Yüzün kaldı mı karşıma çıkmaya!

Nina Hoss’un harika oyunculuğuyla öne çıkan ve şaşırtıcı sonuyla etkileyen “Yüzündeki Sır”, haftanın en iyi seçeneği.

Haberin Devamı

Küfürbaz ayı Teddy’i özleyenler için “Ayı Teddy 2”, gerilim arayanlara “Tehlikeli Oyun”, bilimkurgu isteyenlere “Self/less”, yerli korkudan vazgeçemeyenlere de “Siccîn 2” haftanın diğer seçenekleri...

Yüzündeki Sır
Yönetmen: Christian Petzold
2014/Almanya-Polonya/98’

“Yella” ve “Barbara” filmleriyle gönlümüzü çalan Alman yönetmen Christian Petzold’un son filmi şaşırtıcı hikayesi ve ustalıklı anlatımıyla dikkat çeken bir dram. 2. Dünya Savaşı sonrası toplama kampından yüzünde tanınmayacak yaralarla kurtulan Nelly, ameliyat geçirerek yeni bir yüze kavuşur. Bu süreçte yeni bir hayata başlamayı reddeder ve Berlin’de kalarak hakkında duyduklarına inanmak istemediği eşi Johnny’i aramaya karar verir. Karşılaştıklarında eşi Johnny, Nelly’yi tanımayacak ve ondan hayatını alt üst edecek şaşırtıcı bir istekte bulunacaktır. Başrolde Nina Hoss’un harika oynadığı filmin sonuna özellikle dikkat! Haftanın en iyi seçeneği, kaçırmayın.

Haberin Devamı

Tuhaf kankalar geri döndü
Ayı Teddy 2
Ted 2
Yönetmen: Seth MacFarlane
2015/ABD/115’

“Family Guy”ın yaratıcısı Seth MacFarlane’in yönettiği Ayı Teddy gördüğü ilgi üzerine ikincisiyle karşımızda. Tarihin en tuhaf kankaları John ve Ted’in hayatları yolunda gitmektedir. Tâ ki, Ted yeni evlendiği Tami – Lynn ile bebek yapmaya karar verene kadar... Çünkü Massachusetts Eyaleti, Ted’in bir insan değil de bir mal oluğunu, bundan dolayı da evlat edinmeye uygun olmadığı kararını vermiştir. MacFarlane’in Ted’e sesiyle de hayat verdiği filmin başrolünde yine Mark Wahlberg’i izliyoruz. Bu seferki partneri ise yetenekli genç oyuncu Amanda Seyfried.

Çölde kedi-fare oyunu
Tehlikeli Oyun
Beyond The Reach
Yönetmen: Jean Baptiste Leonetti
2014/ABD/91’

Çölde avlanmak isteyenlere rehberlik hizmeti veren Ben bir gün başarılı bir iş adamı olan Madec tarafından küçük bir av gezisine rehberlik yapması için tutulur. Fakat Madec yanlışlıkla çölde gezen birini öldürünce, Ben bu cinayetin açığa çıkmasını istemeyen Madec’ten kaçmak zorunda kalır. Sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığı çölde kedi fare oyunu başlamıştır. Michael Douglas’ın başrolde olduğu film, ortalama bir gerilim.

Haberin Devamı

Gençleşmenin de bedeli var
Self/less
Yönetmen: Tarsem Singh
2015/ABD/116’

Kanserden ölmek üzere olan oldukça zengin bir adam olan Damian, daha önce uygulanmamış bir tedaviyi kabul eder ve kendini bir anda daha genç ve diri bir bedenin içinde buluverir. Ne var ki; Damian artık sadece yeni bir bedene sahip değildir. Ryan Reynolds ve Ben Kingsley’in başrolünde olduğu filmin kamera arkasında “The Cell/Hücre” ile rüştünü ispatlamış Tarsem Singh oturuyor. Bilimkurgu meraklıları kaçırmasın.
41 kere bela

Siccîn 2: Her Canlı Ölümü Tadacaktır
Yönetmen: Alper Mestçi
2015/Türkiye

Geçen yıl seyiricinin büyük ilgi gösterdiği Siccîn, devam filmiyle karşımızda. Bu kez Hicran ve Adnan adlı çiftin yaşadıklarını konu alan filmin korku öğesi “41 dikiş” büyüsü. Yerli korku meraklılarına...

Yazarın Tüm Yazıları