Mehmet Uğur Yüksel

Kaçırırsanız üzüleceğiniz 5 !f filmi!

23 Şubat 2018
İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde, Ankara’yı sekiz yıldır bağımsız sinemanın en yeni ve ödüllü filmleriyle buluşturan ‘!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’, 1 Mart’ta başlıyor. Biletleri önceki gün satışa çıkan festivalde koltuk kapabilmek için elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Çünkü biletler hızla tükeniyor. Bu da size, kaçırırsanız üzüleceğiniz film listesi olsun...

Mudbound: Amerikalı kadın yönetmen Dee Rees’in Oscar’larda 4 önemli daldaki adaylığıyla sürpriz yapan epik başyapıtı, Carey Mulligan, Garrett Hedlund ve Mary J. Blige’li kadrosuyla yılın en çok konuşulan yapımlarından oldu.

Madame Hyde/Bayan Hyde: Isabelle Huppert tutkunları özellikle kaçırmasın! Huppert’e Locarno’dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren bu Fransız komedisi, ‘Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’a modern ve gerçeküstücü bir yorum getiriyor.

Film Stars Don’t Die in Liverpool/Yıldızlar Asla Ölmez: Eski bir Hollywood oyuncusuyla genç bir aktör arasında gerçekten yaşanmış aşk hikâyesini konu alan filmde, Jamie Bell ve Annette Bening arasındaki kimyaya aşık olacaksınız.

The Death of Stalin/Stalin’in Ölümü: Joseph Stalin’in 1953’te bir sabah ölü bulunması sonrası yaşanan trajikomik olayları anlatan filmin Rusya’da yasaklı olduğunu hatırlatalım.

How to Talk to Girls at Parties/Partilerde Kız Tavlama Sanatı: Amerikan sinemasının yaramaz çocuğu John Cameron Mitchell’ın ‘Sandman’, ‘The Good Omens’ gibi kült romanların yaratıcısı Neil Gaiman’ın kısa öyküsünden uyarladığı bu punk filmi, Elle Fanning, Alex Sharp ve Nicole Kidman’lı kadrosuyla da ayrıca ışıldıyor.

BU HAFTA VİZYONDA!

Aşkın adıyla çağır!

Beni Adınla Çağır

Yazının Devamını Oku

Bu sofradan borcunu ödemeden kalkamazsın!

16 Şubat 2018
Yeni bir Ümit Ünal zekâsına ve yaratıcılığına sahip senaryoyla karşı karşıyayız. Demet Evgar’ın etkileyici oyunculuğuyla çok konuşulacak “Sofra Sırları”, haftanın en iyisi! Guillermo del Toro’nun Oscar’a emin adımlarla yürüdüğü fantastik filmi “Suyun Sırrı”, biyografik filmlerden hoşlananlara “Ben, Tonya” ve yeni Marvel filmi “Black Panther”, haftanın diğer seçenekleri.

Sofra Sırları
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy
2018-TÜRKİYE / SUÇ, DRAM, KOMEDİ

“Teyzem” (1986), “Hayallerim, Aşkım Ve Sen” (1987), “Arkadaşım Şeytan” (1988), “Berlin in Berlin” (1993) gibi ayrıksı filmlerin senaristi olarak hayatımıza giren, 2002’de çektiği “9” ve ardından “Ara” (2007), “Gölgesizler” (2008) ile yönetmenlikte de farklılığını göstermiş Ümit Ünal, o çok sevdiği, tuhaf olduğu kadar güçlü kadın karakterin başrolünde olduğu polisiye soslu hikâyelerine devam ediyor. 7 yıl önce çektiği “Nar”dan beri pek özlediğimiz Ünal, bu kez hayatını kocasına ve evine adamış, yemek yapmak en büyük tutkusu olan Neslihan adlı bir kadının cinayet hikâyelerini anlatan “Sofra Sırları”, çok eğleneceğiniz ve başrol oyuncusu Demet Evgar’a bir kez daha hayran olacağınız bir kara komedi.

BEN, BAŞARININ ADIYIM

Yazının Devamını Oku

Altın Küre’den sonra şimdi sıra Oscar’da!

2 Şubat 2018
Ve, Oscar yarışının sinemaları ele geçirmeye başladığı haftalara hoş geldiniz. En İyi Film dalının güçlü adaylarından “Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri” ve Gary Odlman’a erkek oyuncu dalında Oscar heykelciği getirecek görünen “En Karanlık Saat”, yarışı yakından takip eden sinemaseverlerin kaçırmaması gereken yapımlar. Fatih Akın’ın Oscar’a aday olamasa da Altın Küre’yi kapan filmi “Paramparça”, İsrail yapımı etkileyici dram “Foxtrot” ve tatlı vizyon sürprizi “Babasının Kızı”, haftanın diğer seçenekleri...

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri
(Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
Yönetmen: Martin McDonagh
Oyuncular: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
2017-ABD, İNGİLTERE-115’/SUÇ, DRAM

Altın Küre’lerde drama dalında en iyi film’in yanı sıra, senaryo, kadın oyuncu ve yardımcı erkek oyuncu dallarında ödülleri toplayan, Oscar yarışına da En İyi Film dahil 7 dalda adaylıkla dahil olan “Üç Billboard …”; kızının cinayetini aydınlatmak isteyen bir annenin yaşadıklarını konu alan bir kara-komedi. Mizahına ve zekasına hayranlığımızı ilk filmi “In Bruges”dan başlatıp (2008) “Seven Psychopaths” ile daha da yükselten Martin McDonagh’ın yazıp yönettiği film, prömiyerini yaptığı ve En İyi Senaryo Ödülü’nü aldığı Venedik’ten beri ödül üstüne ödül ekliyor. Sırf, Toronto’da da en iyi kadın oyuncu seçilen Frances McDormand’ın Oscarlık performansını görmek için bile izlemeli.

Oldman’dan Churchill portresi

Yazının Devamını Oku

Animasyon Oscar’ı Coco’nun

19 Ocak 2018
Mart ayında dağıtılacak Oscar Ödülleri’nde, ‘En İyi Animasyon Ödülü’nü garantilemiş görünen “Coco”, animasyon tutkunlarının kaçırmaması gereken bir yolculuk sunuyor. Tony Gatlif’in İstanbul’da geçen müzikli draması “Aman Doktor” ve ödüllü Lübnan filmi “The Insult: Hakaret”, haftanın diğer seçenekleri...

Coco
Yönetmen: Adrian Molina, Lee Unkrich
2017-ABD/ANİMASYON, MACERA, KOMEDİ

Ailesinin nesiller boyu süren yasağına rağmen idolü Ernesto de la Cruz gibi başarılı bir müzisyen olmanın hayalini kuran Miguel adlı bir çocuğun, Ölüler Şehri’nde tanıştığı Hector adlı bir köpekle yaşadığı renkli yolculuğu anlatan film, bu yılın Oscar’larında En İyi Animasyon Ödülü’nü alacak görünüyor. Animasyon tutkunları kaçırmasın.

GATLİF İSTANBUL’DA
Aman Doktor

Yazının Devamını Oku

Spielberg’ün 2018 Oscar'ı

12 Ocak 2018
Steven Spielberg’ün oscarlık son filmi “The Post”, Meryl Streep ve Tom Hanks’i bir araya getiriyor.

The Post
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie
2017-ABD-115’/BİYOGRAFİ, DRAM, TARİH
Steven Spielberg’in yeni Oscar oyuncağı “The Post”, iki yıl önce “Spotlight” ile Oscar kazanmış Josh Singer’ın Liz Hannah ile birlikte yazdıkları senaryodan uyarlandı. 6 dalda Altın Küre adaylığıyla Oscar’a yolunu da garantileyen film, Amerikan halkının Vietnam Savaşı’na bakış açısını önemli ölçüde etkileyen Pentagon belgelerinin ortaya çıkarılma sürecini anlatıyor ve başrollerindeki Meryl Streep ve Tom Hanks’e milyonuncu Oscar adaylıklarını getirecek görünüyor.

TRENDE GERİLİM

Yolcu

Yazının Devamını Oku

Robot 216 Türkiye’ye ışınlanıyor

5 Ocak 2018
Bu hafta sinemaları Cem Yılmaz’ın yeni filmi ‘Arif V 216’ işgal ediyor. Ünlü komedyenin senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı komedi filminde, ‘G.O.R.A’ karakteri ‘Robot 216’ Türkiye’ye ışınlanıyor.

Arif V 216
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan
2018-TÜRKİYE/KOMEDİ, BİLİMKURGU

Cem Yılmaz’ın merakla beklenen projesi “Arif V 216”de, ilk kez “G.O.R.A”da karşımıza çıkan Robot 216, çok özlediği Arif’in peşinden Türkiye’ye geliyor ve burada insan gibi yaşamaya çabalıyor. “AROG” ve “G.O.R.A.”da kameranın da arkasına geçen Yılmaz, bu kez senaryoda ve oyunculukta kalmayı tercih etmiş ve yönetmenliği “Görümce” ve “Kocan Kadar Konuş” serisiyle tanıdığımız Kıvanç Baruönü’ne teslim etmiş. Zeki Müren’den Ajda Pekkan’a, bir çok Türk ikonuna da selam gönderen “Arif V 216”da bizi Ozan Güven’den Farah Zeynep Abdullah’a,Mert Fırat’tan Ediz Hun, hatta Mustafa Sandal’a, ilginç bir cast da bekliyor.

 

İngiltere Benim

Yazının Devamını Oku

Beyazperdede 2017'nin en iyileri

31 Aralık 2017
Benim Sinemalarım’da yeni yıla, ‘2017’nin en iyileri’ listesiyle giriş yapıyoruz. Festivallerde izlediğimiz birçok şahane filmi dışarıda bırakıp, bir yıl boyunca gösterime girmiş filmleri değerlendirdiğimiz listemiz aşağıda. Hepinize mutlu yıllar.

YABANCI FİLMLERDE EN İYİ 20

1. Moonlight / Ay Işığı (Barry Jenkins)
2. B.P.M. (Beats Per Minute) / Kalp Atışı Dakikada 120 (Robin Campillo)
3. Toni Erdmann (Maren Ade)
4. Manchester by the Sea / Yaşamın Kıyısında (Kenneth Lonergan)
5. Good Time / Soygun (Josh Safdie & Benny Safdie)
6. The Square / Kare (Ruben Östlund)

Yazının Devamını Oku

Woody Allen New York’a geri dönüyor!

22 Aralık 2017
Woody Allen’ın 6 yıl sonra New York’a geri döndüğü filmi “Dönme Dolap”, 50’ler Amerika’sında geçen hüzünlü ve melankolik bir aşk hikâyesi. Jake Gyllenhaal’u bu yılki Oscar yarışına üst sıralardan sokacak görünen “Pes Etme”, devam komedisi “Eyvah Annem Dağıttı! 2”, sevimli animasyon “Ferdinand” ve oyuncularıyla dikkat çeken “Martıların Efendisi”, haftanın diğer seçenekleri.

Dönme Dolap
(Wonder Wheel)
Yönetmen: Woody Alle
Oyuncular: Kate Winslet, James Belushi, Justin Timberlake
2017-ABD-101’/DRAM

Woody Allen’ı 2011’de çektiği “Whatever Works”ten beri ilk kez New York’a geri döndüren film, gangsterlerle dolu 50’ler Amerika’sında yaşanan hüzünlü ve melankolik bir aşk hikâyesini anlatıyor. Özellikle Kate Winslet’ın, adının Oscar kulislerinde sıkça anılmasını sağlayan performansıyla övülen film; “Apocalypse Now”, “Reds”, “The Last Emperor” gibi klasiklerle Oscar kazanmış Vittorio Storaro’nun büyülü ve şiirsel görüntüleriyle dikkat çekiyor.

ANNELERİN NOEL’İ

Yazının Devamını Oku