Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

O küçük odaya ne yapmalı

Çoğumuzun evinde nasıl kullanacağımızı bir türlü bilemediğimiz küçük bir oda/balkon vardır. Zamanla depo, kiler, çamaşır veya dolap odasına dönüşen böyle bir alanda neler yapabiliriz?

Haberin Devamı

ÇAMAŞIR DEYİP GEÇMEYİN

Haydi bir düşünelim... Çamaşır makinesi, kurutma makinesi, kirli ve temiz çamaşır sepetleri, leğenler, çamaşır kurutma askıları, ütü masası, mandallar, deterjanlar ve temizlik malzemeleri... Bunları banyoya, arka balkona, mutfağa ve yatak odasına dağıtacağınıza tek bir odada toplayarak temizliğin ve düzenin hakkını vermeniz harika olmaz mı? Hatta ütü gerektirmeyen kıyafetleri asarak kurutmak için bir boru-askı da ilave edebilirsiniz. Dilsiz uşaklara asacağınız ipekli kıyafetleri de çamaşır makinesinin buharıyla açarak ütü vaktinden tasarruf edebilirsiniz.


DOLAPSA, BARİ HAKKINI VERİN

Önce atıl duran, sonra yavaş yavaş eski kıyafetler, bir gün işe yaraması umulan araç-gereçler, yedek eşyalar, değiştirilmeyi bekleyen hediyeler vs. ile dolarak kalabalıklaşan küçük odanızın verdiği sinyal bellidir: Size daha fazla depolama alanı gerekmektedir. Eğer burayı bir dolap odası yapacaksanız bari hakkını verin ve içini mevcut alandan maksimum yararlanmanızı sağlayacak yerden tavana kapaklı ve kapaksız dolap, raf, çekmece, kitaplık ve düzenleme üniteleriyle tasarlamak için yardım alın. Göreceksiniz, koyduğunuzun iki katı eşya saklama kapasitesine ulaşacak.

Haberin Devamı


KÜÇÜK OLSUN BALKON OLSUN

Toprakla vakit geçirmenin yarattığı pozitif enerji aşikâr. Ve bunu yapabilmek için ille büyük bahçelere ihtiyacımız yok; dikey çözümler sağlayan yüksek saksılıklar, bitki dolapları ve duvar raflarından yararlanarak küçük balkonumuzu keyifli bir yeşil alana dönüştürebiliriz. Tabii öncelikle orayı işgal etmiş su bidonları, erzak kutuları ve bavullardan kurtulmamız gerekiyor. Alanı doğru kullanarak iyi bir planlama yaparsak küçük bir kahvaltı alanı bile yaratabiliriz.

O küçük odaya ne yapmalı


KİŞİSEL BİR HOBİ ODASI

Sizi rahatlatıp dinlendiren bir hobiniz varsa, evin en küçük odasını kendi özel bölgeniz ilan edebilirsiniz. Uğraşınız resim yapmak, ev serası kurarak yeni bitki türleri üretmek, takı tasarımı yapmak ya da yoga-fitness ile uğraşmak olabilir; aslında önemli olan, konunun ne olduğu değil, onu geliştirmek için kendinize bir alan yaratacak şekilde düzenleme yapmaktır. Gerekirse bu alanı çocuklarınızla çeşitli el işi faaliyetleri yapmak için de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BU TARAFTAN LÜTFEN...

Misafirlerin evinizde girecekleri ilk yer salon, yerini soracakları ilk oda ise misafir tuvaletidir. Stilinizle onları etkilemeye hazır mısınız? Küçük metrekarelerin renkler ve formları büyük metrekarelerden daha iyi taşıyacağını unutmayın; her detayın güçlü bir etkisi olacaktır. Fazla nem olmayacağı için ilginç duvar kâğıtları, risksiz olacağı için cesur renk karışımları, orijinallik içinse vintage lavabo ve dolap üniteleri seçebilirsiniz.

EV-OFİS GEREKİYORSA

Yahoo’nun genç CEO’su Marissa Mayer, 2013 yılının başlarında şirketin ABD’deki 11 bin çalışanına evden çalışma sistemini kaldırdıklarını duyurarak onları ofis yaşamına geri çağırdı. Sizin eğiliminiz eve iş getirmekten yana ise, bunun için özel bir alan oluşturmak konsantrasyonunuzu artıracaktır. Bir ev-ofis odasının en önemli elemanları hiç kuşkusuz doğru aydınlatma, fonksiyonel bir masa, ergonomik bir koltuk ve işinize uygun teknoloji ve kırtasiyedir.

Haberin Devamı

EKSTRA BİR ODA

Arkadaşlarınızın ya da çocuğunuzun arkadaşlarının yatıya kalması için bir odaya ihtiyacınız varsa, boş odanızın alanını kapı açılma payı olmadan hesaplayın, belki bir yatak ve küçük bir dolaplık yer çıkar. Küçük metrekarelerin getirdiği çok fonksiyonlu kullanım ihtiyacı, beraberinde yaratıcı separatör fikirlerini getiriyor. Sürgülü bir kapı, kalın bir perde, hatta çift yönlü bir kitaplık ile ihtiyaç duyduğunuz metrekareyi oluşturmanız mümkün.

BURSALILAR FUARA!

TÜYAP ile BTSO ortaklığında gerçekleştirilen Ev&Stil Fuarı bugün ve yarın Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor; isteyenler giriş davetiyelerini www.evstilfuari.com adresinden ücretsiz olarak indirebilirler. ‘Gelenekler’, ‘Doğa mirası’, ‘Gelecek’ ve ‘Fütüristik’ temalarıyla oluşturulan trend alanlarında 4 gün boyunca trend sohbetleri yapacak trend uzmanı Özlem Yan Devrim’in pazar günkü konukları arasında ben de varım.

Yazarın Tüm Yazıları