Yaşlanmadan yaşamak

“Gossip Girl”ün Serena’sı Blake Lively, fantastik ögelerle süslü aşk filmi “Ölümsüz Aşk”ta başrolde. Japonya’dan “Marnie Oradayken” ve Amerika’dan “Hayat Kitabı” çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecek animasyonlar.

Haberin Devamı

Korku tutkunları için “Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3” ve “Şeytan-ı Racim 2: İfrit”, moda takipçilerine “Saint Laurent” ve yerli film arayanlara “Yola Çıkmak” haftanın diğer seçenekleri...

Ölümsüz Aşk
The Age of Adaline
Yönetmen: Lee Toland Krieger

Amerikan bağımsız sinemasının yetenekli yönetmenlerinden Lee Toland Krieger, üçüncü filminde “Gossip Girl”ün Serena’sı Blake Lively’i başrole taşıyor. Mucizevi bir şekilde neredeyse 80 yıldır 29 yaşında kalmayı başaran Adaline Bowman adlı bir kadının tesadüfen tanıştığı bir adama aşık olması ve sarsılan hayatını konu alan “Ölümsüz Aşk”, fantastik ögelerle süslü bir aşk filmi.

Bir moda ikonunun hayatı
Saint Laurent
Yönetmen: Bertrand Bonello
2014/Fransa-Belçika/150’

Ünlü Fransız moda tasarımcısı Yves Saint Laurent’in hayatı bir kez daha beyazperdede. Bu kez Gaspard Ulliel’in hayat verdiği filmde, ikonik tasarımcının kariyerinin en parlak dönemleri olan 1967’den 1976’ya kadar geçen sürede yaşadıklarını izliyoruz. Moda tutkunlarının kaçırmaması gereken “Saint Laurent”, haliyle kostüm tasarımları ve sanat yönetimiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Anime tutkunlarına
Marnie Oradayken
When Marnie Was There
Yönetmen: Hiromasa Yonebayashi
2014/Japonya/103’


Yazın şehirdeki bir yetimhaneden Hokkaido’da deniz kenarındaki ıssız bir köye gönderilen Anna ile burada tanıştığı Marnie arasındaki arkadaşlığı konu alan bu anime, çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de sesleniyor.

Ruhlar rahat bırakmıyor
Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
Yönetmen: Leigh Whannell
2015/Kanada-ABD/97’


James Wan’ın gişede büyük ilgi gören korkusu “Ruhlar Bölgesi”, üçüncü bölümüyle karşımızda. Bu kez yönetmen koltuğuna ilk iki filmde Specks karakterinde izlediğimiz Leigh Whannell oturuyor. Serinin bu bölümünde, kaybettiği annesiyle iletişime geçmeye çalışan Quinn’in yaşadığı korkunç olayları izliyoruz.

İfrit peşimizde
Şeytan-ı Racim 2: İfrit
Yönetmen: Murat Toktamışoğlu
2015/Türkiye/85’


İki yıl önce gişede büyük ilgi gören “Şeytan-ı Racim”in devam filmi olan “İfrit”, ilk filmde Bakırcı Mehmet Hoca kimliğinde karşımıza çıkan İblis’in hikayesini ve intikamını konu alıyor. İlk filmi sevdiyseniz seçim sizin.

Haberin Devamı

Hayallerine güven
Hayat Kitabı
The Book of Life
Yönetmen: Jorge R. Gutierrez
2014/ABD/95’


Hayalperest Manolo’nun tek aşkına kavuşmak ve kasabasını korumak için büyülü ve mucizevi dünyalara yaptığı destansı yolculuğu anlatan bu eğlenceli animasyon, yetişkin seyircinin de ilgisini çekecektir.

Kesişen hayatlar
Yola Çıkmak
Yönetmen: Evren Erdem
2015/Türkiye

Annelerinin yanına gitmek için yola çıkan iki kardeş ile yasak ilişki yaşayan bir çiftin Konya’da bir otelde kesişen hikâyelerini anlatan film, ağır temposuna rağmen yerli film tutkunlarının ilgisini çekebilir. Ruhi Sarı, Ozan Bilen, İrem Altuğ ve Aysan Sümercan başrollerde.

Yazarın Tüm Yazıları