Kilo aldıran 5 büyük hata

Tartıya her çıktığınızda şaşırıyor musunuz? Sorun metabolizmanızda değil, doğru bildiğiniz yanlışlarda. Kilo almanıza neden olan 5 yeme alışkanlığını ve bunlardan kurtulma yollarını açıklıyorum.

Haberin Devamı

Bardağınızdaki düşmanı yenin

Çayınıza, kahvenize tatlandırıcı eklediğinizde kaloriden kaçtığınızı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Sıfır kalorili tatlandırıcıları kullandığınız zaman vücut beklediği kalorileri alamaz. Daha çok yeme ihtiyacı duyarsınız ve tok hissedemezsiniz.

Nasıl kurtulursunuz?
Bal veya agave şurubu gibi doğal alternatifleri deneyin.

Paketten ağıza, asla!
Direkt paketin içinden yeme şekli tam bir faciaya yol açabilir! Bu şekilde uygun porsiyon miktarını ayarlamak mümkün değildir. Dipsiz bir kuyu gibi görünen paketin içinden yediğinizde, tam olarak ne kadar yediğinizin farkına varamazsınız.

Nasıl kurtulursunuz?
En sevdiğiniz çerezi ambalajsız halde açık satın alın, uygun
porsiyonu ölçün ve öyle tüketin.

Ekrana değil tabağına bak
Çoklu görev öğünü, yemek yerken televizyon izlemek, okumak, bilgisayarda çalışmak gibi başka şeylerle uğraşmanız demektir. Bu alışkanlıklar, odağı yediğiniz yemekten ayırarak daha çok yemenize neden olur.

Haberin Devamı

Nasıl kurtulursunuz?
Çalışma masası veya televizyondan uzak, yemeğinizden başka ilgilenecek şeylerin olmadığı bir yere geçin.

Sofra muhabbeti güzel ama...
Yapılan araştırmalar, başkalarıyla yemenin kontrolü kaybetmeye neden olabileceğini gösteriyor. Örneğin, 4 kişiyle birlikte yiyorsanız, tüketim oranınız yüzde 75 artıyor. 7 ve fazla kişiden oluşan bir grupla yerseniz rakam yüzde 96’yı bulabiliyor!

Nasıl kurtulursunuz?
Masadaki en yavaş yiyene eşlik edin. Ayrıca yemek yemeye başlayan en son kişi olmaya çalışın.

‘Yağsız’ yalanına kanmayın
Yağı azaltılmış gıdaları tüketmek çok tehlikeli! Besinden yağ oranı düşürüldüğü zaman tadı azaldığı için, ekstra şeker veya kimyasallar ekleyerek, tadı geri kazandırılmaya çalışılır. Bu katkı maddeleri tam yağlı yiyecekleri yemekten daha fazla şişmanlatır.

Nasıl kurtulursunuz?
Az yağlı süt ürünlerini, yani süt, peynir ve yoğurt gibi fazla işleme tabi tutulmamışları tercih edin.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel Digitürk 51’inci Kanal ve D-Smart 52’nci Kanal’da yayımlanıyor. 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları