Bodrum’da en lezzetli yemekleri nerede yedim?

Haberin Devamı

Ege’nin incisinde yeme-içme mekânlarını anlatmak çok zor. Sayıları o kadar fazla ki hepsinde lezzetlerin tadına bakmak yıllar ister. Üstelik bu yerlere her yıl onlarca yenisinin katıldığını da düşünürseniz güçlüğünü daha iyi anlarsınız. Ben size bugüne kadar keyifle yemek yediğim lezzet duraklarını anlatacağım


Eğer tercihinizi balıktan yana kullanacaksanız, Kadıkale Yalısı’ndaki Körfez Restoran’ı tercih etmenizi öneririm. Izgaranın başındaki Ali Bey, işinin ustası. Balıklar her zaman taze ve kıvamında pişer. Mezeler günlük ve lezzetli. Balık çorbası ve ahtapotlu bulgur pilavının tadına bakmalısınız. Güneş batımına doğru gidip, kumsalın üstüne bir masa koydurun, dalgaların sesini dinleyerek, içkinizi yudumlayarak güneşi batırmanın tadını çıkartın.
Bodrum’da önereceğim bir diğer balıkçı da Yalıkavak’taki Çimentepe Restoran. Buranın terasında yemek yerken tüm Yalıkavak Koyu’nu görebilirsiniz. Çimentepe de meze ve balık çeşidi konusunda oldukça zengin. Beyaz etli Akdeniz balıkları ızgarada tam kıvamında pişirilir. Güneşin batışının da muhteşem olduğunu belirtmek isterim.
Gündoğan’daki Terzi Mustafa da önemli lezzet duraklarından biri. Deniz mahsulleri, özellikle mezeler insana parmaklarını yedirecek kadar lezzetli. Gümüşlük’teki Nazmi Restoran, yarımadanın konuklarına hem muhteşem bir güneş batımı, hem çok lezzetli deniz mahsulleri ve et seçenekleri sunar. Yani buraya gelenler mutlaka damaklarına uygun bir şeyler bulabilirler. Yalıkavak’ta Marina Ada bölgesindeki Sait Balık da Bodrum’un lezzet otoriterlerinden biri.

Haberin Devamı

Kocadon’a uğramadan olmaz

Türkbükü’nde denizin hemen kıyısında, büyükçe bir dut ağacının gölgesindeki Miam Restoran’ın mönüsü oldukça zengin. Mezeler deniz mahsulleri ağırlıklı. Ara sıcaklardan kalamar köftesi ile ahtapot kolu ızgarası damak çatlatan cinsten. Özel salataları da karın doyurucu cinsten. Eğer erken giderseniz restoranın ortasındaki barda oturup, akşamın yavaş yavaş çöküşünü izleyebilirsiniz.
Bodrum’a gidip de Kocadon’da yemek yemeden dönmek olmaz. Asırlık bir taş evin avlusundaki bu restoran Bodrum’un en lezzetli ve en şık mekânlarından. Mönüdeki her şey çok lezzetlidir ama kalamarın tadını anlatacak kelime bulunmaz.
Eğer tercihinizi etten yana kullanacaksanız Turgutreis’teki Nazar Restoran en doğru adreslerden biri. Ev yemekleri, çeşit çeşit meze, özellikle etler insanın damağını şenlendirecek kadar lezzetli. Neyzen Tevfik Caddesi’nden Bodrum Marina’nın karşısındaki Liman Köftecisi, köfte sevenler için en doğru adreslerden biri. Çeşit çeşit köfte, yanında kıvamında kızartılmış patates kızartması, hele bir bardak da buz gibi bir bira, keyfinize keyif katacaktır. Yalıkavak’taki Kavak Köfte de bu konudaki iddialı adreslerden biri. Kesesine güvenenlere ayrıca Yalıkavak Marina’daki Nusr-Et’i de öneririm. Tabii yer bulabilirseniz.

Haberin Devamı


Limon’da güneşi batırın


Güne çok lezzetli bir kahvaltıyla başlamak isterseniz, soluğu Yukarı Gökçebel Köyü’ndeki Havva Abla’nın yerinde almalısınız. Havva Hanım, ağaçların gölgelediği bahçesinde hazırladığı kahvaltıyla damağınızı bayram yerine çevirecek. Hele bir de sac üstünde börek pişirmişse, kendinizden geçeceğinizden emin olabilirsiniz. Yarımadadaki bir diğer önemli kahvaltı mekânı da, Gümüşlük sırtlarındaki Limon Gümüşlük. Okaliptus ağaçlarının gölgesinde yapılacak lezzetli kahvaltının tadı uzun süre damağınızda kalacak. Burada size limonböreğini ve limonluparfeyi öneririm. Limon Gümüşlük’te güneşi batırmak da çok keyifli olur.
Bodrum’da tencere yemeği hasreti çekenlere ise Kısmet Lokantası’nı önereceğim. Mönüde Ege ve Akdeniz mutfaklarından örnekler ön planda. Günde 35 çeşit yemek çıkar. Bu konudaki bir başka iddialı yer de Turgutreis’te, belediyenin hemen arkasındaki Suzan Teyze’nin Yeri. Bu küçük lokantanın işletmecisi ve aşçısı 70 yaşını çoktan geride bırakmış Suzan Teyze. Mönüdeki patatesli İzmir köfte, karnıyarık, pilav, taze fasulye, patlıcan kızartması, bamya, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ama kabakçiçeği dolmasının yeri başka.

Haberin Devamı


Finalde bodrumlokması

Eğer canınız hamur işi çekerse bunun en doğru adreslerinden biri de Gündoğan’daki Mehmet’in Yeri’dir. Burada yiyeceğiniz otlu gözlemeyi ve etli çiğböreği anlata anlata bitiremeyeceksiniz. Turgutreis’teki Sempati de hamur işinde iddialıdır. Köylü kadınların yaptığı mantı, çiğbörek, gözleme, tatlıkatmer insanın ağzını sulandırır. Eğer sabah erkenden, Denizciler Kahvesi’ne gidip demli çayla poğaça yemek niyetindeyseniz, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Yunuslar Fırını’na gitmeniz gerekir. Bu fırının poğaçaları çok lezzetli. İster kepekli ister mısır unlu poğaçalarla sabah kahvaltısı etmek, güne iyi bir başlangıç yapmak demek. Sadece poğaçalar değil, simitler, boşnakböreği, galetalar da çok lezzetli.
Bodrumlokmasının tadına bakılmazsa lezzet yolculuğu tam yapılmış sayılmaz. Bu muhteşem tatlı için en doğru adresler: Gümüşlük’teki
Lokmacı Ana ile Ortakent’teki
Saray Lokma’dır.

Yazarın Tüm Yazıları