Acele edin, ‘Aşk’a bilet kalmayabilir!

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin Ankara yolculuğu çok yakında başlıyor. Aralarında Gaspar Noé’nin yılın en cesur filmlerinden biri sayılan ve Türkiye’de gösterime girmesi imkansız görünen filmi “Love 3D/Aşk 3D”nin de bulunduğu !f Ankara filmleri için ön satışlar bugün başladı.

Haberin Devamı

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde gerçekleşecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin İstanbul ayağında biletleri ilk günden tükenen filmler için acele etmenizi öneririz. İşte o filmlerden birkaçı:
Gaspar Noé’nin aşkı tüm çıplaklığıyla anlattığı, Cannes’da kuyruklara yol açan son filmi “Love 3D/Aşk 3D”; Ceyda Torun’un İstanbul’un kedilerini anlattığı ve hayvanseverlerin merakla beklediği belgeseli “Kedi”; Grant Gee’nin Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’nden esinlenerek çektiği, dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te hayranlıkla karşılanan “Innocence of Memories/Masumiyet Müzesi”; Sundance’te Görüntü Yönetmeni Ödülü kazanan, Berlin’in Generation bölümünde “En İyi Film” seçilen, bağımsız sinemanın en önemli ödüllerinden Gotham’da da Bel Powley’e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren “The Diary of a Teenage Girl/Bir Genç Kızın Gizli Defteri” ve Jean-Marc Vallée’nin Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts’ı başrole taşıdığı son filmi “Demolition/Yeniden Başla”! 3-6 Mart 2016 tarihlerinde Ankara’da Cinemaximum Armada gerçekleşecek !f İstanbul biletleri ise Pazar gününe kadar biletix’te indirimli ön satışta! Elinizi çabuk tutun!

Haberin Devamı

HAFTANIN FİLMLERİ

KARANLIĞIN BAKIŞI
SAUL’UN OĞLU(SON OF SAUL) *****
YÖNETMEN: László Nemes 
OYUNCULAR: Geza Röhrig, Levente Molnar, Urs Rechn 
2015-MACARİSTAN-107’ 
DRAM, TARİH, GERİLİM

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da “Carol” ile birlikte en güçlü aday olarak gösterilen, ödülü “Dheepan”a kaptırsa da Büyük Ödül ve FIPRESCI Ödülü’nü alan, geçtiğimiz ay Altın Küre’de Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’nü en büyük rakibi “Mustang”in elinden kapan “Saul’un Oğlu”, bugüne dek gördüğümüz soykırım filmlerinden çok ayrı bir yerde duran, sertlikte sınır tanımayan bir film. İlk filmiyle eleştirmenlerce övgülere boğulan Macar yönetmen László Nemes’in Clara Royer ile birlikte yazdığı filmde, 1944’te Auschwitz toplama kampında ölüleri yakmakla görevli Macar-Yahudi mahkum Saul Ausländer’in günün birinde oğlu olduğuna inandığı bir cesetle karşılaşması ve onu yakılmaktan kurtarıp inancına uygun şekilde gömmek için verdiği mücadeleyi izliyoruz. 35 mm çekilen “Saul’un Oğlu”, “Miss Balala”, “James White” gibi filmlerden aşina olduğumuz Macar görüntü ustası Mátyás Erdély’nin gözü sayesinde hikâyenin sarsıcılığını güçlendiriyor ve Oscar’larda da ödülü Mustang’e bırakmayacak görünüyor.

Haberin Devamı

ROOM: GİZLİ DÜNYA **
YÖNETMEN: Lenny Abrahamson
OYUNCULAR: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen
2015-İRLANDA-KANADA-118’
DRAM

Bir adam tarafından kaçırılıp küçük bir odaya kapatılan genç bir kadının burada büyüttüğü oğluyla birlikte yaşadıklarını konu alan “Room: Gizli Dünya”, iki hafta sonra Oscar’larda En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını alacak görünen Brie Larson’ı başrole taşıyor. Emma Donoghue’un aynı adlı kitabından uyarlanan filmin hikâyesi, odanın içinde ve dışında yaşananlarla ikiye bölünüp dengesini yitirse de, bundan sonra pek çok projede izleyeceğimiz kesin görünen 10 yaşındaki Jacob Tremblay’in oyunculuğuyla kendini izletmeyi başarıyor.

OSMAN PAZARLAMA *
YÖNETMEN: Togan Gökbakar
OYUNCULAR: Şahan Gökbakar, Mehmet Selim Akgül, Liberat Niyoyandika
2016-TÜRKİYE
KOMEDİ

Haberin Devamı

İstanbul’un orta halli mahallelerinden birinde hangardan bozma ofisinde Uzakdoğu’dan getirdiği ve kendi kendine ürettiği ürünlerin satışından zengin olup, kendisiyle aynı mahallede yaşayan aşık olduğu kızla evlenme hayali kuran küçük ölçekli girişimci Osman’ın komik hikâyelerini anlatan film, Gökbakar kardeşlerin her yıl bu dönemlerde gişe için hazırladıkları yeni projeleri.

YILDIZ TABLOSU

Aşkın Seçimi (The Choice) **
Büyük Açık (The Big Short) ****
Carol *****
Çılgın İhtiyar (Dirty Grandpa) **
DANİMARKALI KIZ (THE DANISH GIRL) **
Deadpool **
Diriliş (The Revenant) ***
Hesapta Aşk *
Ip Man 3 *
İftarlık Gazoz **
Kötü Kedi Şerafettin **
Sessiz Çığlık (Louder Than Bombs) ***
Son Efsane (The Program) **
Spotlight ***
The Hateful Eight ****
Yalan Labirenti ***

Yazarın Tüm Yazıları