Kadınlar Bourne’a karşı

9 yıl sonra kendi adını taşıyan yeni bir filmle perdeye geri dönen ikonik ajan James Bourne, geçmişin gizli ve karanlık sayfalarını eşelemeye devam ede dursun, kadınlar perdeyi ondan önce ele geçirmiş görünüyor.

Haberin Devamı

30 yıl sonra tümü kadınlardan oluşan yeni ekibin maceralarını izleyeceğimiz “Hayalet Avcıları” eğlenmek isteyenlere; iyi ve sorumlu anne olmaktan sıkılmış bir grup kadının başlarından geçenleri anlatan “Eyvah Annem Dağıttı” illa komedi olsun diyenlere; geçen yıl Cannes’da kadın oyuncu ödülünü kucaklayan “Prensesim” ise iyi dramaya hasret sinemaseverlere önerilir.

Bu kez çılgın ekibin hepsi kadın

Hayalet Avcıları ***
Ghostbusters
Yönetmen: Paul Feig
Oyuncular: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones
2016-ABD-81’/KOMEDİ, MACERA, FANTASTİK

“BRIDEMAIDS/Nedimeler” ve “Spy/Ajan” gibi komedilerle hem seyirciden hem de eleştirmenlerden geçer not alan Paul Feig’in yeni projesi, 80’lerin kült karakterleri Hayalet Avcıları’nı günümüze taşıyor. Bu kez tümü kadınlardan oluşan yeni ekibin kadrosunda, “Ajan”da izlediğimiz ve komedi yeteneği garantili Melissa McCarthy’nin yanı sıra Kristen Wiig, Kate McKinnon ve Leslie Jones var. Kült filmin hayranları ve eğlenmek isteyenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

Bourne’u özlemiştik

Jason Bourne *****
Yönetmen: Paul Greengrass
Oyuncular: Matt Damon, Alicia Vikander, Julia Stiles, Vincent Cassel
2016-ABD-123’/AKİSYON, MACERA, GERİLİM

Beyazperdenin ikonik ajanı Jason Bourne 9 yıl sonra yeniden aramızda. 2007’de izlediğimiz “The Bourne Ultimatum/Son Ültimatom”un ardından yönetmen Paul Greengrass ve Bourne’a hayat veren Matt Damon, devam filmlerinde yer almayacaklarını duyurmuş, Robert Ludlum’un romanlarından uyarlanan 3 filmlik seri umutsuz bir şekilde sona ermişti. Arada, Jeremy Renner’ın başrolünde olduğu 2012 yapımı “The Bourne Legacy/Bourne’un Mirası” ile serinin dünyasını genişletmeye çalışan yapımcılar, sonunda ikiliyi ikna ederek seriyi aslına taşıyorlar. CIA’in ölümcül ajanının geçmişine dair yeni sırlar öğrenmesini ve bunların peşinden dünyayı dolaşmasını konu alan filmde Matt Damon’a “Danish Girl” ve “Ex-Machina”nın İsveçli oyuncusu Alicia Vikander eşlik ediyor.

‘İyi anne’ olmak da bir yere kadar

Eyvah Annem Dağıttı **
Bad Moms
Yönetmen: Jon Lucas, Scott Moore
Oyuncular: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn
2016-ABD-101’/KOMEDİ

Haberin Devamı

“Hangover” serisinin yaratıcıları Jon Lucas ve Scott Moore’un birlikte yazıp yönettiği “Eyvah Annem Dağıttı”, sorumlu anne rolünden yorulmuş bir grup kadının “kötü anne” olmaya karar vermeleri sonrası gelişen komik olayları konu alıyor. Amy Mitchell’ın görünürde kusursuz bir hayatı vardır: Harika bir evlilik, çok başarılı çocuklar, güzel bir yuva ve kariyer. Ama çok çalıştığı, kendini çok adadığı ve bitkin düştüğü için patlayacak noktaya gelmiştir. Bunalır ve aşırı stresli iki anne olan Kiki ve Carla’yla geleneksel sorumluluklarından kurtulmak için güç birliği yapar. Ancak onların bu düzen bozuculuğundan rahatsız olan biri vardır: Okul Aile Birliği’nin Ana Kraliçesi Gwendolyn. Son dönemin yükselen yıldızlarından Mila Kunis’in başrolünde olduğu filmde Kunis’e Kristen Bell, Kathryn Hahn ve Christina Applegate gibi tanınmış oyuncular eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Bir ilişkinin dünü ve bugünü

Prensim ***
Mon Roi
Yönetmen: Maiwenn
Oyuncular: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel
2015-FRANSA-124’/DRAM

Fransız aktrist Maïwenn’in yönettiği ve Altın Palmiye için yarıştığı Cannes’da “Jules and Jim”, “A Man and a Woman” gibi romantik klasiklerle karşılaştırılan “Mon Roi”, birbirine çılgınca aşık Parisli iki bohemin fırtınalı ilişkisinin dünü ve bugününü anlatıyor. Özellikle, geçen yıl Cannes’da Kadın Oyuncu Ödülü’nü Rooney Maira ile paylaşan Emmanuelle Bercot’nun görkemli oyunculuğuyla öne çıkan bu etkileyici dramda, Vincent Cassel ve Louis Garrel bu kadın hikâyesinin erkek oyuncuları.

YILDIZ TABLOSU

Amman Hocam 2 (Les Profs 2) *
Arınma Gecesi: Seçim Yılı (The Purge: Election Year) *
Aşk Uğruna (Equals) **
Buz Devri: Büyük Çarpışma (Ice Age: Collision Course) ***
Frekans (Cell) *
Hatırla (Remember) ***
Hatırla (Remember) **
Işıklar Sönünce (Lights Out) *
Kördüğüm (Maggie’s Plan) ***
Lanetli Çocuk (The Boy) **
Şimdi Nereyi İşgal Edelim? (Where to Invade Next) **
Tarzan Efsanesi (The Legend of Tarzan) **

Yazarın Tüm Yazıları