Rapunzel saçları için 7 basit öneri

Kadınların yüzde 30 kadarı hayatlarında bir şekilde saçlarında incelme yaşıyor. Kalın saç ‘gençlik’ izlenimi verdiğinden de saçlardaki incelme can sıkıyor. Ama bu soruna karşı alabileceğiniz önlemler var.

Haberin Devamı

* Besin maddelerinin güzelleştirici etkisini keşfedin: Biz, her ne kadar saçlarımızın aşırı önemli olduğunu düşünsek de vücudumuz saçları (fonksiyonlarını devam ettirebilmek açısından) o kadar da önemli görmez. Nefes almak gibi diğer fonksiyonlar daha önemlidir ve beslenme yoluyla aldığımız besin maddelerine ilk onlar erişir. Saçlarımızsa kalanlarla beslenir. Protein saçımızın en iyi arkadaşı. Bu yüzden yumurta ve balık gibi sağlıklı proteinlere yönelin. Deniz somonu, ton balığı ve alabalık saçlarınıza nem sağlayacak, kuru ve kırılan saçları önlemeye yardımcı olacak omega-3 yağ asitlerini içeriyor. B vitamini zengini besinler de saç köklerinin sağlığını koruyarak saç dökülme riskini azaltıyor. Meyve-sebzeler ve baklagillerle tavuk ve hindi göğsü gibi yağsız et kaynaklarının tümü harika birer B vitamini kaynağı.

Haberin Devamı

* Stresi kontrol altına alın: Aşırı stresin sağlığınız ve güzelliğiniz için zararlı olduğunu biliyorsunuz. Stres, saç dökülmesine de yol açabiliyor. Meditasyon, düzenli egzersiz, düzenli uyku ve gerginliğinizi azaltabilecek her türlü aktiviteyi iyi gelecek.

* Saç derinize iyi bakın: Saç derisi, her bir saç kökünün kana ulaşarak beslendiği ve böylece daha da güçlendiği yer. Eğer saç derinizin beslendiğinden, iyi nem alıp sağlıklı olduğundan enin olursanız saçlarınız çok daha güçlü, dayanıklı ve hızlı uzayan bir hal alır. Badem, ceviz, ahududu veya çilek gibi E vitamini zengini besinler saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı oluyor.

* Biyotin takviyesini deneyin: Yapılan birkaç ufak çaplı çalışma, biyotin takviyesinin incelen saçlara ve kırılgan uçlara iyi gelebileceğini söylüyor.

* Hormonlarınızı kontrol ettirin: Saçta yaşa bağlı incelme, saç kılı gövdesinin çap ve uzunluğundaki düşüşten kaynaklanıyor. Bunda çeşitli hormonlar rol oynuyor. Saç dökülmenizin ana sebebinin hormonlarınız olup olmadığını görmek için hormonlarınızı kontrol ettirin.

* Yeni bir saç stili deneyin: Saç stilinizi değiştirmek bazen durumun üzerini örtebilir. Kuaförünüze, saçlarınıza hacim ve hareket katacak ve saçların daha kalın görünmesine yardımcı olacak bir saç kesmesini söyleyin.

Haberin Devamı

* Saçlarını sıcağa maruz bırakmayın: Saçlarınıza şekil verirken ısı işlemi gerektirecek bir model kestirmeyin. Çok fazla sıcak, saçları yakarak uzamadan kırılmalarına neden oluyor.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20’nci Kanal Max Smart Premium HD’de yayımlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları