Senden önce senden sonra

“Game of Thrones”un Targaryen’i Emilia Clarke’ı başrole taşıyan “Senden Önce Ben”, romantik film arayanlara bolca gözyaşı döktürecek. Başrolündeki Jana Raluy’un performansıyla hafızalara kazınacak “Bin Başlı Canavar”, inatçı iki kardeşin hikâyesini anlatan “İnatçılar”, çocuklara yönelik animasyon “Robinson Crusoe” ve korku filmi “Lanetli Çocuk”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Senden Önce Ben

(Me Before You)
Yönetmen: Thea Sharrock
Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman
2016-ABD-129’/AŞK, DRAM
Jojo Moyes’in 2012 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan “Senden Önce Ben”, “Game of Thrones”un Daenerys Targaryen’i Emilia Clarke ile “The Hunger Games” serisinin Finnick Odair’i Sam Claflin’i buluşturan bir aşk filmi. Yoksul hayatına inat, sonsuz neşesiyle yaşama tutunan Lou’nun yeni işi, tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli Will Traynor’a bakıcılık yapmaktır. İlk başta birbirlerinden pek de hoşlanmayan bu iki genç, zamanla birbirlerine yaklaşacak ve aşık olacaklardır. Ama asıl sınav bundan sonra başlar. Romantik film arayışında olanlara önerilir.

Senden önce senden sonra

Haberin Devamı

DEVLETE KARŞI TEK BAŞINA BİR KADIN

Bin Başlı Canavar

(A Monster with a Thousand Heads)
Yönetmen: Rodrigo Pla
Oyuncular: Jana Raluy, Sebastián Aguirre Boeda, Hugo Albores
2015-MEKSİKA-74’’/DRAM, GERİLİM
İlk uzunu “La zona/Yasak Bölge” ile ödül garantili yönetmenler listesine hızlıca giren, ardından “La demora” ile başarısını sürdüren Meksikalı yönetmen Rodrigo Plá son filminde, kocasının kanser tedavisinin masraflarını karşılamayı reddeden sigorta şirketiyle mücadeleye giren bir kadının başından geçenleri anlatıyor. Varşova’da En İyi Yönetmen seçilen ve kadın oyuncu dalında Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film, özellikle başroldeki Jana Raluy’un performansıyla hafızalara kazınıyor.

Senden önce senden sonra

40 YILLIK İNAT

İnatçılar
(Rams)
Yönetmen: Grimur Hakonarson
Oyuncular: Sigurdur Sigurjonsson, Theodor Juliusson, Charlotte Boving
2015-İZLANDA, DANİMARKA, NORVEÇ-93’/DRAM, KOMEDİ
Geçen yılın ödüllere doymayan filmlerinden “İnatçılar”, aynı köyde koç yetiştiriciliği yapan ve rekabeti 40 yıl boyunca konuşmamaya vardıracak kadar ilerletmiş Gummi ve Kiddo adlı iki kardeşin hikâyesini konu alıyor. Günlerden bir gün Kiddo’nun koçu bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanır. İş koçlarına gelince inatçı ikili birlikte mücadeleye karar verirler. İzlanda sineması takipçileri kaçırmasın.

Haberin Devamı

Senden önce senden sonra

ADAYA ROBİNSON GELDİ

Robinson Crusoe
Yönetmen:
Vincent Kesteloot, Ben Stassen
2016-BELÇİKA, FRANSA-90’/ANİMASYON, KOMEDİ
Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Fakat adada pek çok hayvan türü yaşamaktadır; yani Robinson aslında pek de “tek başına” değildir. Daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan adadaki hayvanlar için bu ilginç tür karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sevimli sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır. Belçika, Fransa ortak yapımı olan animasyonu, yalnızca küçük izleyicilere öneririz.

Senden önce senden sonra

GERÇEĞİ ESKİDİ, PORSELEN ÇOCUK VERELİM

Lanetli Çocuk
(The Boy)
Yönetmen: William Brent Bell
Oyuncular: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell
2016-ABD, ÇİN, KANADA-97’/KORKU, GERİLİM
Bu ayın öne çıkan korku filmi, “Stay Alive”, “The Devil Inside/İçimdeki Şeytan” ve “Wer” gibi ortalama korkularıyla tanıdığımız William Brent Bell’den geliyor. İngiltere’de şehirden ve gözlerden uzakta bir malikaneye dadılık için gelen Greta’nın, bakacağı çocuğun aslında bir porselen bebek olduğunu öğrenmesi ve evin içinde gizlenen sırların peşine düşmesini anlatan “Lanetli Çocuk”, porselenen bebeğin tüyleri diken diken eden tedirgin ediciliği dışında korkutmakta yetersiz kalıyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Ammar 2: Cin İstilası *
Başımın Belası (Tumbledown) *
Fırtınalı Hayatlar (Genius)
Kronik (Chronic) **
Evrim (Evolution) *****
Korku Seansı 2 (The Conjuring 2) *
Merkezi İstihbarat (Central Intelligence) *
Para Tuzağı (Money Monster) **
Rüzgârın Oğlu (Race) ***
Sen Benimsin (A Bigger Splash) ***
Sihirbazlar Çetesi 2 (Now You See Me 2)
Siyahın Elli Tonu (Fifty Shades of Black) *
Sonsuzluk Teorisi (The Man Who Knew Infinity) **
Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft)
Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia)

Yazarın Tüm Yazıları