Bu kasabada ters giden bir şeyler var!

George Clooney’nin Coen kardeşlerin senaryosundan çektiği “Suburbicon”, her ne kadar Coen filmi havasında ilerlese de, amacına ulaşamayan ve yalpalayan bir kara komedi. Gerçek olaylara dayanan kahramanlık hikâyesi “Korkusuzlar”, bir grup çocuk pehlivanın yaşadıklarını anlatan “Genç Pehlivanlar” ve Ezgi Mola’lı komedi “Maide’nin Altın Günü”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Bu kasabada ters giden bir şeyler var

Suburbicon
Yönetmen: George Clooney
Oyuncular: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac
2017-İNGİLTERE, ABD-105’/SUÇ, GİZEM, KOMEDİ

“Confessions of a Dangerous Mind” (2002) ile başlayan yönetmenlik kariyerini eleştirmenlerden övgüler alan “Good Night and Good Luck” (2005), “Leatherheads” (2008), “The Ides of March” (2011) ve “The Monuments Men” (2014) gibi filmlerle sürdüren George Clooney’nin yönetmenliğini yaptığı 6. sinema filmi de olan “Suburbicon”, Ethan Coen ve Joel Coen kardeşlerin senaryosundan çekildi. 1950’li yıllarda geçen neo-noir türündeki filmde, sakin ve sıradan insanların yaşadığı, huzurlu bir banliyö mahallesi görünümündeki Suburbicon’da yaşayan Gardner Lodge’un trajik bir olay sonrası mahallenin ihanet, aldatma ve şiddet dolu gizemli bölgelerini keşfe çıkarak kabusun içine dalması anlatılıyor. Geçtiğimiz ay dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden George Clooney’e Fondazione Mimmo Rotella Ödülü’nü, Julianne Moore’a ise Franca Sozzani Ödülü’nü getiren film, eleştirmenlerden aldığı ağır eleştirilerle Oscar şansını kaçırmış gözüküyor.

Haberin Devamı

KORKUSUZ 19 İTFAİYECİ
Korkusuzlar
(Only The Brave)
Yönetmen: Joseph Kosinski
Oyuncular: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges
2017-ABD-137’/DRAM, BİYOGRAFİ

“TRON: Legacy” ve “Oblivion” gibi bilimkurgularıyla tanıdığımız Joseph Kosinski bu kez, gerçek olaylara dayanan bir aksiyon dramla karşımızda. Sean Flynn’ın GQ dergisinde yayımlanmış “No Exit” adlı makalesinden yola çıkılarak çekilen film, 2013 yılında Arizona’da gerçekleşen büyük yangın sırasında görev almış 19 itfaiyecinin gerçek hikâyesine odaklanıyor. Özellikle yangın sahnelerindeki etkileyici tasarımıyla dikkat çeken filmin, Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly’den oluşan güçlü kadrosuyla da göz dolduruyor.

PEHLİVANLAR BÜYÜRKEN
Genç Pehlivanlar
Yönetmen: Mete Gümürhan
Oyuncular: Muhammed Ceylan, Beytullah Onur, Harun Kılıç
2016-TÜRKİYE-110’/BELGESEL

Haberin Devamı

Mete Gümürhan’ın belgeseli, Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 çocuğun bir yandan da erkek egemen bir ortamda ergenliğin sıkıntılarını yaşarken, bir yandan da güreşte elde edecekleri başarıyla kendilerine yeni bir yol çizmeye çalışmalarının hikâyesini anlatıyor.

MAHALLENİN YENİ TEYZESİ MAİDE
Maide’nin Altın Günü
Yönetmen: Caner Özyurtlu
Oyuncular: Ezgi Mola, Mesut Can Tomay, Hilmi Özçelik
2017-TÜRKİYE-104’/KOMEDİ

“Ev” adlı gerilim denemesiyle başladığı yönetmenliğe “Yok Artık” serisiyle devam eden Caner Özyurtlu’nun yönettiği filmde, sözünü sakınmayan, cevval bir kadın olan Maide’nin altın gününde çalınan aile yadigârı altınını bulmak için atıldığı maceraları izliyoruz. Televizyon izleyicisinin ilgi gösterebileceği filmde, Ezgi Mola’yı başrolde izliyoruz.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Aile Arasında ***
Aşk Notları (The History of Love) **
Avcı’nın İntikamı (The Hunter’s Prayer) *
Ayı Paddington 2 (Paddington 2) **
Çizgi Ötesi (Flatliners) *
Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) **
İçimdeki Güneş (Let The Sunshine In) ****
İz (Spoor) ****
Justice League: Adalet Birliği **
Jüpiter’in Uydusu (Jupiter’s Moon) **
Kaçış Odası (Escape Room) *
Kardan Adam (The Snowman) **
Körfez **
Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer) ***
Mucize (Wonder) **
O (It) ***
Suikastçı (American Assassin) **
Testere: Jigsaw Efsanesi (Jigsaw) *
Umudun Öteki Yüzü (The Other Side Of Hope) ***
Sarı Sıcak ****
Thor: Ragnarok ***
Yol Ayrımı **

Yazarın Tüm Yazıları