Kuş kızın hikâyesi

Haftanın en iyi filmi hiç kuşkusuz “Sibel”. Yılın en merakla beklenen yerli yapımlarından olan film, Adana Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Damla Sönmez’in kusursuz performansıyla öne çıkıyor. Haftanın diğer seçeceği “Ölüm Günün Kutlu Olsun 2”, korku filmi tutkunlarını memnun edecek.

Haberin Devamı

KUŞ KIZIN HİKÂYESİ
SİBEL
Yönetmen: Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti
Oyuncular: Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit İşcan
2018-TÜRKİYE, FRANSA, ALMANYA, LÜKSEMBURG-95’
DRAM

IMDB: 7.3 HÜRRİYET: 6

İLK BAKIŞTA: Locarno Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü’nü alan, Adana Film Festivali’nde En İyi Film seçilen alan “Sibel”, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti ikilisinin üçüncü uzun filmleri.
NE ANLATIYOR: Türkiye’nin kuzeyinde küçük bir köy olan Kuşköy’de köylüler, atalarından miras aldıkları bir ıslık diliyle uzak mesafeler arasında iletişim kurmaktadır. Çocukluğundan beri dilsiz olan 25 yaşındaki Sibel, çevresiyle ancak bu dille iletişim kurabilmesine rağmen yine de kendini yalnız hissetmektedir. Bir gün köyün yakınlarında, ormanda saklanmakta olan Ali’yle karşılaşan Sibel, farklı duygular hissetmeye başlar.
SON KARAR: Yılın en dikkat çekici yerli filmlerinden biri olan “Sibel”in en büyük artısı, “Bornova Bornova”dan (2009) yıllar sonra sinemadaki en büyük ve hakiki rolüne soyunan Damla Sönmez’in performansı.

Haberin Devamı

BİTMEYEN DOĞUM GÜNÜ
ÖLÜM GÜNÜN KUTLU OLSUN 2/HAPPY DEATH DAY 2U
Yönetmen: Christopher Landon
Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Suraj Sharma
2019-ABD-100’
DRAM, KORKU, GİZEM

IMDB: 6.7 METACRITIC: 5.6 HÜRRİYET: 4.5

İLK BAKIŞTA: İki yıl öncesinin popüler korku filmlerinden “Happy Death Day”in devam filminde, yönetmen ve oyuncu kadrosu değişmiyor.
NE ANLATIYOR: Tree’nin hiç bitmeyen doğum günü sona ermiştir. Tree, Carter ile yeni bir ilişkiye başlar başlamaz tuhaf cinayetinin bulmacasını çözmenin, çoklu evrene şok dalgaları gönderecek sonuçlar doğurduğunu fark eder.
SON KARAR: İlk filmi sevenler, buna da gönül rahatlığıyla bilet alabilir.

BUNLAR DA VAR

* KARLAR KRALİÇESİ 4: SİHİRLİ AYNA (THE SNOW QUEEN: MIRROR LANDS) Yönetmen: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin / Rusya, 80’, Animasyon
Sihirli Ayna’yı kullanarak insanları kandıran Kral Harald’ın planını öğrenen Gerda, Engel olmak için elinden geleni yapacaktır ancak Aynalar Diyarı’na sadece sihir yeteneği olanlar gidebilmektedir.

Haberin Devamı

* DÖNDÜM BEN:
Ömer Faruk Yardımcı/Türkiye, Komedi
Takıntılı bir kişiliğe sahip olan Cenk hayatındaki köklü değişikliği Melda ile olan evliliğini sona erdirerek yapmak istemektedir. İşini ve eşini terk etmek istediğini söyleyeceği gün, Melda ailesini yemeğe çağırır ve bir çocuk sahibi olmak istediklerini açıklar.

* NEW YORK IN NEW YORK:
Yönetmen: Muammer Koçak, Serdar Gözelekli/Türkiye-ABD, Dram
Sinan Çetin’in kült filmi “Berlin in Berlin”den uyarlanan filmde Rafael Cemo Çetin başrolde.

* GİT BE ABİ (GO BROTHER!)
Yönetmen: Fen-fen Cheng/Çin, 115’, Fantastik
Abisinden nefret eden kız kardeş Shi Miao, bir gün dilek dileyerek abisinin hayatından çıkmasını ister ve dileği gerçekleşir.

Yazarın Tüm Yazıları