Uçaklar yeniden havada

Disney’in Arabalar’da gördüğü ilgi üzerine başlattığı Uçaklar’da ikinci bölümdeyiz.

Haberin Devamı

Fransız komedilerinden hoşlananlar için Yatak Dersleri, korku filmi tutkunları için Bizi Kötüden Koru ile Jennifer Aniston’ın beyazperdedeki en iyi performanslarından biri olan Belalı Rehine ise haftanın diğer seçenekleri.

Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar
Planes: Fire and Rescue
Yönetmen: Roberts Gannaway
2014/ABD/83’

Disney’in “Arabalar”da gördüğü ilgi üzerine başlattığı ve geçen yıl ilkini izlediğimiz “Uçaklar”da ikinci bölümdeyiz. Kendilerini tarihi Piston Peak National Park’ını söndürülmesi güç bir yangından korumaya adayan bir itfaiye uçağı ekibinin maceralarını konu alan film, temposu düşük bir animasyon.

Her şeyin en iyisi olmak

Yatak Dersleri
A Coup Sur
Yönetmen: Delphine de Vigan
2014/Fransa/87’
İşinde başarılı, kendine güvenen ve on parmağında on marifet bir kadın olsa da yaşadığı başarısız tek gecelik ilişkileri kafasına takıp, “Fransa’nın en iyi sevişen kadını” olmaya and içmiş Emma’nın başından geçenleri konu alan “Yatak Dersleri”, Fransız komedilerinden hoşlananlara sesleniyor.

Haberin Devamı

Şeytan dünyada

Bizi Kötüden Koru
Deliver Us From Evil
Yönetmen: Scott Derrickson
2014/ABD/110’

Ülkenin en zorlu muhitlerinden olan 46. bölgeye atanan Polis Sarchie, insanlık dışı davranışların son noktalarına tanık olmuş ve bu durum, karısı Jen ve küçük kızları Christina’yla ilişkisini etkileyecek ölçüde ruhunu karartmaya başlamıştır. Gitgide daha sorunlu birine dönüşen Sarchie ile eski bir komando olan, alaycı polis ortağı Butler tuhaf bir olayı soruşturmak üzere çağrıldıklarında, takip eden olaylar silsilesi pragmatik Sarchie’nin inançlarını ve anlayışını sınayacaktır. “The Exorcism of Emily Rose/Şeytan Çarpması” filmiyle tanıdığımız Scott Derrickson’ın yeni korkusunda Eric Bana başrolde.

El mi yaman bey mi

Belalı Rehine
Life of Crime
Yönetmen: Daniel Schechter
2014/ABD/94’

Araba hırsızlığı yüzünden hapis yatan iki suçlu, cezalarını çekip de hapishaneden çıktıklarında Detroit’in zengin yatırımcılarından biri olan Frank Dawson’ın eşi Mickey’i kaçırmak ve fidye istemek için ortak olurlar. Fakat kocasının kendisini istemediğini anlayan Mickey daha büyük bir miktar için onu kaçıranlarla işbirliği yapacak ve intikamını alacaktır. “Jackie Brown”, “3:10 Yuma Treni”, “Out of Sight” gibi pek çok kara filme kaynak olmuş kitaplarıyla tanıdığımız ünlü polisiye yazarı Elmore Leonard’ın imzasını taşıyan bu kara komedi, haftanın en iyi seçeneği. Jennifer Aniston’ın beyazperdedeki en iyi performanslarından biri olduğunu da belirtelim.

Yazarın Tüm Yazıları