Yeni sezona hızlı giriş

Yeni sezonla birlikte, raflarda kalmış korkular ve kötü aksiyonlar izlemekten kurtuluyoruz görünüyor. Bu hafta gösterime giren üç film, sinemaseverlerin ilgisini özellikle hak ediyor. Usta yönetmen Ridley Scott’ın yıllar sonra eleştirmenlerden nihayet olumlu not alan bilimkurgusu “Marslı”, satranç ustası Bobby Fisher’ın unutulmaz maçını konu alan “Şah Mat” ve Tom Hardy’nin iki rolü birden canlandırarak adeta oyunculuk dersi verdiği “Efsane”, haftanın kaçırılmaması gereken filmleri...

Haberin Devamı

Mars’tan Dünya’ya

Marslı
The Martian
Yönetmen: Ridley Scott
2015/ABD/141’

Andy Weir’ın büyük ilgi gören bilimkurgu romanından uyarlanan film, Mars’a gönderilen arstranotlardan Mark Watney’nin şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilmesi sonrası gelişen olayları konu alıyor. Son yıllarda çektiği her filmle ağır eleştirilere uğrayan usta yönetmen Ridley Scott’ın yönettiği “Marslı”, atmosferi ve gerilimiyle eleştirmenlerden tam not almış durumda. Mark rolüyle övgüler toplayan Matt Damon’a Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig gibi ünlü isimler eşlik ediyor.

İlhamı Shakespeare

Tuhaf Bir Sihir
Strange Magic
Yönetmen: Gary Rydstrom
2015/ABD/99’

Shakespeare’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyunundan ilham alan bu animayon, güçlü bir iksir için verilen mücadelede goblinler, elfler, periler ve diğer yaratıklardan oluşan renkli karakterlerin hikayesini konu alıyor. Esin kaynağına bakıp da yetişkinler çok da heveslenmesin, film küçük izleyicilere sesleniyor.

Haberin Devamı

“Yüzyılın Maçı” beyazperdede

Şah Mat
Pawn Sacrifice
Yönetmen: Edward Zwick
2014/ABD/115’

Amerikalı satranç ustası Bobby Fisher’ın Rus rakibi Boris Spassky ile 1972 yılında karşılaştığı “Yüzyılın Maçı”nı konu alan film, biyografik filmlerden hoşlananların ve tabii ki satranç tutkunlarının kaçırmaması gereken bir dram. Kuşağının en iyi oyuncularından olmasına rağmen bir türlü starlığa erişememiş Tobey Maguire, Fisher rolünde çok başarılı.

Aldatmış adamın bunalımları

Bulantı
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
2015/Türkiye

Sevgilisiyle birlikte olduğu gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeden Ahmet’in bu olay sonrasında yaşadıklarını anlatan film, Demirkubuz takipçilerine sesleniyor. Demirkubuz’un Ahmet rolünü “canlandıracak cesarette” oyuncu bulamadığı gerekçesiyle başrolüne de yerleştiği film, basın gösteriminde sinema yazarlarından ağır eleştiriler almış görünüyor.

Efsane
Legend
Yönetmen: Brian Helgeland
2015/İngiltere-Fransa/131’

1950’li ve 60’lı yıllarda İngiltere’de terör estiren gangster ikiz kardeşler Ronald Kray ve Reginald Kray kardeşlerin hayat hikâyesinden uyarlanan “Efsane”, iyi bir suç filmi izlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir yapım. Son yılların en çok konuşulan aktörlerinden Tom Hardy’nin ikizleri canlandırararak adeta döktürdüğü filmde, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston gibi usta isimler de rol alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları