Aksiyon tutkunlarına ‘ilaç’ gibi gelecek

Marvel dünyasının mistik sihirbazı Doktor Strange, Benedict Cumberbatch ile beyazperdede hayat buluyor. Aksiyon tutkunlarına ilaç gibi gelecek olan filmde Tilda Swinton da karizmasıyla bir kez daha büyülüyor. Yılın en iyi yerli yapımlarından “Albüm” ve Isabelle Huppert’in hafızalara kazınan oyunculuğuyla konuşulan gerilim filmi “O Kadın”, haftanın kaçırılmaması gereken yapımları.

Haberin Devamı

Aksiyon tutkunlarına ‘ilaç’ gibi gelecek

Doktor Strange

(Doctor Strange)
Yönetmen: Scott Derrickson
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton
2016-ABD-115’/AKSİYON, FANTASTİK, MACERA

Marvel kahramanlarının beyazperde serüveni bu kez Doktor Strange ile devam ediyor. Son yılların en popüler aktörlerinden Benedict Cumberbatch’ın oynadığı Doktor Stephen Strange, dünyaca ünlü bir nörocerrahken geçirdiği korkunç bir araba kazasından sonra ellerini kullanamamaya başlıyor. Ellerini geri alabilmek için her türlü yolu deneyen Strange, sonunda kendini bir Hint tapınağında buluyor ve burada Ancient One adlı büyücünün de yardımıyla mistik güçlere ulaşıyor. Görsel efektleri ve aksiyonuyla Marvel hayranlarından tam not almayı başaran Doktor Strange’in kamera arkasında “Sinister/Lanet” ve “The Exorcism of Emily Rose/Şeytan Çarpması” gibi korkularıyla tanıdığımız Scott Derrickson var. Oyuncu kadrosu ise projeye gereken özenin gösterildiğinin adeta kanıtı: Cumberbatch’ın dışında Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen ve fragman çıktığı günden beri Cumberbatch kadar ilgi odağı olan Tilda Swinton, bu süper kahraman filmine renk katıyorlar. Çizgi roman takipçileri kadar aksiyon meraklılarını da cezbedecek olan filmin devamı illa ki gelecektir ama Strange’in bundan sonraki ilk macerasının iki yıl sonra izleyebileceğimiz “Avengers: Infinity War”da olacağını hatırlatalım.

Haberin Devamı

Aksiyon tutkunlarına ‘ilaç’ gibi gelecek

KADININ ADI ELLE

O Kadın
(Elle)
Yönetmen: Paul Verhoeven
Oyuncular: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny
2016-FRANSA, BELÇİKA, İSVEÇ-130’/GERİLİM, DRAM

Döneminde büyük tartışmalar yaratan “Betty Blue”nun yazarı ve kışkırtıcı kadın kahramanlar yaratmakta usta Philippe Djian’ın “Oh…” adlı romanından uyarlanan film, yazarın kendisi kadar sıradışı bir yönetmenin imzasını taşıyor. “Basic Instinct/Temel İçgüdü”, “Showgirls” ile tanıdığımız Paul Verhoeven, yalnız yaşamakta olduğu evinde bir gece ansızın maskeli bir adam tarafından saldırıya uğrayan bir kadının gerilimle dolu hikâyesini anlattığı filmin başrolünde, çok doğru bir seçimle Isabelle Huppert var. Adı uzun zamandır Oscar listesinde geçen Huppert, tekinsiz oyunculuğuyla canlandırdığı Elle karakteriyle sinemanın unutulmaz kadın karakterlerinden birine daha hayat veriyor. Gerilim ve kara film tutkunları kaçırmasın.

Haberin Devamı

Aksiyon tutkunlarına ‘ilaç’ gibi gelecek

MUTLU TROLLER, KÖTÜMSER BERGENLER

Troller
(Trolls)
Yönetmen: Gavin O’Conner
2016-ABD, 92’/ANİMASYON, MACERA, KOMEDİ
Aralarında Shrek, Sünger Bob, Alvin gibi pek çok ünlü çizgi kahramanın filmlerinde yönetmen olarak karşımıza çıkan Gavin O’Conner’ın Shrek’in yazarlarından Walt Dohrn ile birlikte yönettiği bu animasyon, rengarenk ve harika bir dünyaya sahip, aşırı iyimser, ağızlarında sürekli bir şarkı, her adımlarında dans olan Trollerin ve aşırı kötümser, sadece midelerinde bir Troll varsa mutlu olabilecek Bergenlerin dünyasına seyahate çıkarıyor. Küçük izleyicilere önerilir.

Aksiyon tutkunlarına ‘ilaç’ gibi gelecek

KARAMSAR BİR AİLE ALBÜMÜ

Albüm
Yönetmen: Mehmet Can Mertoğlu
Oyuncular: Zuhal Gencer Erkaya, Mustafa Ragıp Adıgüzel
2016-TÜRKİYE, FRANSA, ROMANYA, ALMANYA-104’/AKSİYON, SUÇ, DRAM

Haberin Devamı

Mehmet Can Mertoğlu’nun galasını Cannes’da yapan ve yıl içinde pek çok festivalden ödüllerle dönen ilk filmi “Albüm”, yılın en iyi yerli yapımlarından. Başrolünü Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın paylaştığı film, doğal yollardan çocuk sahibi olamadıkları için sonunda evlat edinmeye karar veren bir çiftin trajikomik hikayesini anlatıyor.

YILDIZ TABLOSU

Ansızın (All of a Sudden) ***
Blair Cadısı (Blair Witch) *
Cehennem (Inferno) **
Çok Uzak Fazla Yakın **
Dağ II *
Demir Yumruk (Hands of Stone) **
Ekşi Elmalar **
En Süper Kahramanlar (Bling) *
Hesaplaşma (The Accountant) **
Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God) **
Jack Reacher: Asla Geri Dönme (Jack Reacher: Never Go Back) ***
İkimizin Yerine **
Julieta **
Köstebek (Imperium) **
Kubo ve Sihirli Telleri (Kubo and the Two Strings) ***
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Rüya **
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Trendeki Kız (The Girl on the Train) **

Yazarın Tüm Yazıları