Tatilde koyver gitsin

Soru: Sayın seyahat doktoru, ben balık etini biraz geçkince, kilo almaya eğilimli, tabii ki yemeye düşkün güzelce bir genç kızım.

Haberin Devamı

Ramazanda oruç tutmadım ama az yiyerek kilomu korumayı başardım. Şimdi tatile çıkıyorum. Hepi topu 10 gün. Tatilde kendimi pek kısıtlamak istemiyorum. Özellikle tatlı karşısında iradem çok zayıf. Ne yapacağım konusunda şaşırdım kaldım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Sibel Keskin-Bursa


Kıvırmadan hemen cevabı vereyim: Koyver gitsin. Onu yemem bunu yememle hayat geçmez. Hele tatilde bu işkenceye kimse dayanamaz. 10 gün boyunca hayatın tadını çıkar, bu günler bir daha geri gelmez. Sana önerim, bol bol yüzmen olacak. Yüzerken çok kalori harcarsın. Yediklerinin önemli bir bölümünü yakarsın. Dönüşte de bir iki gün yiyeceklerine dikkat edersen eski formunu yakalarsın.
Tatlı konusuna gelince. Burada frene basmanı önereceğim. Ben de gençken senin gibi dur durak bilmeden tatlı yerdim. Bir keresinde bir oturuşta yarım kilo tulumba tatlısı yediğimi hatırlıyorum. Bence tatlıyla arana yüksek bir duvar örmen gerekir. Tatilde bir kaç külah dondurma ile nefsini köreltmeye bak. Tatilden dönünce bana kilo durumunu yazıver. İyi tatiller.

Yazarın Tüm Yazıları