Mel Gibson savaşla döndü

Mel Gibson’ı 10 yıl sonra yeniden kamera arkasına geçiren “Savaş Vadisi”, Amerikan tarihinde Onur Madalyası’nı alan ilk vicdani retçi Desmond Doss’un gerçek hayat hikâyesini konu alıyor.

Haberin Devamı

Avrupa sineması meraklılarına François Ozon’un son filmi “Frantz”, korku arayanlara “Lanetli Ev”, Ewan McGregor’ın Gibson kadar başarılı olmasa da yönetmenliği denediği ilk film “Pastoral Amerika”, haftanın diğer seçenekleri...

Savaş Vadisi
(Hacksaw Ridge)
Yönetmen: Mel Gison
Oyuncular: Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Hugo Weaving
2016-AVUSTRALYA, ABD-139’/DRAM, TARİH, SAVAŞ

En son “Apocalypto”u çeken Mel Gibson’ın 10 yıl sonra yeniden kamera arkasına geçtiği son filmi, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve Amerikan Ordusu askerlerinden Desmond Doss’un eline silah almayı ve insanları öldürmeyi reddedişinin gerçek hikâyesini anlatıyor. Bu kararı yüzünden hem ordu hem de toplum içinde dışlanan Desmond, Okinawa Savaşı’nda 70’den fazla kişiyi kurtarmış ve Amerikan tarihinde Onur Madalyası’nı alan ilk vicdani retçi olmuştu. Sinemanın son Spider-Man’i Andrew Garfield’ın Desmond Doss’a hayat verdiği filmde Vince Vaughn, Sam Worthington, Hugo Weaving gibi ünlü aktörleri de izliyoruz.

Haberin Devamı

OZON’DAN SİYAH BEYAZ ACILAR
Frantz
Yönetmen: François Ozon
Oyuncular: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stotzner
2016-ALMANYA, FRANSA-113’/DRAM, TARİH, SAVAŞ

1. Dünya Savaşı’nın hemen ertesinde Almanya’nın küçük bir kasabasına gelen ve sürekli bir mezarlığı ziyaret eden gizemli genç Fransız, tüm kasaba halkının dikkatini çeker. Savaşta kaybettiği nişanlısının yasını tutan Anna ve ailesiyle tanışan bu genç, uzun zamandır taşımak zorunda kaldığı büyük sırrını açıklamak için buraya gelmiştir. 90’ların sonundan beri sinefillerin gözde yönetmenlerinden biri olan François Ozon, uzunca bir süredir filmleriyle de yaşlanıyor duygusu yaşatıyordu. “Frantz”, Ozon’un ilk filmlerinin yırtıcılığını taşımasa da iyi bir olgunluk işi sayılabilir. Siyah beyaz formatında izleyeceğiniz film, “Yves Saint Laurent” ile tanıdığımız Pierre Niney ve Alman sinemasının genç yeteneklerinden Paula Beer’ı buluşturuyor. Avrupa sineması takipçilerinin ilgisini çekecektir.

JENNIFER’IN BEBEĞİ
Lanetli Ev
(The House on Pine Street)
Yönetmen: Aaron Keeling, Austin Keeling
Oyuncular: Emily Goss, Taylor Bottles, Cathy Barnett
2016-ABD-111’/DRAM, KORKU

Haberin Devamı

Kısa korkularıyla pek çok ödül almış Keeling kardeşlerin ilk sinema filmleri de olan “Lanetli Ev”, adından anlaşılacağı üzere gizemlerle dolu bir evde geçen klasik bir korku filmi. Hamileliğinin son zamanlarını yaşayan Jennifer, kocası ile birlikte doğup büyüdükleri kasabada bir eve taşınırlar. Evde tek başına kaldığında eşyaların hareket ettiğini ve ruhani varlıkların kendisine işaret gönderdiğini düşünen Jennifer’a kimse inanmamaktadır. Türe çok da yeni bir şey katamasa da korku tutkunları kaçırmayacaktır.

AMERİKAN SUÇU
Pastoral Amerika
(American Pastoral)
Yönetmen: Ewan McGregor
Oyuncular: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stotzner Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert
2016-ABD, HONG KONG-108’/DRAM, SUÇ

Haberin Devamı

“Trainspotting”den “Star Wars”a, pek çok modern klasikte izlediğimiz meşhur aktör Ewan McGregor’un kamera arkasındaki ilk deneyimi de olan “Pastoral Amerika”, Philip Roth’un romanından uyarlama. 1960’ların toplumsal çalkantılarıyla dağılan “mükemmel” bir Amerikan ailesini odağına alan film, başarı merdivenini tırmanıp saygınlık kazanan Seymour Levov ve gözbebeği ailesini yıllar boyu takip ederken Vietnam’dan 1968 olaylarına ve Watergate’e ABD tarihine de yakından tanıklık ediyor. McGregor’un ve Jennifer Connelly’nin başrolünde olduğu filmde Dakota Fanning de onların anarşist kızını canlandırıyor. Dışarıda orta karar eleştiriler alan film, oyuncuların hatırına izlenebilir.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Albüm ***
Arrival: Geliş (Arrival) ****
Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış (Boonie Bears: A Mystical Winter)
Bana Git De *
Canavarın Çağrısı (A Monster Call) ***
Çakallarla Dans 4 *
Doktor Strange (Doctor Strange) ****
Ekşi Elmalar **
Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them?)
Hesaplaşma (The Accountant) **
Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God) **
İkimizin Yerine **
İkinci Şans
Kaptan Fantastik (Captain Fantastic) **
Mezuniyet (Graduation)
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
O Kadın (Elle) *****
Oyun (Nerve) **
Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (Ouija: Origin of Evil)
Troller (Trolls) *

Yazarın Tüm Yazıları