Ekşi ülkenin ekşi hayatları

Yılmaz Erdoğan, merakla beklenen yeni filmi “Ekşi Elmalar”da 6. kez kamera arkasına geçiyor ve kızlarına gözü gibi bakan bir belediye başkanının hikâyesi üzerinden Türkiye’nin 30 yıllık yakın tarihini anlatıyor.

Haberin Devamı

Pedro Almodóvar’ın son yıllarda düşüşe geçen kariyerinin yeni halkalarından “Julieta”, Ben Affleck ve Anna Kendrick’li aksiyon dram “Hesaplaşma” ve yetişkinleri de memnun edecek animasyon “Kubo ve Sihirli Telleri” haftanın diğer seçenekleri...

Ekşi Elmalar
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Oyuncular: Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Devrim Yakut
2016-TÜRKİYE’/DRAM, KOMEDİ

Yılmaz Erdoğan’ın 6. kez kamera arkasına geçtiği film, yönetmenin önceki filmlerindeki komedi ve dram anlayışının tanıdık uzantısı. 1970’li yılların sonunda Hakkari’de başlayan film, 1990’lı yılların sonunda Antalya’da son buluyor ve sert mizaçlı Belediye Başkanı Aziz Özay’ın gözü gibi baktığı kızlarıyla ilişkisini anlatırken Türkiye’nin 30 yıllık yakın tarihine de bakıyor. Erdoğan’ın aynı zamanda başrolünü oynadığı filmde, kızları rolünü Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah ve Şükran Ovalı oynuyor. “Vizontele” filmlerini sevdiyseniz “Ekşi Elmalar” tam size göre.

Haberin Devamı

Ekşi ülkenin ekşi hayatları

SUÇLAR VE GÜNAHLAR
Julieta
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Emma Suarez, Adriana Ugarte, Daniel Grao
2016-İSPANYA-99’/DRAM, AŞK

Kocası Xoan’ın ölümünün ardından Julieta, kızı Antia ile Madrid’te yeniden bir hayat kurmaya çalışmaktadır. Ancak yaşadıkları acı, onları birbirlerine yakınlaştırmak yerine uzaklaştırır. 18 yaşına kadar annesiyle yaşayan Antia, bir gün evi terk eder. Julieta kızını ararken, onun hakkında ne kadar az şey bildiğini keşfeder. Bir gün Antia’nın eski arkadaşı Bea’yle yolda karşılaşıp kızının yerini öğrendiğinde Julieta’nın geçmişine olan yolculuğu ve hesaplaşması da başlar. “All About My Mother/Annem Hakkında Her Şey”, “Talk to Her/Konuş Onunla” filmlerinin usta yönetmeni Pedro Almodóvar’ın son 10 yıldır kariyerindeki ciddi düşüş hepimizi endişelendiriyordu. Özellikle en son “I’m So Excited/Aklımı Oynatacağım” adlı komedisiyle bu endişeyi ayyuka çıkaran yönetmenin yeni filmi “Julieta”, Nobel Ödüllü Kanadalı yazar Alice Munro’nun hikâyesinden uyarlama. Ne yazarın ne de yönetmenin hayranları tarafından beğenilmeyen film, Almodóvar sinemasının da geleneksel ama vasat halkalarından.

Haberin Devamı

Ekşi ülkenin ekşi hayatları

BİR DAHİNİN SUÇ GÜNLERİ
Hesaplaşma
(The Accountant)
Yönetmen: Gavin O’Conner
Oyuncular: Ben Affleck, Anna Kendrick, J. K. Simmons
2016-ABD, ÇİN-128’/AKSİYON, SUÇ, DRAM

“Warrior”, “Jane Got a Gun” gibi filmlerle sessiz sedasız ilerlese de her projesinde büyük isimlerle çalışmayı başarmış Gavin O’Conner, bu kez de Ben Affleck ve Anna Kendrick’i buluşturan bir aksiyon drama imza atıyor. Sayılara insanlardan çok daha yakın olan bir matematik dahisi olan ve toplumdan gizli bir hayat sürmek zorunda bırakılan Christian Wolff’un hayatını anlatıyor. Christian, dünyanın en tehlikeli suç örgütlerinden bazıları için serbest zamanlı bir muhasebeci olarak çalışmaktadır. Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak Ray King tarafından yönetilen Suç İnfaz Birimi’nin küçülmeye gittiği sırada, Christian da, robot teknolojileri üreten son sistem bir şirketle çalışmaya başlar. Şirketteki muhasebe memuru hesaplarda milyon dolarlık bir açık bulmuştur. Öte yandan, Christian muhasebe kayıtlarını inceledikçe ve gerçeğe yaklaştıkça, ölenlerin sayısı da artmaya başlar. Beklentinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENİ “ÇAĞRI” OLABİLİR Mİ?
Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi
(Muhammad: The Messenger of God)
Yönetmen: Majid Majidi
Oyuncular: Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati
2016-İRAN-118’/DRAM, TARİH

Bol ödüllü “Cennetin Çocukları” ve “Serçenin Şarkısı” filmleriyle tanıdığımız İranlı yönetmen Majid Majidi’nin çekim aşamasındayken bile tartışmalar uyandıran son filmi, İslam dünyasının peygamberi Muhammed’in doğumu ve 13 yaşına kadar devam eden hayatını anlatıyor. Muhammed’in yüzünün gösterilmediği film, bakalım Türkiye’de nasıl bir etki yaratacak.

YETİŞİKİNLERE ANİMASYON
Kubo ve Sihirli Telleri
(Kubo and the Two Strings)
Yönetmen: Edward Zwick
2016-ABD-101’/ANİMASYON, MACERA, AİLE

Haberin Devamı

Aralarında “Coraline”, “ParaNorman” gibi pek çok kalburüstü animasyonda animasyoncu olarak çalışmış Travis Knight, ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturuyor. Küçük izleyiciler için olduğu kadar yetişkinlere de seslenen film, bir sahil kentinde insanlara masallar anlatarak, annesiyle mütevazı bir hayat sürmekte olan zeki ve iyi kalpli Kubo’nun hikâyesini anlatıyor. Kubo’nun sakin geçen günleri eski bir kan davasının peşine düşen kötü bir ruhu kazara çağırmasıyla bozuluyor ve kendini tehlikelerle dolu bir maceranın içinde buluyor. Onun bu zorlu yolculuğuna ise Maymun ve Böcek eşlik ediyor. Animasyon tutkunları kaçırmasın.

YILDIZ TABLOSU

Ansızın (All of a Sudden) ***
Bayram Abi *
Berzah: Cin Alemi *
Blair Cadısı (Blair Witch) *
Bridget Jones’un Bebeği (Bridget Jones’s Baby) **
Cehennem (Inferno) **
Çok Uzak Fazla Yakın **
Demir Yumruk (Hands of Stone) **
En Süper Kahramanlar (Bling) *
Jack Reacher: Asla Geri Dönme (Jack Reacher: Never Go Back) ***
İkimizin Yerine **
Köstebek (Imperium) **
Küçük Adamlar (Little Men) ****
Leylekler (Storks) **
Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven) **
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Rüya **
Seni Seven Ölsün *
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Trendeki Kız (The Girl on the Train) **

Yazarın Tüm Yazıları