Altın Küre’nin en iyileri

Bu hafta iddialı filmler ve bol seçenekler sinemaseverleri bekliyor. Altın Küre’den yabancı dilde en iyi filmi alan “Leviathan” ile yardımcı erkek oyuncu ödüllü “Whiplash” haftanın en iyi seçenekleri… Suç filmlerinden hoşlananlara “Hacker”, animasyon tutkunlarına da “6 Süper Kahraman”ı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Siber suçluların zamanı

Hacker
Blackhat
Yönetmen: Michael Mann
2015/ABD/

“Heat/Büyük Hesaplasma”, “The Insider/Köstebek” gibi modern klasiklerle suç filmlerindeki rüştünü çoktan kanıtlamış Michael Mann’ın yönettiği “Hacker”, global siber suç dünyasında geçiyor. Beyazperdenin Thor’u Chris Hemsworth’un başrolünde olduğu film, izinli bir mahkûm ile onun Amerikalı ve Çinli ortaklarının, üst düzey bir siber suç ağının peşinden Chicago’dan Los Angeles, Hong Kong ve Jakarta’ya kadar gitmelerini konu alıyor. Amerika’yla aynı anda gösterime girecek filmde, Mann’ın hala formunda olup olmadığını birlikte göreceğiz.

Robotlar dünyayı kurtaracak

6 Süper Kahraman
Big Hero 6
Yönetmen: Don Hall, Chris Williams
2014/ABD/105’

Walt Disney’in bu yılki bombalarından “6 Süper Kahraman”, Oscar yarışının önemli animasyonlardan. Bir komplonun içine düşünce en yakın arkadaşı Baymax adlı bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve arkadaşlarının maceralarını konu alan film, animasyon tutkunlarının kaçırmaması gereken bir eğlence sunuyor.

Haberin Devamı

Parmakların kanayana kadar çalacaksın!

Whiplash
Yönetmen: Damien Chazelle
2014/ABD/107’

Bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, jazz öğretmeni Terrence Fletcher, diğer tarafta en iyi olmayı kafaya koymuş, genç öğrencisi Andrew Neyman. İki taraf da taviz vermeyince, mantık dışı olaylar gelişmeye başlar. Bu süreçte elleri çalışmaktan kanlar içinde kalan Neyman, küfürbaz Fletcher’ın eğitim tekniklerine boyun eğmek zorunda kalır. Ama Neyman’ın da kendine göre numaraları vardır ve en sonunda işler iyice çıkmaza girer. Geçen hafta Altın Küreler’de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kapan J.K. Simmons’ın hafızalardan çıkmayacak perfomansıyla öne çıkan film, haftanın en iyilerinden.

Altın Küre’nin en iyi “yabancı”sı

Leviathan
Yönetmen: Andrey Zvyagintsev
2014/ABD/140’

Geçtiğimiz hafta Altın Küreler’de “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında ödülü kapan Rus filmi Leviathan, “The Return/Dönüş”, “Elena” yapıtlarıyla kalbimizi parçalamış Andrey Zvyagintsev’in son filmi. Oscar’larda da şansı epey yüksek olan filmin konusu ise şöyle:
Araba tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Kolya, eşi ve çocuğuyla birlikte mütevazı bir yaşam sürmektedir. Hayatı, bir gün şehrin Belediye Başkanı’nın, dükkânı ve evinin bulunduğu araziyi elinden almak istemesiyle değişir. Kolya, bu duruma itiraz ederek hukuku kendine göre yöneten otorite ile mücadele etmek zorunda kalır ve Moskova’dan gelen avukat arkadaşı Dmitri’den yardım almaya karar verir.

Yazarın Tüm Yazıları