çocuklara dil, kodlama, robotik ve web eğitimi vereceğiz. Önümüzdeki dönemde bunu bir adım daha yukarı taşıyacağız. Mavişehir’de açmayı planladığımız şubemizde eğitim ve sporu bir arada yürüteceğiz. Çocuklar için baleden dansa, İngilizce’den kodlamaya birçok konu olacak” bilgisini paylaştı.

 .

Yazarın Tüm Yazıları