Allen büyüsü

Woody Allen’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Hollywood güzeli Emma Stone da rol alıyor

Haberin Devamı

Allen büyüsü

Sihirli Ay Işığı
Magic in the Moonlight
Yönetmen: Woody Allen
2014/ABD/97’

En son “Blue Jasmine/Mavi Yasemin”le formuna geri döndüğünün müjdesini veren Woody Allen, yeniden çizgisini bozuyor ve pişmanlık duymasak da daha iyilerini izlemiştik dedirten filmlerinden biriyle çıkıyor karşımıza. Bu kez kadrosuna Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater gibi isimleri dahil eden yeni Allen filminin konusu ise şöyle: Stanley, arkadaşı Howard’ın isteğiyle anne Grace, oğlu Brice ve kızı Caroline’dan oluşan Catledge ailesinin malikanesine gider. Stanley’in amacı, orada kalmakta olan medyum Sophie’nın foyasını meydana çıkarmaktır. Grace ise Sophie’nin ölen kocasıyla temas kurmasına yardımcı olabileceğinden emindir. Sonrasında karakterleri sersemleten ve şaşırtan sihirli bir dizi olay olur. Bir Woody filminin kıstası bir diğer Woody filmi olduğu için, ortalama sinemasına rağmen “Sihirli Ay Işığı”nı kaçırmayın deriz.

Haberin Devamı

Fincher’dan sıkı bir eleştiri

“Yedi”, “Dövüş Kulübü”, “Zodiac” filmlerinin usta yönetmeni David Fincher 4 yıl aradan sonra, “Kayıp Kız”la karşımızda. Sıkı bir medya ve evlilik eleştirisi taşıyan filmin adı, kulislerde şimdiden Oscar adaylığıyla konuşuluyor.

Kayıp Kız
Gone Girl
2014/ABD/149’
Yönetmen: David Fincher

En son “Ejderha Dövmeli Kız” uyarlamasıyla hayranlarını şaşırtan David Fincher, 4 yıl aradan sonra yine bir roman uyarlamasıyla geri dönüyor. Gillian Flynn’in çoksatan romanından uyarlanan “Kayıp Kız”, modern medya kültürümüzdeki, güvenilmez sözler ve kaçınılmaz aldatmalar arasındaki bir Amerikan evliliğini konu alıyor. Eski bir New Yorklu yazar Nick ve karısı Amy’nin beşinci evlilik yıldönümlerinde garip bir şey olur: Amy kaybolur ve evlilikleri bir gizeme dönüşür. Ve tabii ki bu olayın bir numaralı şüphelisi Nick’tir. Amy’nin ölü ya da diri bulunmak üzere aranışı, dünyanın gözleri önünde medyanın çılgın bir malzemesi haline gelir. Oscar listelerinde adı şimdiden geçmeye başlayan Fincher’ın yine şaşırtıcı bir film yaptığı söylentiler arasında. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Dünyayı kurtarmak için seçilmiş

The Giver
Seçilmiş
Yönetmen: Phillip Noyce
2014/ABD/97’

Lois Lowry’nin 90’ların ortasında popüler olan aynı adlı romanından uyarlanan “Seçilmiş”, görünüşte ideal hatta renksiz, rahat ve mutluluk dolu bir dünyada yaşayan genç bir adam olan Jonas’ın toplumunun gizli geçmişine dair karanlık ve ölümcül gerçekleri keşfetmesi ve bu dünyanın sanıldığı kadar güvenli olmadığını öğrenmesi sonrasında gelişen olayları anlatıyor. En son “Maleficent/Malefiz”de prens rolünde izlediğimiz ve Hollywood’un yükselen genç yakışıklılarından Brenton Thwaites’in başrolünde olduğu filmde Jeff Bridges, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Katie Holmes gibi ünlü isimleri de izliyoruz. Bilimkurgu meraklılarına önerilir.

Haberin Devamı

Depp’in yapay zekası

Evrim
Transcendence
Yönetmen: Wally Pfister
2014/İngiltere-Çin-ABD/119’

Christopher Nolan’ın Batman serisi dahil modern sinemaya armağan ettiği pek çok başyapıtında görüntü yönetmenliğini üstlenmiş Wally Pfister’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “Evrim”, Johnny Depp’i başrole taşıyan bir bilimkurgu. İnsana ait tüm bilgi ve hareketlerin bir bilgisayar tarafından da yapılabilmesi için yapay zeka çalışmaları yapan bir bilim adamı olan Dr. Caster’ın bir terörist grubunca öldürülmesi sonrası gelişen olayları anlatan film, türün meraklılarına cazip gelebilir. Beklentinizi yüksek tutmadan ve Depp’in ne kadar da yaşlandığını düşünmemeye çalışarak izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları