Stres kaynaklı ağrıyı geçirmenin yolları

Eğer stresli hissettiğinizde baş, boyun veya sırtınızda yoğun bir ağrı hissediyorsanız büyük olasılıkla ‘gerilim tipi ağrı’ yaşıyorsunuz. Şimdi size bu ağrıyı hemen ve sonsuza kadar hızla dindirecek çözümlerden bahsedeceğim...

Haberin Devamı

*Geriliminizi doğrudan hedef alması için ‘parasetamol’ etken maddesi içeren ‘antienflamatuar’ ağrı kesicilerle enflamasyonu gidermeyi deneyebilirsiniz. Tabii önce doktorunuza semptomlarınızdan, muhtemel tetikleyicilerden, sahip olduğunuz başka bir hastalık veya varsa kullandığınız ilaçtan bahsetmeyi ihmal etmeyin.
Stres kaynaklı ağrıyı geçirmenin yolları


*‘Gerilim tipi ağrı’dan uzak durmak için B vitamini zengini besinler tüketmeyi ve şeker bakımından zengin yiyeceklerden uzak durmayı deneyin. Eğer devamlı endişeli ve kaygılıysanız, B12 vitamini desteğine ihtiyacınız olabilir. Bazı deniz ürünleri özellikle B12 bakımından oldukça zengindir. Uskumru, somon füme, ringa, tonbalığı, sardalye ve alabalık harika alternatiflerdir. Günlük önerilen doz 2.4 mikrogram olduğu için yaklaşık 85 gram balık tüketebilirsiniz. Hindinin 100 gramında neredeyse 50 miligram B12 vitamini olduğunu biliyor muydunuz? Tavuk da bir diğer B12 zengini ve kolay ulaşılabilir besin kaynaklarındandır. Yüksek protein içermesinin yanı sıra süt aynı zamanda yüksek oranda B12 vitamini içeren harika bir besin kaynağıdır. Eğer kalori hesabı yapıyorsanız içtiğiniz miktara dikkat edin. Vegan bir yaşam tarzı sürüyorsanız zenginleştirilmiş bitkisel sütleri deneyebilirsiniz. Kahvaltılık gevrek tüketmeyi seviyor ve yemek için bir bahane daha arıyorsanız B12 içeren zenginleştirilmiş olanlarını tercih edebilirsiniz. Sadece ambalajında vitamin içeriğini kontrol edip yüksek şeker ve diğer zararlı katkı maddelerini barındırmadığından emin olun. Kızılcık da B12 vitamini eksikliği için çok iyi bir alternatiftir. Doğrudan bu vitamini içermese de diğer besinlerden etkili bir biçimde B12’nin emilmesine yardımcı olur. Tam fayda sağlayabilmek için bu meyveyi taze tüketmeniz gerekebilir. Tadı birçok insana çok ekşi gelmektedir. Eğer yemek yerine içmeyi tercih ediyorsanız, şeker ilavesiz doğal kızılcık suyunu biraz bal katarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel Digiturk 51’inci Kanal ve D-Smart 52’nci kanalda yayımlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları