Doğal, samimi ve eğlenceli bir müzik platformu

2000’lerde televizyon kanallarının en tasarruflu davrandığı yerlerden biri müzik programları oldu.

Haberin Devamı

2000’lerde televizyon kanallarının en tasarruflu davrandığı yerlerden biri müzik programları oldu. Kanallar ara sıra ille de bir müzik programına yer vermeye kafayı taksalar da, “sıkışık” dönemlerinde ilk ipi çekilen de bunlardı.
Reyting kaygısı, reklam kaygısı, daha büyük kitlelere hitap etme arzusu, istisnalar dışında müzik programlarını -tabiri caizse- “yedi”.
Oysa “Müzik ruhun gıdası”...
Evet, klişe bir söz. Ama unutmamalı ki klişeler boşuna klişe olmuyor.
Müziğin insan sağlığına yararları bilimsel olarak defalarca kanıtlandı. İnsan psikolojisine olumlu etkisinin yanı sıra hafızayı güçlendirdiği ve hepsinden öte insanları birleştirdiği biliniyor.
Yetmez, müzik aynı zamanda dünya barışına dolaylı katkıda bulunuyor.
Belki artık müzik kanalları dışında, televizyonlarda müzik programlarına çok nadir rastlıyoruz. Ama neyse ki internet var.
Fiziki albüm satışlarının tükendiği müzik sektöründe sahne artık internetin. Özellikle son 10 yıldır müzik sektörü internet üzerinden yönlendiriliyor.
Televizyonlardaki müzik kanallarının genç neslin elinin altındaki internetle savaşması ise gittikçe zorlaşıyor. Gençler video klipleri izlemek için interneti tercih ediyorlar.
İşte böyle bir zamanda, hayatımıza müzik odaklı bir platform olan Motto Müzik girdi.
Öncelikle, Yekta Kopan gibi deneyimli bir televizyoncuyu böyle bir platformda görmek sevindirici. Kanalı tıkladığınızda karşımıza çıkan ilk videoda Kopan’ı görmek, işin profesyonelce yapıldığına dair ilk izlenim oluyor. Kopan, “Noktalı Virgül” programında lezzetli söyleşiler yapıyor. Ona burada rastlamak, eski bir dostla karşılaşmak gibi. Yıllar yılı ona epey alışmış ve izlemeyeli özlemişiz meğer.
Motto Müzik, Allianz Türkiye tarafından hayata geçirildi. Müziğin birleştirici gücüne inanarak bu kanala yatırım yapmaya karar vermişler. Ülkemizin ve dünyanın bu çatışmalı döneminde hayattan biraz keyif almaya yardımcı olabilir bu platform.
Burada karşımıza çıkan tek tanıdık isim Yekta Kopan değil. Plak koleksiyoneri, DJ, yazar, radyocu ve programcı gibi pek çok şapkası olan Murat Meriç de burada. “Plak Dolabı” adlı programında bir sanatçının az bulunan albümlerini çalıyor, az bilinen hikayelerini anlatıyor.
Sarp Dakni “Otur 0 Aferin 10” adlı programında tanınmış konuklarını sınavdan geçiriyor. Sınav dememe bakmayın, programın doğallığı izleyeni epey eğlendiriyor.
Müzik yazılarından tanıdığımız Barış Akpolat “Neye Niyet Neye Kısmet/3N1K” programında ünlü müzik insanlarıyla yaptığı söyleşilerde çok doğal, çok samimi. Konuğuyla karşılıklı o kadar eğleniyorlar ki, siz de ister istemez programı yüzünüzde bir gülümsemeyle izliyorsunuz.
Platformda haberler ve konserler de var. Bu zaten olması beklenen bir şey.
Esas sıra dışı içerik ise enstrüman dersleri. Bir kursa para bayılmak yerine burada davulcu Onur Akça’dan davul, gitarist ve eğitmen Onur Ataman’dan gitar çalmayı adım adım öğrenebilirsiniz. Ben şahsen gitarda şansımı denemeyi düşünüyorum. Önerim, enstrümanlara klavyeyi de eklemeleri. Hem öğrenmesi hem de evde bulundurması kolay.
Müzisyenlerin de, müzikseverlerin de bu tarz platformlara çok ihtiyacı var.
Girin, bir bakın, hoşunuza gidecek: http://youtube.com/MottoMuzik

Yazarın Tüm Yazıları