Hemingway ve Fitzgerald böyle keşfedildi!

Colin Firth, Jude Law, Guy Pearce ve Nicole Kidman’ı buluşturan ‘Fırtınalı Hayatlar’da, Amerikan edebiyatının usta isimlerinin adeta resmigeçidini izliyoruz.

Haberin Devamı

İlk filmde nefes kesen soygunlarını izlediğimiz sihirbazlarımız Dört Atlı’nın yeni maceralarını anlatan ‘Sihirbazlar Çetesi 2’ ve Disney animasyonu ‘Zootropolis: Hayvanlar Şehri’ haftanın diğer seçenekleri...

Fırtınalı Hayatlar
(Genius)
YÖNETMEN: Michael Grandage
OYUNCULAR: Colin Firth, Jude Law, Guy Pearce, Nicole Kidman, Laura Linney
2016-ABD, İNGİLTERE-104’/DRAM, BİYOGRAFİ

“The Madness of King George”, “Bugs” filmleriyle tanıdığımız İngiliz aktör Michael Grandage ilk filmi “Fırtınalı Hayatlar”da, Hollywood starlarını bir araya getirmeyi başaracak bir hikâyeyle yönetmenliğe ‘merhaba’ diyor. A. Scott Berg’ün 1978 National Book ödüllü kitabı “Max Perkins: Editor of Genius”tan uyarlanan film, Thomas Wolfe, Ernest Hemingway ve F. Scott Fitzgerald gibi edebiyat tarihinde devrim yaratmış Amerikalı yazarları keşfeden, meşhur Scribner yayınevinin editörü Max Perkins’in hayatını konu alıyor. Colin Firth’ün Max Perkins’e hayat verdiği filmde Guy Pearce’i Fitzgerald, Jude Law’u Wolfe, Dominic West’i Hemingway, Nicole Kidman’ı da tasarımcı ve yazar Aline Bernstein olarak izleyeceğiz.

Haberin Devamı

HAYVANLARIN ÜTOPYA ŞEHRİ
Zootropolis: Hayvanlar Şehri
(Zootopia – Zootropolis)
YÖNETMEN: Byron Howard, Rich Moore
2016-ABD-108’/ANİMASYON, MACERA, KOMEDİ

Birçok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı bir şehir olan Zootropolis, bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser polis memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilmek için de gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır. kariyerine “Simpsonlar” ile başlamış Rich Moore ile “Bolt”, “Tangled/Karmakarışık” gibi animasyonlarıyla dikkat çekmiş Byron Howard’un birlikte yönettiği film, Disney’in 2017 Oscar’ları için şimdilik en güçlü adayı.

SİHİRBAZLARIMIZ TEKNOLOJİYE KARŞI
Now You See Me 2
(Sihirbazlar Çetesi 2)
YÖNETMEN: Jon M. Chu

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson, Michael Caine, Daniel Radcliffe
2016-ABD-129’/AKSİYON, GERİLİM, KOMEDİ
İlk filmde FBI’ı utandırdıkları Robin Hood gösterileriyle halkın sevgisini kazanmayı başaran sihirbazlarımız Dört Atlı, bu kez teknoloji üstadı zorlu bir rakiple karşı karşıya geliyor. Oldukça zeki ve güçlü bir teknoloji devinin tehdidiyle mümkün olmayan bir soygunu gerçekleştirmeye zorlanan ekibimizin tek umudu ise, daha önce yapılmamış türden bir sihirbazlık numarasıyla adlarını temize çıkarmak… İlk filmden Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson, Michael Caine’i yeniden izleyeceğimiz filmin en büyük sürprizi, “Harry Potter” serisiyle tanıdığımız Daniel Radcliffe’ın da büyücü ekibine dahil olması. İlk filmi sevdiyseniz kaçırmayın.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Annemle Geçen Yaz (The Second Mother) ****
Başımın Belası (Tumbledown) *
Kahraman Koala (Blinky Bill The Movie) *
Ki & Ka: Kim Kadın Kim Koca (Ki & Ka) *
Kronik (Chronic) **
Evrim (Evolution) *****
İyi Adamlar (The Nice Guys) **
Korku Seansı 2 (The Conjuring 2) *
Para Tuzağı (Money Monster) **
Rüzgârın Oğlu (Race) ***
Sekerat: Son *
Sen Benimsin (A Bigger Splash) ***
Sonsuzluk Teorisi (The Man Who Knew Infinity) **
Şeytanın Çocukları: El Ebyaz *
Ve Panayır Köyden Gider *
Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft)

Yazarın Tüm Yazıları