Bu savaşı ancak Selene’nin kanı bitirecek

Kate Beckingsale’i beşinci kez Selene rolünde izleyeceğimiz “Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları”, seyirciyi Vampirler ve Lycan’ların ezeli savaşının ortasına bırakıyor.

Haberin Devamı

Brad Pitt ile Marion Cotillard’ı buluşturan aksiyon ve aşk kırması “Müttefik”, yılın ödüllü filmlerinden “Babamın Kanatları”, Gupse Özay’lı komedi “Görümce” ve en büyük tutkusu bir mavi bisiklet almak olan bir çocuğun hikâyesini konu alan “Mavi Bisiklet” vizyona giren diğer filmler.

Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
(Underworld: Blood Wars)
Yönetmen: Anna Foerster
Oyuncular: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver
2016-ABD-91’/AKSİYON, KORKU

13 yıl önce hayatımıza giren “Underworld” serisi beşinci filminde bizi yine vampirler dünyasının karanlık köşelerine götürüyor ve Selene’in peşinden aksiyonla dolu bir maceraya sokuyor. Selene bu kez kendisine ihanet eden Lycan’ların yanı sıra Vampirler’in saldırısı altındadır. David ve babası Thomas onun yanında yer alsa da Selene’nin Lycan’lar ve Vampirler arasındaki savaşı sona erdirmesi için kendini feda etmesi kaçınılmaz olacaktır. Selene rolünde bir kez daha Kate Beckingsale’i izleyeceğimiz film, serinin zayıf halkalarından ama hayranları için bu fark etmeyecek görünüyor.

Haberin Devamı

BERABER SAVAŞTIK BİZ BU YOLLARDA
Müttefik
(Allied)
Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harri
2016-ABD, İNGİLTERE-124’/AKSİYON, AŞK, TARİH

Brad Pitt ile Marion Cotillard arasında aşk söylentileriyle gündemi epey meşgul eden “Müttefik”, 2. Dünya Savaşında görev yapan iki gizli casus, Max Vatan ve Marianne Beausejour’un tehlikeli bir görevin ortasında birbirlerine aşık olup tüm geçmişi geride bırakmaya karar vermeleri sonrası yaşadıkları olayları konu alıyor. Aldatma, rol yapma ve suikast konusunda oldukça usta ve uzman iki casusun birlikteliği, bir süre sonra içlerine düşen bir şüphe yüzünden sallanmaya başlar. Aksiyonu ve aşk hikâyesini aynı potada eriten film, Pitt ve Cotillard’ın uyumlu birlikteliğiyle de vasatın üstüne çıkmayı başarıyor.

Kardeşimi yar etmem
Görümce
Yönetmen: Kıvanç Baruönü / Oyuncular: Gupse Özay, Eda Ece, Buğra Gülsoy / 2016-TÜRKİYE’ / KOMEDİ

En son “Deliha” rolünde izlediğimiz Gupse Özay’ın senaryosu yazdığı ve başrolünde oynadığı bu komedi, erkek kardeşi Ahmet’e fazlasıyla düşkün Yeliz’in, kardeşinin sevgilisine açtığı ezeli savaşı konu alıyor.

Haberin Devamı

İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL
Babamın Kanatları
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip
2016-TÜRKİYE’/DRAM

Adana ve Antalya’dan pek çok ödül alan “Babamın Kanatları”, Kıvanç Sezer’in ilk filmi. İnşaat işçileri İbrahim ve yeğeni Yusuf’un hayatlarına odaklanan film, şantiye hayatında yaşanan haksızlıkları sorgulayan toplumsal gerçekçi bir drama. Özellikle Menderes Samancılar’ın festivallerden ödülle dönen oyunculuğuyla dikkat çekiyor.

BİR ÇOCUĞUN DÜŞLERİ
Mavi Bisiklet
Yönetmen: Ümit Köreken
Oyuncular: Selim Kaya, Eray Kılıçarslan, Nursen Çetin Köreken
2016-TÜRKİYE, ALMANYA’/DRAM

Antalya’da ulusal yarışmada En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alarak şaşırtan film, annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan, boş zamanlarında da bir lastikçide çalışan ve en büyük tutkusu bir mavi bisiklet almak olan Ali adlı bir çocuğun yaşadıklarını konu alan naif bir yapım.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Arrival: Geliş (Arrival) ****
Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış (Boonie Bears: A Mystical Winter) *
Çakallarla Dans 4 *
Doktor Strange (Doctor Strange) ****
Ekşi Elmalar **
Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them?) ***
Frantz ****
Hesaplaşma (The Accountant) **
İkimizin Yerine **
İkinci Şans
Kaptan Fantastik (Captain Fantastic) **
Lanetli Ev (The House on Pine Street) *
O Kadın (Elle) *****
Pastoral Amerika (American Pastoral) **
Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge) ***
Troller (Trolls) *

Yazarın Tüm Yazıları