Bir yönetmenin doğuşuna tanık olun!

Televizyon dünyasından tanıdığımız Ceylan Özgün Özçelik’in ilk sinema filmi “Kaygı”, bir sonraki filmini heyecanla beklediğimiz bir yönetmeni müjdeliyor. Özçelik’in, hikayesinden görüntü ve sanat yönetimine cesur bir adım attığı filmi, yılın en iyi yerli yapımlarından! Guy Ritchie’nin aksiyonu hız kesmeyen son filmi “Kral Arthur: Kılıç Efsanesi”, Ridley Scott’ın yeni Alien serisinin ikincisi “Yaratık: Covenant” ve Werner Herzog gerilimi “Salt and Fire: Tuz ve Ateş”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Bir yönetmenin doğuşuna tanık olun

Kaygı
Yönetmen: Ceylan Özgün Özçelik
Oyuncular: Algı Eke, Kadir Çermik, Nazan Kesal
2017-ABD-100’/DRAM, GERİLİM

Televizyon dünyasının en yaratıcı programlarından “En Heyecanlı Yeri”nin yapımcısı ve sunucusu Ceylan Özgün Özçelik’in ilk sinema filmi “Kaygı”, bir haber kanalında çalışan Hasret adlı genç bir kadının kabuslarının peşine düşüp unuttuklarını hatırlamasını konu alıyor. Günümüz Türkiye gerçeklerini masaya yatıran ve seyirciye adeta hafıza dersi veren film, sanat yönetiminden ses kurgusuna bu yılın en önemli keşif filmlerinden biri olmayı hak ediyor. Özellikle Özçelik’in konusu ve kurgusuyla cesaretine hayran kaldığımız “Kaygı”, bu yılın en iyi yerli yapımlarının başında geliyor, kaçırmayın!

Haberin Devamı

HERZOG’DAN ÇEVREYE DUYARLI GERİLİM
Salt and Fire: Tuz ve Ateş
(Salt and Fire)
Yönetmen: Werner Herzog
Oyuncular: Michael Shannon, Veronica Ferres, Gael Garcia Bernal
2016-ALMANYA, FRANSA, ABD-98’/DRAM, GERİLİM

Usta Alman yönetmen Werner Herzog, belgeselde gösterdiği başarıyı uzunca bir süredir kurmaca uzunda yakalayamıyor görünüyor ne yazık ki. Yakın zamanda Nicole Kidman’lı “Queen of the Desert/Çöl Kraliçesi”ni izlediğimiz yönetmenin son kurmacası bir kez daha ünlü isimleri bir araya getirse de vasatı aşamayan bir gerilim. Ekolojik bir felâketi engellemek için Birleşmiş Milletler tarafından Bolivya’ya gönderilen bir heyetin başından geçenleri konu alan filmi, Herzog sinemasını takip edenlere öneririz.

EFSANE BU KEZ GUY RITCHIE İLE HAYAT BULUYOR
Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
(King Arthur: The Legend of the Sword)
Yönetmen: Guy Ritchie
Oyuncular: Charlie Hunnam, Jude Law, Astrid Berges Frisbey
2017-ABD-126’/DRAM, AKİSYON, MACERA

Nefes kesen filmlerin yönetmeni Guy Ritchie’nin Sherlock Holmes serisine ara verip çektiği film, Kral Arthur’un kılıcı Excalibur’un efsanesini ve Arthur’un sokaklardan, tahta yolculuğunu konu alıyor. Sons of Anarchy dizisinin Jackson ‘Jax’ Teller’ı Charlie Hunnam’ın Arthur’a hayat verdiği filmde, onun tahtını zorla ele geçiren amcası Vortigern rolünde Jude Law oldukça etkileyici. “Kral Arthur: Kılıç Efsanesi” hız ve aksiyon arayanlar için birebir.

Haberin Devamı

AİLE DEDİĞİMİZ ŞEY ‘YENGEÇ SEPETİ’
Ağustos Böcekleri ve Karıncalar
Yönetmen: Erhan Tuncer
Oyuncular: Gün Koper, Bennu Yıldırımlar, Erdem Akakçe
2016-TÜRKİYE-118’/DRAM

2013’te belgesel kurmaca filmi “Denem Çekimi”ni izlediğimiz genç yönetmen Erhan Tuncer’in ikinci filmi, ölüm döşeğinde olan babaları için bir araya gelen kardeşlerin hesaplaşmalarını anlatıyor.

CEHENNEME GERİ DÖNÜŞ
Yaratık: Covenant
(Alien: Covenant)
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Carmen Ejogo, Noomi Rapace
2017-ABD, AVUSTRALYA, İNGİLTERE-122/DRAM, AKİSYON, MACERA

Bilimkurgu sinemasının en etkileyici filmlerinden “Alien”ın yaratıcısı Ridley Scott, bizi hikayenin öncesine götürmeye devam ediyor. 2012’de çektiği “Prometheus” ile Yaratık’ların dünyasıyla ilk kez buluşturan Scott, ikinci filmde Covenant adlı bir geminin mürettebatını aynı cehenneme geri götürüyor. Prometheus’un keşfinden sonra hayatta kalan ‘sentetik’ David’i canlandıran Michael Fassbender’ın yeniden aynı rolde karşımıza çıktığı filmde bu kez, Katherine Waterston’ı, kısa da olsa James Franco ve Noomi Rapace’i de izliyoruz.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Çılgın Ziyaretçiler 3: İhtilal (Les Visiteurs: La Revolution) *
Dalida **
Dehşet Odası (Green Room) ***
Derinliklere Yolculuk (The Odyssey) **
Galaksinin Koruyucuları 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) ***
Gelecek Günler (Things to Come) *****
Gerçeğin İki Yüzü (The Last Face) *
Hayat (Life) **
Hızlı ve Öfkeli 8 (The Fate of the Furious) **
Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell) ***
Kapan (Get Out) ***
Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island) **
Ölümcül Deney: Dejavu (Tell me How I Die) *
Saplantı (Unforgettable) *
Son Macera (Going in Style) **
Şirinler: Kayıp Köy (Smurfs: The Lost Village) *
T2 Trainspotting ***
The Circle ***
Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı *

Yazarın Tüm Yazıları