!f filmleri kaçmasın!

Bağımsız sinemanın ülkemizdeki kalesi !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13. kez Ankara’da.

Haberin Devamı

Bu yıl daha soğuk, sert ve ağır geçen kışa inat, gülümseten, şaşırtan, şoke eden ve özellikle “şifa veren” filmlerle gelen festivalin teması ise “İyileştiren Şeyler”. İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen festival, 3 Mart’ta Ankara Cinemaximum Armada’da ama kısa sürede tükenen biletleri için ön satış bugün biletix’te başladı. Bitmesi garantili filmlerden acele etmeniz gerekenler için küçük bir liste aşağıda:

f filmleri kaçmasın

T2 Trainspotting: Danny Boyle’un 1996’da Irvine Welsh’in efsanevi romanından uyarladığı ve sinema tarihinin en kült filmlerinden birisi oluveren “Trainspotting”in devam filmi olan “T2 Trainspotting”in ülkemizde gösterime girmeyeceğini hatırlatalım; ilk filmin de hemen bir önceki seansta sizi beklediğini müjdeleyelim.
Planetarium: Başrollerde Natalie Portman ve Johnny Depp’in güzeller güzeli kızı Lily-Rose Depp. Daha ne olsun!
The Lure/Deniz Kızlarının Şarkısı: Sundance’te Jüri Özel Ödülü alan, Austin Fantastic Fest, Fantasia, Fantasporto gibi önde gelen fantastik film festivallerinden ödüllerle dönen film, Andersen masalının tuhaf ve karanlık modern yorumu.
David Lynch: The Art Life/David Lynch: Yaşam Sanatı: Yaşayan en iyi yönetmenlerden David Lynch’in çocukluğundan ilk yaptığı filmlere, arka bahçesinde ve çalışma masasında neler yetiştirdiğine kadar usta yönetmene dair bilmediğiniz pek çok şey bu filmde. Lynch hayranları sıraya girsin!
The Red Turtle/Kırmızı Kaplumbağa: Miyazaki’nin hikâyesine hayran kalıp Studio Ghibli’nin yapımcılığına izin verdiği bu animasyon, Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünden Jüri Özel Ödülü’yle dönmüştü. Şimdi de En İyi Animasyon dalında Oscar yarışının en güçlü adaylarından.

Haberin Devamı

HAFTANIN FİLMLERİ

f filmleri kaçmasın

BU AY IŞIĞI ENFES PARILDIYOR
Ay Işığı
(Moonlight)
Yönetmen: Peter Berg
Oyuncular: Trevante Rhodes, Andre Holland, Janelle Monae
2016-ABD–111’/ DRAM

Haberin Devamı

En son Altın Küre Ödülleri’nde drama dalında En İyi Film seçilen “Moonlight/Ay Işığı” haftanın en iyisi. Variety’nin 2016’nın en dikkat çeken yönetmenler listesinde işaret ettiği Barry Jenkins’in ustalık eseri sayılan film, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 8 daldaki adaylığıyla Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri… Üç farklı zamanda geçen ve bir çocuğun büyüme ve kendini keşfetme hikâyesini konu alan “Ay Işığı”, gerek kusursuz oyunculukları gerekse James Laxton’ın duygulara hayat veren görüntü yönetimiyle de hafızalara kazınacak modern bir başyapıt.

f filmleri kaçmasın

İVEDİK MİLLİ TAKIM’DA
Recep İvedik 5
Yönetmen: Togan Gökbakar
Oyuncular: Şahan Gökbakar, Orkan Varan, Deniz Ceylan
2016-TÜRKİYE–113’/ DRAM, GERİLİM

Haberin Devamı

Mahalle sakinlerinden İsmet vefat edince Recep İvedik taziye ziyaretine gider. Dostunun geride bıraktığı son görevini yerine getirmek için yola çıkar. Serinin 5. filminde Recep İvedik, kendini bu kez Milli Takım’ın içinde buluyor.

f filmleri kaçmasın

1 ADAM, 23 AYRI KİŞİLİK
Parçalanmış
(Split)
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Oyuncular: James McAvoy, Betty Buckley, Anna Taylor Joy
2016-ABD–117’/ KORKU, GERİLİM

“The Sixth Sense/Altıncı His”, “Signs/İşaretler”, “The Village” filmlerinin yönetmeni Shyamalan, 23 adet kişiliği kanıtlanmış olsa da geride hâlâ yüzeye çıkmamış ve diğer herkese hükmetmek üzere ortaya çıkmaya hazır bekleyen bir kişiliği daha kalmış bir adamın yaşadıklarını anlatıyor.

Haberin Devamı

f filmleri kaçmasın

BURADA TUHAF ŞEYLER DÖNÜYOR
Yaşam Kürü
(Cure for Wellnes)
Yönetmen: Gore Verbinski
Oyuncular: Jason Isaacs, Dane DeHaan, Celia Imrie
2016-Almanya, ABD–146’/ GİZEM, GERİLİM

Genç bir idareci İsviçre Alplerindeki gizemli SPA merkezinden, çalıştığı şirketinin CEO’sunu geri getirmesi için görevlendirilir. Merkezdeki tedavinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir ve perdenin arkasında neler döndüğünü araştırmaya başlar.

YILDIZ TABLOSU

Altın (Gold) ***
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Çalgı Çengi: İkimiz *
Çin Seddi (The Great Wall) **
Halka 3 (Rings) **
Jackie ***
John Wick 2 ***
Kara Gün (Patriots Day) **
Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker) *
Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie) **
Lion ***
Moana ***
Olanlar Oldu *
Swiss Army Man ***
Toni Erdmann *****
Uzay Yolcuları (Passengers) **
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) ****
Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: The Return of Xander Cage) *

Yazarın Tüm Yazıları