Korkmaya hazır mısınız?

Korku film tutkunları bu hafta yaşadı! Yılın en iyi korkularından “Otopsi”, gerilimli atmosferi ve feminist alt metniyle dikkat çekerken, Jeremy Saulnier’ın seyirciyi koltuğua çivileyen “Dehşet Odası”, türün takipçilerini memnun edecek. İlham veren hikâyesiyle etkileyen belgesel “Kartal Avcısı Kız” ve Charlize Theron’u şeytani hesaplar peşinde bir rolde izleyeceğimiz “Hızlı ve Öfkeli 8”, haftanın diğer seçenekleri…

Haberin Devamı

Korkmaya hazır mısınız

CHARLİZE THERON KÖTÜLÜK SAÇIYOR
Hızlı ve Öfkeli 8
(The Fate of the Furious)
Yönetmen: F. Gary Gray
Oyuncular: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Jason Statham
2017-ABD-136’/SUÇ, AKSİYON, GERİLİM

İlkini 2009’da izlediğimiz “Hızlı ve Öfkeli”, beyazperdenin en uzun soluklu serilerinden biri olmaya devam ediyor. Bu hafta 8.sini izleyeceğimiz serinin bu bölümünde hikâyeye gizemli bir kadın olan Chiper dahil oluyor ve ekibin başı Dom ile geri kalanı karşı karşıya getiriyor. Özellikle arabaların başrolde olduğu aksiyon sahneleriyle heyacanı sürekli ayakta tutmayı başaran filmin kötü kadınını ise Charlize Theron canlandırıyor. Serinin takipçilerine ve heyecan arayanlara önerilir.

Haberin Devamı

İLHAM VEREN BELGESEL
Kartal Avcısı Kız
(The Eagle Huntress)
Yönetmen: Otto Bell
2016-İNGİLTERE, MOĞOLİSTAN, ABD-87’/BELGESEL

Seyirciyi Moğolistan’ın bozkırına götüren bu belgesel, babadan oğula geçen bir geleneğe başkaldıran 13 yaşındaki kız çocuk Ayçolpan’ın gerçek hikâyesini anlatıyor. Kendi yakaladığı ve yetiştirdiği kartalıyla arasındaki inanılmaz bağı da izleyeceğimiz bu bol ödüllü film, ilham verici bir hayata tanıklık etmek için kaçırılmayacak bir fırsat.

MORGDA BİR CADI
Otopsi
(The Autopsy of Jane Doe)
Yönetmen: Andre Ovredal
Oyuncular: Emile Hirsch, Brian Cox, Olwen Catherine Kelly
2016-İNGİLTERE, ABD-86’/KORKU

Korku ve fantastik filmlerin en önemli durakları Fantastic Fest, Austin gibi festivallerden ödüllerle dönmüş olan “Otopsi”, yılın en iyi korku filmlerinden kuşkusuz. Virginia banliyösünde bir morgda geçen film, bir ailenin korkunç bir katliama uğradığı evde bulunan dördüncü cesedi inceleyen tıbbi tetkikçi Tommy Tilden ve sertifikalı tıbbi teknisyen oğlu Austin’in başına gelen olayları konu alıyor. Özellikle feminist alt metniyle dikkat çeken “Otopsi”, iyi bir korku izlemeye hasret kalmış sinemaseverler için ideal bir seçim.

BU ODADAN ÇIKIŞ YOK
Dehşet Odası
(Green Room)
Yönetmen: Jeremy Saulnier
Oyuncular: Patrick Stewart, Anton Yelchin, Alia Shawkat, Imogen Poots
2015-ABD-95’/SUÇ, GERİLİM, KORKU

Haberin Devamı

2013’te çektiği “Blue Ruin” ile yetenek avcılarını peşine takan Amerikalı bağımsız yönetmen Jeremy Saulnier’in son harikası “Dehşet Odası”, gecikmeli de olsa Türkiye’de gösterimde. Geçen yıl !f İstanbul’un en çok ilgi gören filmlerinden olan bu gerilim, Neo Nazi’lerin işlettiği bir barda sahne alan bir punk rock grubunun tanık olduğu cinayet sonrası gelişen olayları konu alıyor. Seyirciyi sonuna kadar koltuğunda huzursuz bırakan filmde, “X Men” serisinin Professor X’i Patrick Stewart başta olmak üzere, Anton Yelchin ve Imogen Poots gibi yeni neslin başarılı oyuncuları çok iyi iş çıkarıyor.

YILDIZ TABLOSU

Aşk Uykusu *
Aşkın Krallığı (A United Kingdom) **
Ay Işığı (Moonlight) *****
Baraka (The Shack) *
Ben Ölmeden Önce (Before I Fall) **
Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) **
Hayat (Life) **
Hizmetçi (The Handmaiden) **
Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell) ***
Koca Dünya ***
Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island) **
Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie) **
Lion ***
Mezeci Çırağı *
Nocturama **
Patron Bebek (The Boss Baby) *
Resident Evil: Son Bölüm (Resident Evil: The Final Chapter) **
Sonsuz Aşk *
Şeytani (Satanist) *
Şirinler: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village) *
Umut Bahçesi (The Zookeeper’s Wife) **
Yaşamak Güzel Şey *

Yazarın Tüm Yazıları