Suikastçı perdede

En son “Macbeth”te çalıştığı Michael Fassbender ve Marion Cotillard’ı yeniden bir araya getiren Justin Kurzel, yılın en merakla beklenen projelerinden “Assassin’s Creed”de dünyaca ünlü video serisini perdeye taşıyor.

Haberin Devamı

Dardenne kardeşlerin kendilerini tekrarladıkları son filmleri “Meçhul Kız”, umut saçan hikâyesine rağmen vasatı aşamayan “Gizli Güzellik”, Meryl Streep’li komedi “Florence” ve Türkiye’den bir ilk film “Siyah Karga”, haftanın diğer seçenekleri.

Assassin’s Creed

Yönetmen: Justin Kurzel / Oyuncular: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson / 2016-İNGİLTERE, FRANSA, HONG KONG, ABD–133’/AKSİYON, MACERA, FANTASTİK

2011’de “Snowton” ile ciddi bir başlangıç yapan Justin Kurzel, büyük ilgi uyandıran son filmi “Macbeth”te birlikte çalıştığı Michael Fassbender ile Marion Cotillard’ı yeniden bir araya getiriyor ve bu kez dünyada çok satılan bir video oyun serisini perdeye taşıyor. Devrim yaratan yepyeni bir teknoloji ile genetik hafızası ortaya çıkarılan Callum Lynch, 15. yüzyıl İspanya’sında atalarından olan Aguilar’ın maceralarını deneyimler. Callum Lynch, gizemli bir topluluk olan Suikastçı soyundan geldiğini keşfeder ve günümüzde de var olan güçlü Templar organizasyonunu alt etmek için geçmişindeki genetik bilgilerini ve soyundan gelen uzun yılların tecrübesini kullanır. Oyunun sıkı takipçilerindenseniz kaçırmayacağınız kesin ama gelen eleştirilere bakılırsa film, Kurzel’ın kariyerine ciddi hasar vermiş görünüyor.

Haberin Devamı

Suikastçı perdede

VİCDANIN PEŞİNDE

Meçhul Kız
The Unknown Girl
Yönetmen: Jean Pierre Dardenne, Luc Dardenne / Oyuncular: dele Haenel, Olivier Bonnaud, Jeremie Renier / 2016-BELÇİKA, FRANSA–113’/DRAM, GİZEM, GERİLİM

Sıradan insanların yaşadıkları büyük trajedileri anlatmakta usta Dardenne kardeşler bu kez de, mesleğinde hızla yükselme hırsıyla dolu, çalışkan, genç bir pratisyen hekim olan Jenny’yi merkeze alıyor. Bir akşam Jenny, muayenehanesinin mesai saatinden sonra çalan kapısını açmamıştır. Kapıyı çalan genç bir kadındır ve kapıyı çalmasından bir süre sonra nehir kenarında cesedi bulunmuştur. Polisin, kızın kimliğini bir türlü teşhis edemediğini söylemesi üzerine Jenny’nin kariyer endişesinin yerini artık tek bir şey almıştır: Kızın kim olduğunu öğrenmek. Bir kez daha vicdan hesabı peşine düşen Dardenne’lerin Cannes’da çok konuşulan ama sinemalarında da çok yeni bir şey söylemedikleri “Meçhul Kız”ı, yönetmenlerin takipçilerine tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Suikastçı perdede

UMUT HER YERDE

Gizli Güzellik
Collateral Beauty
Yönetmen: Gareth Edwards / Oyuncular: Will Smith, Naomie Harris, Helen Mirren, Kate Winslet, Edward Norton, Keira Knightley / 2016-ABD–97’/ DRAM

“The Devil Wears Prada/Şeytan Marka Giyer”, “Marley & Me” filmleriyle tanıdığımız Gareth Edwards pe çok ünlü simayı bir araya getirdiği film, yaşadığı trajedi üzerine hayattan elini ayağını çekmiş reklamcı Howard’ın yaşadıklarını konu alıyor. Yakın zamanda çocuğunu kaybeden Howard, Aşk, Zaman ve Ölüm’e mektuplar yazmaya başlar ve ardından onların insan suretleriyle sohbet eder. Birdenbire bu olguların iç içe girmesiyle hayatı değişen Howard, kayıplara rağmen hayatın umut dolu olduğunu keşfeder. Will Smith ve Naomie Harris’i başrole taşıyan filmde Helen Mirren Ölüm’ü, Keira Knightley de Aşk’ı canlandırıyor.

Haberin Devamı

Suikastçı perdede

STREEP'TEN ARYALAR

Florence
Florence Foster Jenkins
Yönetmen: Stephen Frears / Oyuncular: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg / 2016-İNGİLTERE–111’/BİYOGRAFİ, KOMEDİ, DRAM

“My Beautiful Laundrette/Benim Güzel Çamaşırhanem”, “Dangerous Liaisons/Tehlikeli İlişkiler”, “The Grifters/Dolandırıcılar” gibi klasiklerine rağmen kariyerini son yıllarda vasat komedilere ve dramlara teslim eden Stephen Frears, bu kez şansını Meryl Streep’ten yana deniyor. Operayı çok seven ama müzik konusunda en ufak bir yeteneği olmayan Amerikalı zengin Florence Foster Jenkins’in şarkıcı olmaya ve sahneye çıkmaya karar vermesi sonrası yaşanan komik olayları anlatan film, Streep’e sayısız Oscar adaylıklarından birini daha getirecek görünüyor. Beklentinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

FRANSA'DAN İRAN'A

Siyah Karga

Yönetmen: Tayfur Aydın / Oyuncular: Şebnem Hassanisougi, Aziz Çapkurt, Murat Toprak / 2016-TÜRKİYE/DRAM

Fransa’da yaşayan Sara’nın, oynadığı sahnelerden dolayı İran’a girmesi rejim tarafından yasaklanmıştır. Beklenmedik bir anda babasından aldığı bir mektupla İran’a gitmek zorunda kalan Sara, illegal yollarla ülkesine dönmeye karar verir. Türkiye’den başlayan yolculuğu gerek İran gerekse Türkiye’deki askerler tarafından yakalanma korkusuyla tedirginlikle dolu bir maceraya dönüşür. İlk filmiyle karşımıza çıkan Tayfur Aydın, tüm iyi niyetine rağmen gerek oyunculuklarda gerekse hikâye anlatımında sırtlandığı yükün altından kalkamamış görünüyor. Yine de son dönem Türkiye sinemasını takip edenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU
Aptallar Çetesi (Masterminds)
Aşk Mektupları (From the Land of the Moon) **
Babamın Kanatları **
Çılgın Ofis Partisi (Office Christmas Party) *
Dönerse Senindir *
Gece Hayvanları (Nocturnal Animals) *****
Hasret Bitti *
İkinci Şans *
Kaçış *
Kartopu Savaşları *
Kasap Havası **
Lanetli Ev (The House on Pine Street) *
Mavi Bisiklet *
Müttefik (Allied) **
O Kadın (Elle) *****
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story)
Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge) ***
Sen Benim Her Şeyimsin *
Sen Sağ Ben Selamet *
Şarkını Söyle (Sing) **
Tereddüt (Clair Obscur) *****

Yazarın Tüm Yazıları