Yorgunluk savaşçıları

Haberin Devamı

Saat daha öğlen 1, şimdiden uykunuz var. Enerji depolamak için gidip kahve, şeker çikolata aldınız. Şimdi sakince onları bir kenara bırakın. Anlık çözümleri geçin, gerçek enerji depolarıyla tanışın


Ananas

C Vitamini deposu ananas, beyindeki noradrenalini harekete geçirerek yorgunlukla savaşmanıza yardımcı olur. “Noradrenalin nedir?” derseniz, sizi zinde ve enerjik tutmaya yardımcı olan savaş ya da kaç reaksiyonunda rol oynayan en önemli hormonlardan biridir.

Kurt üzümü

Eğer kansızlığınız varsa kurt üzümü tam size göre. Hem lif hem de kırmızı kan hücresi üretimine yardımcı olan demir zengini kurt üzümünden haftada 40 gram civarı tüketmeniz faydalarını görmeniz için yeterli.

Alabalık

Haberin Devamı

Anemi yani kansızlık için bir diğer harika alternatif özellikle kırmızı kan hücresi üretimini artıran B 12 olmak üzere B Vitaminleri bakımından zengin olan gökkuşağı alabalığı!

Limon

Taze limonun kokusu duyularınızı harekete geçirmek için harika bir yöntemdir. Suyunuzun içine birkaç dilim limon ekleyerek vücudunuza ihtiyacı olan suyu verirken aynı zamanda yorgunlukla savaşın!

Karışık kuruyemiş


Gün ortasında enerjinizin bittiği anlarda çiğ kuruyemiş ve demir zengini kuru meyvelerle hazırlanmış karışık çiğ kuruyemiş ara öğünü imdadınıza yetişsin. Kuruyemişler sadece protein zengini değil aynı zamanda şekeri enerjiye çevirmede önemli rol oynayan magnezyum deposu!

“The Dr. Oz Show” hafta içi her gün saat 19:30’da D-Smart 20. kanal Maxsmart Premium HD’de yayınlanmaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları