Yaz tabaklarını şenlendirin

Yaz demek, bol hasat, çiftçilerin çeşit çeşit meyve-sebze toplaması demek... Peki sıradan bir öğünü renklendirmek için hangi besleyici ürünleri kullanmalı? İşte benim favorilerimden birkaçı...

Haberin Devamı

Büyük manav veya pazardan alışveriş yaparken ilk zorlandığımız kısım hangi gıdayı nasıl seçeceğimiz oluyor. Hangileri salata, hangileri yemek için daha iyi? Bunu öğrenmenin en kolay yolu sormak tabii ki... Satıcılara danışın, tavsiye alın. 

Hastalarıma daha fazla sebze tüketmeleri gerektiğini söylediğimde çoğu tatlarından şikâyet ediyor. Çok yavan olduklarını söylüyorlar. Ancak bu şikâyetler sebze dünyasının çeşitliliğini henüz keşfetmediklerinden kaynaklanıyor. İşte benim besin deposu favorilerimden birkaçı:

- Pazı: Bu yeşil yapraklı bitki A, C, K vitaminleriyle demir ve kalsiyum zengini. Çiğ de tüketebilirsiniz ancak pişirmek daha iyi. İstediğiniz gibi pişirebilir ve ıspanağın yerine koyabilirsiniz.

- Sarmısak sapı: Bu tuhaf görünümlü kıvrık saplar sarmısağın bir parçası. Daha hafif sarımsak aromasına sahip olup aynı muhteşem besin maddelerini taşırlar. Birçok yerde kullanılabilirler ancak benim kişisel favorim ev yapımı sarmısak saplı pesto sosu...

Haberin Devamı

Yaz tabaklarını şenlendirin

- Pancar: Her yerde bulunuyor. Bol miktarda vitamin ve mineral içeriyor. Kesip salatalara ekleyebilir, patates yerine tavada pişirebilir veya dilimleyip patates gibi fırında pişirebilirsiniz. Ayrıca yapraklarının da yenebilir olduğunu unutmayın!

Yaz tabaklarını şenlendirin

- Kiraz: Harika bir besin deposu ve çok da lezzetli. Yanınızda atıştırmalık olarak taşımak için çok uygun.

- Şeftali: Tatlı olarak tüketebileceğiniz muhteşem bir meyvedir. Ayrıca yoğurdunuzun içinde de doğrayabilirsiniz.

DİKKAT: PLANLI OLUN!

Tabağınızı rengârenk lezzet ve besinlerle doldurmak için mevsimin tadını çıkarın. Bütün seçenekler heyecan verici olsa da tabii ki kendinizi sınırlamalısınız. Sadece bir hafta için, ihtiyacınız kadarını alın. Tazesini seçip aldığınız meyveler en olgun haliyle aldıklarınızdır, bu yüzden daha hızlı çürürler.

Yazarın Tüm Yazıları