Sindirim sisteminizden memnun musunuz?

Değilseniz sorun yeme alışkanlıklarınız olabilir.

Haberin Devamı

Doğal yöntemlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. İhmal etmeyin, çünkü sindirim sisteminiz düzgün çalışmadığında bundan tüm vücudunuz etkilenir!

* Yavaş yiyin: Acıktığınız zaman önünüzdekileri bir lokmada mideye indirmeye kalkışıyor olabilirsiniz. Ancak yemeğinizi yeteri kadar çiğnemediğinizde bu sindiriminizi yavaşlatır. Midedeki enzimler büyük lokmaları o kadar hızlı parçalayamaz. Lokmanızı 25-50 defa çiğnemelisiniz.

* Lif alımınızı azaltın: Lif sağlığınız için çok faydalı olsa da sağlıklı şeylerin de fazlasının zararlı olabileceğini unutmayın. Lif, kompleks karbonhidrattır ve parçalanması zordur. Bu yüzden günde 25 gram limitli olacak şekildetüketmelisiniz. Aklınızda bulunsun; tam buğday ekmeği, makarnası, gevrekler, havuç, pancar, brokoli, ahududu, elma, portakal ve muz, bol lif içerir.

Haberin Devamı

* Daha fazla fermente besin tüketin: Yoğurt, turşu gibi fermente gıdalar besinleri daha etkili sindirmenize yardımcı olacak iyi bakteriler içerir.

* İşlenmiş gıdaları bırakın: İşlenmiş gıdalar sindirim kanalınızdaki zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olarak sindirimin zorlaşmasına neden olabilir. Yemeyi düşündüğünüz gıdanın içerdiği maddeler fazlaysa bu, çok fazla işlenmiş olabileceği anlamına gelir.

* Sindirim enzimi alın: Sindirim enzimleri midenizdeki besinlerin bütünüyle parçalanmasına yardımcı olarak vücudunuza enerji vermesi için besinlerin emilimini sağlar. Öğünlerden önce iyi bir enzim takviyesi almak sindirim sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilir.

* Asitli içecek tüketiminizi azaltın: Kola, soda gibi asitli içecekler midenize ekstradan hava girmesine neden olarak şişkinliğe yol açabilir.

 

“The Dr. Oz Show” hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. kanal Maxsmart Premium HD’de yayımlanmaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları