Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Etnik yaz alışverişi

Haberin Devamı

Biz üzerimizde beyaz keten tünikler, boynumuza kemik kolyeler, başımıza hasır şapkalar geçirmişken, evlerimiz kış giysileriyle sessiz sessiz bekleyecek değiller ya! Canları biraz renklenmek, biraz hafiflemek, biraz özgürleşmek istiyor. Hadi o zaman alışverişe!



Siesta zamanı


Mekânların da tatile ihtiyacı var. Yaz düzenlemenizi yaparken sadelik anahtar kelimeniz olsun. Abartılı objelerden kaçının. Bazen bir şey eklemek yerine bir şeyler çıkarmak da iyi bir çözüm olabilir. Pozitif enerjinin tıkanmadan dolaşması için etrafı boşaltarak rahatlatmak işe yarayacaktır. Uzayan gündüzleri düşünerek ya salonda ya da balkonda/verandada kendinize derin, geniş ve bol yastıklı bir siesta köşesi oluştursanız yeter. Cibinlikli daybed’lerin ve sedir-kanepelerin her bütçeye uygun seçenekleri bolca var.

Haberin Devamı


2. Bembeyaz yaz


‘Globetrotters’ (dünya gezginleri) olarak tanımlanan 21’inci yüzyıl insanının evinde her kıtadan, her ülkeden, her kültürden izler bulmak mümkün. Folklorik desenler, zanaatkarların el yapımı objeleri ve yerel ustaların ellerinden çıkan tekstiller kent evlerine girdikçe, onları mekânda öne çıkaracak ve dikkatleri üzerine çekecek alçakgönüllü bir fona ihtiyaç duyuluyor. Beyaz ve tonları, sahil evlerinin taş ve kum dokusuna da, şehir evlerinin ahşap hacimlerine de, kır evlerinin rahat yaşam tarzına da aynı hevesle uyum sağlıyor.


3. Daha fazla bitki


Ülkemizde de pek çok tutkunu bulunan sukulent ve kaktüsleri geniş cam kaseler, terrarium’lar ya da fanuslar içinde istediğimiz şekilde düzenleyip, iç mekanlarda yetiştirmeye uygun yeşil bitkileri tek bir alana toplayarak evin içinde de bahçıvanlık yapmak mümkün. Balkonunuz varsa ve camekanlı ise, dört mevsim çiçek ve sebze yetiştirmeye uygun bir alanınız var demektir. Açık ve güneşli balkonlarda ise süs bitkisi ve bodur meyve ağacı yetiştirebilirsiniz. Rüzgar alıyorsa, set bitkileri kullanarak öne uzun boylu bitkileri dikip bunların rüzgarı engellemesini sağlamak gerekiyor.

4. Güneyli bir hava

Haberin Devamı


Kılıflı kanepeleri, büyük pufları, dikişi bozuk tekstilleri ya da patinesi dökülmüş mobilyaları yaz gelecek evinizin başköşesine koyacaksınız deseler kim inanırdı? İlk bakışta kusurlu gibi görünen birçok detayın artık dekorasyonda bir kişiselleştirme unsuru olarak prim yaptığını görüyoruz. Evden çıkarmaya hazırlandığımız birçok parçayı yerine geri koyan bu eğilimin baş oyuncuları arasında rustik görüntü, yıpranmış yüzeyler, işlenmemiş malzemeler ve özellikle eskitilmiş halı ve tekstiller var. Kendinizi Toskana ya da Provans bölgesindeki bir Ortaçağ evinde düşleyerek yapın seçimlerinizi.


Alışveriş sepetimizde neler olsun? Mevsimin kazanan 11’lisi

Haberin Devamı

1. Michalangelo şezlong: 1.450 TL., Mudo Concept.
2. Bambu salıncak: 1.499 TL., Yargıcı.
3. Monroe şezlong: 900 Euro, Casa Mobilya.
4. Bali şemsiyesi: 179,90 TL., Yargıcı.
5. Saksıda sukulentler: 135 TL., Atölye 11.
6. Minder: 220 TL., Kiosk Flamant.
7. Colorido amerikan servis: 16 TL., Crate and Barrel.
8. Beyaz puf: 207,20 TL., Boyner Evde.
9. Kendir kilim: 1.650 TL., Mudo Concept.
10. Hamak: 118 Dolar, amerikadaniste.com
11. Polygon terrarium: 79,50 TL., Paşabahçe.

Yazarın Tüm Yazıları