Kalp dostu alışveriş listesi

Milyonlarca kişiye kolesterolünü düşürmek üzere kolesterol düşürücü ilaçlar veriliyor. Ancak bu ilaçlar yüksek tansiyon ve şeker gibi kalp hastalığının diğer risk faktörlerine etki etmiyor. Bütün bu risk faktörlerini ortadan kaldırmak için bu sağlıklı besinleri hayatınıza sokarak bedeninize destek olun.

Haberin Devamı

Kalp dostu alışveriş listesi

Pancar yaprağı

Pancar yapraklarını atmayın! Günde yarım kâse pişmiş pancar yaprağının kalbinize faydası gerçekten büyük. Bu göz ardı edilen yapraklar harika bir çözülebilir lif kaynağıdır ve kolesterol emilimini bloke etmeye yardımcı olur. Bu yapraklar aynı zamanda tansiyonu düşürmeye yardımcı olan potasyum bakımından da oldukça zengindir.

Kalp dostu alışveriş listesi

Kanola yağı

Kanola yağındaki bitki sterolleri vücudunuzun kötü kolesterolü emmesini önlemeye yardımcı olur. Kanola yağı aynı zamanda vücuttaki enflamasyonu azaltmaya yardımcı antioksidanlar içerir. Faydalanmak için günde sadece bir yemek kaşığı kullanmanız yeter.

Haberin Devamı

Kalp dostu alışveriş listesi

Bitter çikolata

Kakaodaki flavonoller kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak damarlarınızı rahatlatır ve kanınızı inceltir. Kan damarlarınızın esnekliğini artırarak kalp hastalığı riskinizi düşürür. Flavonoidlerden yararlanmak için en az yüzde 70 oranında kakao içeren iyi bitter çikolatalardan alın. 

Kalp dostu alışveriş listesi

Zeytinyağı

Zeytinyağı LDL yani kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı antioksidanlar içerir. Bu sırada iyi kolesterolünüzü olumsuz yönde etkilemez. Zeytinyağından faydalanmak için diğer yağlar yerine günde iki yemek kaşığı zeytinyağı kullanın.

Kalp dostu alışveriş listesi

Sarımsak

Kalp hastalığı riskinizi günde bir çay kaşığı doğal sarmısak tozu (veya taze bir diş sarmısak) ile azaltın. Bu lezzetli besin kanda kolesterol oluşumunu engelleyerek damarlarınızın esnek ve plaksız kalmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kalp dostu alışveriş listesi

Elma

Son yapılan bir çalışmaya göre günde bir elma kolesterol ilaçlarına ihtiyacı yok ediyor. Lif ve flavonoid zengini elma, kolesterolünüzü düşürüp kan şekerinizi dengeleyerek kalp krizi ve felç riskinizi azaltıyor.

‘The Dr: Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. Kanal Max Smart Premium HD’de yayımlanmaktadır. 

Yazarın Tüm Yazıları