Tim Burton tuhaflıklarını özleyenlere

Tuhaf hikâyeler anlatmakta usta Tim Burton, son filmlerinde yaşattığı hayal kırıklığını “Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları” ile telafi edecek görünüyor.

Haberin Devamı

Aynı isimle çok satan romandan uyarlanan film, Eva Green’i de başrole taşıyor. “Yılın en iyi zombi filmi” sayılan “Tüm Sırların Sahibi Kız” türün hayranları için kaçırılmayacak bir fırsat. Fatih Akın’ın eğlenceli bir büyüme hikayesi anlattığı “Elveda Berlin”, aktör kadrosuyla göz dolduran aksiyon “Deepwater Horizon: Büyük Felaket” ve komedi arayanlara “Vurguncular”, haftanın diğer seçenekleri...

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları ***
(Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)
Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Allison Janney
2016-İNGİLTERE, ABD, BELÇİKA-127’/KORKU, GERİLİM
Ransom Riggs’in 2011 de yayımlanan ve kısa sürede çok satanlar listesine giren romanından uyarlanan film için, Tim Burton’ın pek çok filminden tanıdığımız ve sevdiğimiz tuhaflıklar dünyasının devamı diyebiliriz. Büyükbabası tarafından terk edilen Jake, ondan geriye kalan, alternatif gerçeklikler ile zamanı değiştirebilecek ipuçlarını takip ederek Bayan Peregrine’nin evi olarak da bilinen tuhaf yere gider. Jake evin sakinlerini ve onların alışılmadık yeteneklerini öğrenince, güvenliğin sadece bir yanılsamadan ibaret olduğunun ve tehlikenin pusuda bekleyen gizli düşmanlardan geleceğinin farkına varır. Jake için bundan sonrası, gerçekliğin ne olduğu, kime güvenebileceği ve gerçekten kim olduğunu bulmak olur. Eva Green’in Bayan Peregrine’ye hayat verdiği film, Burton’ın “Edward Scissorhands/Makas Eller”, “Beetlejuice/Beter Böcek”, “Corpse Bride/Ölü Gelin” gibi tuhaflıklarını özleyen sinemaseverler için kaçırılmaz fırsat.

Haberin Devamı

Son umut yine çocuklarda

Tüm Sırların Sahibi Kız ****
(The Girl With All The Gifts)
Yönetmen: Colm McCarthy
Oyuncular: Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close
016-İNGİLTERE, ABD-111’/DRAM, KORKU, GERİLİM

Mike Carey’nin çok konuşulan distopya kitabı “Tüm Sırların Sahibi Kız”ın beyazperde uyarlaması epeydir bekleniyordu. Kıyamet sonrası bir dünyada geçen hikâye, bizi korkunç bir geleceğe götürüyor. İnsanlık, özgür iradeyi yok eden ve herkesi insan eti yiyen birer “aç” haline getiren bir çeşit virüs nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıyadır. Sadece bir grup çocuk bu korkunç virüse karşı bağışıklık göstermektedir. Bu çocuklar ise İngiltere’de bir askeri üste Dr. Caldwell’in önderliğinde bir dizi zalim tıbbi teste tabi tutulmaktadır. Çocuklar hâlâ duygulara ve düşünme yetisine sahiptirler ve umut onlardadır. Eleştirmenlerin “yılın en iyi zombi filmi” olarak karşıladığı film, türün ve kitabın hayranlarını mutlu edecek görünüyor.

Haberin Devamı

Fatih Akın’dan büyüme hikâyesi

Elveda Berlin **
(Tschick–Goodbye Berlin)
Yönetmen: Fatih Akın
Oyuncular: Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller
2016-ALMANYA/DRAM, KOMEDİ, MACERA

İki yıl önce ‘The Cut’ ile tartışmalara yaratan Fatih Akın, şimdi de Wolfgang Herrndorf’un 30 dile çevrilmiş aynı adlı çok satan romanından uyarladığı “Elveda Berlin”de zengin ve kopuk bir ailede büyüyen 14 yaşındaki Maik ile sınıfa yeni gelen göçmen Tschick’in dostluğunu konu alıyor. Birlikte bir arabaya atlayıp ailelerinden ve evlerinden uzaklara yolculuğa çıkan bu iki oğlan çocuğun büyüme hikayesini eğlenceli ve duygusal bir dille anlatan Akın’ın bu çabası ilk dönem filmlerini aratıyor ne yazık ki.

Haberin Devamı

Çevre felaketinin gerisinde yaşananlar

Deepwater Horizon: Büyük Felaket ***
(Deepwater Horizon)
Yönetmen: Peter Berg
Oyuncular: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich
2016-ABD-107’/AKSİYON, DRAM, GERİLİM

“Hancock”, “Battleship” gibi filmlerle aksiyon türüne gişesi garantili filmler üretmeyi sevmiş Peter Berg, bu kez 2010 yılında Lousiana sahilinin açıklarında patlayan ve tarihin en büyük petrol sızıntılarından birine neden olan Deepwater Horizon kazasının perde arkasını anlatıyor. 11 işçinin hayatını kaybettiği bu küresel felaket, 87 gün boyunca sürmüş ve günde 50.000 varilden fazla petrol Meksika Körfezine sızmıştı. Kazanın neden olduğunun peşine düşen film, Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich gibi usta aktörlerden de güç alarak etkileyici bir dram ve aksiyon yaratmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Savaştan kazanç olmaz

Vurguncular **
(War Dogs)
Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas, Bradley Cooper
2016-ABD-114’/KOMEDİ, SUÇ, DRAM

“Hangover” serisinin yaratıcısı Todd Phillips’in suç komedisi “Vurguncular”, Miami’de yaşayan 20’li yaşlarındaki iki arkadaşın Amerika’nın savaş yatırımlarından yararlanıp yırtma hikâyelerini anlatıyor. Irak Savaşı sırsında küçük işletmelerin ABD Ordusu’nun sözleşmelerine dahil olmasını sağlayan anlaşmadan faydalanarak çok paralar kazanan Hill ve Teller, işleri büyütmeye karar verip de Afgan ordusunu silahlandırmak için açılan 300 milyon dolarlık bir ihaleye girmeleriyle işin rengi de değişecektir. Gerçek hayat hikâyesinden uyarlanan filmde, “The Wolf of Wall Street”, “Moneyball” gibi filmlerden de hatırlayacağınız Jonah Hill ile “Whiplash” ile büyük başarı yakalayan Miles Teller başrollerde.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Blair Cadısı (Blair Witch) *
Bridget Jones’un Bebeği (Bridget Jones’s Baby) **
Çok Uzak Fazla Yakın **
Işıklar Sönünce (Lights Out) *
Kalandar Soğuğu ***
Kan Bağı (Blood Father) ***
Kayıp Balık Dori (Finding Dory) ***
Köstebek (Imperium) **
Küçük Adamlar (Little Men) ****
Lanetli Mesaj (Friend Request)
Leylekler (Storks) **
Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven) **
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Rauf ***
Rüzgarda Salınan Nilüfer **
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Sully ***
Toz Ol (Skiptrace) *
Yüce Adalet (The Whole Truth) **

Yazarın Tüm Yazıları