Sil baştan başlamak gerek bazen

Haftanın ‘kendini iyi hisset’ filmi “Yeniden Başla”, Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts’ı buluşturuyor.

Haberin Devamı

Ben Stiller’ın kült komedisi “Zoolander”ın ikincisi, çılgın modacı ajanlarımız bu kez yanlarına Penelope Cruz’u katıyor ve moda dünyasını ti’ye almaya devam ediyor. Helen Mirren’li savaş gerilimi “Ölüm Emri”, modern savaşta ahlaka ne kadar yer olduğunu da sorgulatırken, iki yıl gecikmeli vizyona giren “Ölümcül Oyun”, yılın en tuhaf korku filmi olmaya adaylığını koyuyor.

Yeniden Başla ***
(Demolition)
YÖNETMEN: Jean-Marc Vallée
OYUNCULAR: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper
2015-ABD-100’ / DRAM, KOMEDİ

“C.R.A.Z.Y./Çılgın” ile başlayan kariyerini “Young Victoria/Genç Victoria”, “Café de Flore/Ruh Eşim” gibi ortalama filmlerle sürdürse de, oyuncu yönetimine asla laf edemeyeceğimiz Jean-Marc Vallée, en son iki yıl önce “Dallas Buyers Club/Sınırsızlar Kulübü” ile kendine olmasa da iki erkek oyuncusuna Oscar kazandırmayı başarmıştı. Son filmi “Demolition” da yine oyuncularının performansına yaslanan, bildiğimiz Vallée filmlerinin yanında daha light olmayı tercih etmiş bir film. Eşini bir trafik kazasında kaybeden yatırım uzmanı Davis’in hastanedeki bir otomat makinesine sinirlenip şirkete mektup yazması sonrası değişen hayatını konu alan filmde, Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts başrollerde. Toronto’da görücüye çıktıktan sonra ortadan kaybolan film, çok az festivalde gösterilmiş, en son geçtiğimiz ay !f İstanbul’un kapanış filmi olmuştu. Performansların gayet yerinde olduğu “Yeniden Başla”, kafanızı dağıtmak isteyeceğiniz bir gün için ideal seçim olabilir.

Haberin Devamı

SAVAŞIN AHLAKI OLUR MU?
Ölüm Emri **
(Eye in the Sky)
YÖNETMEN: Gavin Hood
OYUNCULAR: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi
2015-İNGİLTERE-102’ / DRAM, GERİLİM, SAVAŞ

Helen Mirren’i Londra merkezli ordu istihbarat komutanı albay Katherine Powell rolünde izleyeceğimiz filmde, istihbaratın altı yıl boyunca takibe aldığı bir grup teröristin intihar saldırılarını durdurmak için giriştikleri operasyona tanık oluyoruz. İlk başta teröristleri “ele geçirme” olarak başlayan operasyon bir anda “öldürme” emrine dönüşüyor ve karargaha füze atmaya hazırlanan insansız hava aracı pilotu, tam saldırıyı yapacakken teröristlerin evinin bahçesinde bir kız çocuğunu görüyor ve işler sarpa sarıyor. Mirren dışında “Breaking Bad”den Aaron Paul, geçen yıl kaybettiğimiz usta aktör Alan Rickman, “Game of Thrones”un Jorah Mormont’u Iain Glen’i izleyeceğimiz film, seyirciyi ‘bir çocuğun hayatını kurtarmak mı daha önemli, pek çok insanın ölümün, engellemek mi’ sorusunun ortasında bırakırken, modern savaşta ahlaka ne kadar yer olduğunu da sorgulatıyor. Gittikçe daha da körleşen bir savaşın içinde politikacıların oyunlarını izlemeye zorunlu bırakıldığımız bu günlerde, filmin soruları biraz tanıdık gelecektir sanıyoruz.

Haberin Devamı

MODA DÜNYASI İKİNCİ KEZ YERLE BİR
Zoolander 2 **
YÖNETMEN: Ben Stiller
OYUNCULAR: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz
2016-ABD-102’ / KOMEDİ

Hayati fonksiyonlarının yönetimini sağlayan beyni fazla gelişkin olmasa da moda dünyasını etkilemekte rakip tanımayan avanak ajanımız Derek Zoolander, 15 yıl aradan sonra kankası Hansel McDonald ile podyumlara geri dönüyor. 2001’de Ben Stiller’ın yönettiği ve başrolünde oynadığı ilk “Zoolander” (Zırtapoz), Robert Altman’ın moda dünyasının arka sokaklarını anlattığı “Pret a Porter”a göre fazla sulu kalsa da moda sektörünü ti’ye alarak ve Tom Ford’dan Heath Ledger’a, Tommy Hilfiger’dan Heidi Klum’a, pek çok ünlünün konuk oluşuyla ilgi çekmiş, hatta tuhaflığıyla külte dönüşmüştü. Moda sektörünü dünyadaki komplolar ve suikastlerin kaynağı olarak gösteren “Zoolander”ın biraz gecikmeli de olsa gelen devam filminde, yine dünyayı tehdit eden kötü adamlar ve onlara karşı şıklığından taviz vermeden savaşan ajanlarımızın maceralarını izliyoruz. Stiller’ın bir kez daha yönetmeni ve başrol oyuncusu olduğu filmde, kadim dostu Hansel rolünde Owen Wilson’ı, kötü adam Jacobim Mugatu’da Will Ferrell’ı, onun suçlarını ortaya dökmek için inat etmiş gemişin mayo mankeni, bugünün korkusuz ajanı Valentina Valencia rolünde ise Penolepe Cruz’u izliyoruz.

Haberin Devamı

TUHAF, ÜRKÜTÜCÜ VE SÜRPRİZ SONLU
Ölümcül Oyun ***
(Goodnight Mommy)
YÖNETMEN: Veronika Franz, Severin Fiala
OYUNCULAR: Susanne Wuest, Lukas Schwarz, Elias Schwarz
2014-AVUSTURYA-99’ / GERİLİM, KORKU

Ulrich Seidl’in 2012’de sinema dünyasını sallayan üçlemesi “Paradise”ın senaristi Veronika Franz ile Severin Fiala’nın ilk kez kamera arkasına geçtikleri “Ölümcül Oyun”, geçen yılın en rahatsız edici keşiflerinden biriydi. Sıcağın kavurduğu bir yaz mevsiminde geçen film, ıssızlığın ortasındaki bir taşra evinde yaşayan ve 9 yaşındaki ikiz kardeşlerin annelerinin eve geri dönmesini bekleyişiyle başlıyor. Bir süre sonra anneleri eve dönüyor ama estetik operasyon geçirdiği için yüzü bandajlı halde. Gün geçtikçe bandajın altındaki kişinin gerçek anneleri olmadığına inanan iki kardeş, bir plan yaparak gerçeği ortaya çıkarmak için akıl almaz oyunlar oynamaya başlıyor. Geçen yılın en rahatsız edici korku filmlerinden biri olan “Ölümcül Oyun”, ikizleri oynayan Schwarz kardeşler kadar anne rolündeki Susanne Wuest’in bu ürpertici hikâyeye eşlik eden performansıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Azem 3: Cin Tohumu *
Baba Mirası *
Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) ***
Bir Dilim Aşk (My Bakery in Brooklyn) **
Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane) ***
Deliormanlı *
Hatıraların Masumiyeti (Innocence of Memories) ****
Hesapta Aşk *
Kartal Eddie (Eddie The Eagle) ***
Kızkaçıran *
Kod 999 (Triple 9) ***
Kod Adı: Londra (London Has Fallen) **
Kung Fu Panda 3 ***
Küçük Esnaf *
Küçük Savaşçı: Savva (Savva, Serdtse Voina) *
Lanetli Çocuk (The Boy) *
Ölüm ve Ötesi (The Corpse of Anna Fritz) *
Sol Şerit *
Suikastçı (The Assassin) *****
Türk Lokumu *
Yitik Kuşlar **

Yazarın Tüm Yazıları