Aşk ve nefretin sessiz hali

Ukrayna’dan bol ödüllü “Kabile”, söz olmadan aşk ve nefreti anlatmayı başaran çarpıcı bir yapım. Aksiyon meraklılarına Milla Jovovich’li “Ölümcül Takip”, komedi isteyenlere Fransa’dan “Hayatımın Şarkısı”, fantastik gerilim arayanlara “Boynuzlar” ve yerli film tutkunlarına “Kuzu”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Üç ödüllü sıradışı
Kabile
The Tribe
Yönetmen: Myroslav Slaboshpytskiy
2014/Ukrayna/132’

Geçen yıl Cannes Eleştirmenler Haftası’nda Büyük Ödül başta olmak üzere üç ödül birden alan, Avrupa Sinema Ödülleri’nde de Yılın Keşfi seçilen “Kabile”, Ukraynalı Slaboshpytskiy’nin ilk filmi. Ukrayna’da sağır ve dilsiz okulunda yatılı okuyan bir gencin başına gelenleri anlatan bu sıradışı film, tamamı işitme engelli insanlardan oluşan kadrosu ve çarpıcı görüntüleriyle yılın en iyilerinden biri sayılıyor.

Kedi fare oyunu
Ölümcül Takip
Survivor
Yönetmen: James McTeigue
2015/ABD-İngiltere/96’

Londra’daki ABD Büyükelçiliğinde görevli Kate Abbott bombalı saldırıdan kıl payı kurtulur. Ancak bu saldırı ve yaşanan kayıplar Kate’in üzerine yıkılır. Şüpheli durumuna düşen ve tek başına kalan Kate, yetkililerden ve kendisini öldürmeye çalışan adamdan bir adım önde olmak zorundadır. Resident Evil’ın yıldızı Milla Jovovich ve eski James Bond Pierce Brosnan’ı buluşturan film, ortalama bir aksiyon.

Haberin Devamı

Hayallerin mi, ailen mi?
Hayatımın Şarkısı
The Belier Family
Yönetmen: Eric Lartigau
2014/Fransa-Belçika/106’

Paula ailenin tek işiten üyesi olarak, neredeyse her gün sağır anne babası ile kardeşinin mecburi çevirmenliğini yapmaktadır. Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlığına adaylığını koyan babası Paula’ya daha çok ihtiyaç duyar. O sırada müzik öğretmeni şarkı yarışmasına katılması için Paula’yı teşvik eder. Paula ailesine destek olmakla hayallerinin peşinden gitmek arasında kalır. İlk oyunculuk tecrübesinde ödüllerle karşılanan Louane Emera’nın öne çıktığı film, sevimli bir aile komedisi.

Kuzu
Yönetmen: Kutluğ Ataman
2014/Türkiye

Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, oğlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir şölen yaparak toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert’in ablası Vicdan, kardeşini, eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Kutluğ Ataman’ın merakla beklenen filmi, Antalya’da en iyi film ödülü kazanmıştı. Nesrin Cavadzade başta olmak üzere oyunculuklarıyla öne çıkan film, yılın en iyi yerli yapımlarından.

Haberin Devamı

Bitmeyen karabasan
Boynuzlar
Horns
Yönetmen: Alexandre Aja
2013/ABD-Kanada/120’

Ig Perrish, sevgilisi Merrin’in tecavüz edilip öldürülmesi sonrası polis tarafından bir numaralı şüpheli ilan edilmiştir. Çok içtiği bir gecenin ertesi sabahı uyandığında, aynada bir gariplik fark eder. Kafasının iki yanında boynuzlar çıkmaktadır. “Tepenin Gözleri”, “Piranha 3D” gibi istismar filmleriyle tanıdığımız Alexandre Aja’nın Joe Hill’in aynı adlı romanından uyarladığı “Boynuzlar”, ilginç konusuna rağmen vasatı aşamayan bir fantastik gerilim. ‘Harry Potter’ Daniel Radcliffe başrolde.

Yazarın Tüm Yazıları