Avrupa’da sudan ucuz 10 kent

Standart, kalite, yenilik, orijinallik, gelişmişlik... Avrupa ülkeleri denince bir gezgin için akla ilk gelen şeylerden biri bu nedenle para olur. Ama bütün Avrupa öyle mi? Tabii ki hayır... Dünyanın en pahalı kentleri de bu kıtada, en hesaplıları da... Ucuz ama keyifli bir Avrupa seyahati planlıyorsanız kendi deneyimlerimle harmanladığım bu listeye mutlaka göz atın.

Haberin Devamı

 

Lille: Biranın en lezzetlisi...

Fransa’nın Belçika sınırındaki bu şirin kent, Londra-Paris arası hızlı tren seferlerinin en önemli duraklarından biri! Bu tren sayesinde, günübirlik ziyaretçi sayısı oldukça fazla... Kaldırım taşlarıyla döşenmiş sokakları, büyüklü küçüklü meydanları ortaçağı anımsatan görüntüler sunuyor. Belçika’ya çok yakın olması nedeniyle en lezzetli biraları Lille kahvelerinde içmek mümkün. Küçük ama lezzetli lokantalarında yöre yemeklerini tadabilirsiniz. Eğer resim sanatına merakınız varsa Güzel Sanatlar Müzesi’ni gezmenizi öneririm. Birçok ünlü ressamın tablosu bu müzede sergileniyor.

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 295 TL.
Havaalanından kent merkezine ulaşım (tren/otobüs): 35 TL.
İki günlük seyahat kartı: 30 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 222 TL.
Kahve: 8 TL. Bira: 16 TL. Şarap (bardağı): 15 TL.

 

Haberin Devamı

Lizbon: Fado ve sardalye

Portekiz’in Atlantik Okyanusu kıyısındaki başkenti benim en sevdiğim şehirlerden biridir. İstanbul gibi yedi tepe üstüne kurulmuş bu kenti insan gezmeye doyamaz. Eski mahalleleri, daracık sokakları, küçük ama çok lezzetli lokantaları, kahveleri ile Lizbon gezginleri kendine âşık eder. Lizbon demek biraz da fado demektir. Akşamları bu hüzünlü şarkılar sokakları çınlatır. Ayrıca mevsiminde mangalların üstüne dizilen sardalyelerin kokusu insanın karnını acıktırır. Okyanus müzesi, fado müzesi, mozaik müzesi, Keşifler Anıtı mutlaka görülmesi gereken adreslerin arasında yer alır.

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 237 TL.
Havaalanından merkeze ulaşım: 9.50 TL.
İki günlük seyahat kartı: 41 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 169 TL.
Kahve: 2 TL. Bira: 4 TL. Şarap (bardağı): 10.50 TL.

 

Strazburg: Açık hava müzesi

 

UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu güzel şehir tam bir açık hava müzesi. Parkları, bahçeleri, müzeleri gez gez bitmiyor. Kent ayrıca tam bir üniversite kenti... Onun için meydanlar gençlerle dolup taşıyor. Ayrıca Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun burada olması nedeniyle Avrupa’nın dört bir yanından gelenler kentin yeme-içme yaşamına renk katıyor. Kentin etrafındaki üzüm bağlarından elde edilen lezzetli şarapları tatmanızı öneririm.

 

Haberin Devamı

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 600 TL. Havaalanından kent merkezine ulaşım (tren/otobüs): 30 TL. İki günlük seyahat kartı: 30 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 225 TL. Kahve: 8 TL. Bira: 11 TL. Şarap (bardağı): 14 TL.

 

Krakow:  Yaşlı cazibe

 

Polonya’nın en eski şehirlerinden biri olan Krakow güzelliğini hâlâ koruyor. Yani eski cazibesi hâlâ yerli yerinde. Kent ülkenin bilim, kültür, sanat merkezi. Buradaki lokantalar ülke mutfağının en lezzetli yemeklerini sunmakla öğünüyorlar. Gezilecek yerlerin başında Kumaş Pazarı geliyor. Bu devasa binanın, dünyanın en eski alışveriş merkezi olduğu öne sürülüyor. 2000 yılında Avrupa’nın Kültür Başkenti unvanını alan kentte Wavel Kalesi, Ana Meydan, Tuz Madeni görülmesi önerilen yerlerin arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 294 TL. Havaalanından merkeze ulaşım: 8 TL.  İki günlük seyahat kartı: 20 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 183 TL. Kahve: 3 TL. Bira: 4 TL. Şarap (bardağı): 8 TL.

 

Riga: Müzeler kenti

 

Letonya’nın başkenti Riga, aynı zamanda Baltık bölgesinin kültür başkenti. Riga’da tam 40 müze var. Gez gez bitmiyor. Neredeyse her konunun bir müzesi bulunuyor. Kentte yılın hemen her günü bir kültür etkinliği düzenleniyor. Kentin kuruluşu 12. yüzyıla kadar dayanıyor. Turistlerin en çok rağbet ettikleri yer Eski Şehir. Buradaki küçük restoranlarda çok lezzetli yemekler tatmak mümkün. Buradaki Karakafalılar Evi en çok ziyaret edilen mekân. Ayrıca TV kulesi, Aziz Peter Katedrali, Riga Kalesi görülecek yerlerin arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 180 TL.
Havaalanından merkeze ulaşım: 7 TL. İki günlük seyahat kartı: 38 TL.
İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 237 TL.
Kahve: 8 TL. Bira: 9 TL. Şarap (bardağı): 11 TL.

 

Prag: Avrupa’nın en güzeli

 

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ın, Avrupa’nın en güzel kenti olduğu konusunda tüm gezginler birleşiyor. Kentin ortasından geçen Vltava Nehri’nin iki yanına sıralanmış soluk sarı, vişneçürüğü, gök mavisi badanalı evleri, kiliseleri, daracık eski sokakları, süslü köprüleri ile Prag mutlaka görülmesi gereken kentlerden biri. UNESCO’nun “Dünya Mirası” listesinde yer alan bu güzel kent birçok romanın da kahramanı. Prag’ı tanıyabilmek için uzunca bir hafta sonu yeterli.

 

Haberin Devamı

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 295 TL. Havaalanından kent merkezine ulaşım: 8,50 TL. İki günlük seyahat kartı: 29 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 115 TL. Kahve: 5 TL.  Bira: 5.50 TL. Şarap (bardağı): 6 TL.

 

Dubrovnik: Osmanlı’nın izleri

 

Hırvatistan’ın Adriyatik Denizi kıyısında yer alan başkenti tam 443 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmış. Onun için kentin her köşesinde o dönemi hatırlatan izlere rastlamak mümkün. Diğer yandan ortaçağdan kalma görüntüler de ziyaretçileri geçmiş asırlara doğru yolculuğa çıkartıyor. Plajları ve bahçeleriyle ünlü Lokum Adası, katedrali, surları, Çan Kulesi, Orlando Sütunu, Sponza Sarayı görülmesi gereken yerler.

 

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 177 TL.  Havaalanından merkeze ulaşım: 32 TL. İki günlük seyahat kartı: 28 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 151 TL.  Kahve: 2.50 TL. Bira: 4 TL. Şarap (bardağı): 15 TL.

 

Vilnius: Eski yapılarla bezeli

 

Litvanya’nın başkenti Vilnius’un neredeyse her köşe başında eski bir yapı var. Kentte çeşitli asırlardan kalma tam 1500 tane tarihi bina olduğu söyleniyor. Bu nedenle de kent UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer almış. Vilnius ayrıca 2009 yılında Avrupa’nın Kültür Başkenti olmakla da övünüyor. Hem çok ucuz hem de çok güzel olan bu küçük başkent hafta sonunuza renk katacaktır.

 

Üç yıldızlı oteldi iki kişi iki gece: 222 TL. Havaalanından merkeze ulaşım: 7 TL. İki günlük seyahat kartı: 23 TL.  İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 166 TL. Kahve: 5 TL.  Bira: 6 TL. Şarap (bardağı): 9 TL. 

 

Tallinn: Ortaçağdan görüntüler

 

Estonya’nın başkenti tipik bir liman kenti. 2011 yılında Avrupa’nın Kültür Başkenti olan kent, daracık sokakları, pasajları ile ziyaretçilerini ortaçağa götürüyor. Eski Şehir, lokantaları, barları ve kafeleri ile eğlencenin merkezi. Görülmesi gereken yerlerin arasında, dünyanın en yüksek binalarından biri olan St. Olof Kilisesi, Kadriorg Sarayı, Viru Kapısı, kenti yüksekten gören surlar, Trompea Kalesi ve KGB Müzesi yer alıyor.

 

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 290 TL. Havaalanından kent merkezine ulaşım (tren/otobüs): 15 TL. İki günlük seyahat kartı: 17 TL.  İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 198 TL.  Kahve: 8.50 TL. Bira: 11 TL. Şarap (bardağı): 16 TL.

 

Budapeşte: Tuna’nın Kraliçesi

 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye kimileri Tuna’nın Kraliçesi, kimileri de Avrupa’nın Kalbi yakıştırmasını yapıyor. Bu güzel kent tüm bu adları hak edecek güzellikte. Kent ülkenin kültürel ve sanat başkenti ayrıca. Tarihi eserleri, Tuna Nehri’nin üstündeki köprüleri, parkları, heykelleri ve geçmişi anımsatan Budapeşte bence Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri.

 

Üç yıldızlı otelde iki kişi iki gece: 180 TL. Havaalanından merkeze ulaşım: 32 TL. İki günlük seyahat kartı: 38 TL. İki kişi üç çeşit yemek ve bir şişe şarap: 125 TL. Kahve: 5 TL. Bira: 4.50 TL. Şarap (bardağı): 5,80 TL. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları