Ispanaklı 7 yaratıcı tarif

Temel Reis gibi benim de en sevdiğim gıdalardan olan ıspanak hem yüksek lifli hem de bol vitaminli bir sebze. Yumuşak tadı sayesinde çiğ ya da pişmiş kullanabiliyor. Aşağıdaki önerilere bir şans verin ve nasıl harikalar yaratılabileceğini görün!

Haberin Devamı

Ispanak brownIe
Ispanaklı 7 yaratıcı tarif
Aynı fasulye çeşitleri gibi ıspanak yaprakları da çok baskın olmayan aromaya sahip. Bu yüzden yemeğin tadını bastırmadan, tariflere çok kolay uyum sağlıyor. Sevdiğiniz brownie tarifini açın ve ıspanak yapraklarını blendırdan geçirerek ıslak malzemelere karıştırın.
Ispanaklı kek
Ispanaklı 7 yaratıcı tarif

Ispanaklı tart veya kiş gibi yemekleri zaten biliyorsunuz peki ya ıspanaklı keki? Aslında Türkiye’de yapılan bir tariftir. Çoğunlukla doğranmış, dondurulmuş veya püre haline getirilmiş ıspanak, yumurta, limon suyu, zeytinyağı, vanilya, un, şeker ve kabartma tozundan yapılır. Taze krema, çikolata gibi şeylerle üzeri süslenebilir.
Ispanaklı
gravy sosu
Bu sosu domates sosunun yerine kullanabilirsiniz. Sıradan bir mantar sosuna sadece taze ıspanak yaprakları ekleyin. Mantarları soteledikten sonra ıspanakları öldürün. İster burgerlerinizde, köftelerinizde ister et veya makarnalarınızda kullanabilirsiniz.
Kıyılmış ıspanak
İnce kıyılmış ıspanak omletten çorbaya kadar her şeyin süslemesinde iyi gider. Birkaç ıspanak yaprağını sıkıca rulo yaparak keskin bir bıçakla küçük küçük doğrarsanız uzun kurdele gibi ıspanak garnitür elde edersiniz.
Ispanaklı
pizza hamuru
Klasik pizza hamurunun bu düşük kalorili alternatifi için sadece taze ıspanak yapraklarını yumurta, peynir ve baharatlarla birlikte mikser veya blendırdan geçirin. Pişirme tepsisine dökün ve sevdiğiniz malzemelerle süsleyerek yoğurmanıza gerek kalmadan pizzanızı hazırlayın.
Ispanaklı ekmek
Tuzlu bir ekmek yapıyorsanız içine kolayca ıspanağı dahil edebilirsiniz. Eğer dondurulmuş ıspanak yaprakları kullanıyorsanız tamamen çözüp suyunu iyice akıtın. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız zeytinyağı ve sarmısakla soteleyerek lezzetini artırın. Ekmeğinizin tarifine doğrudan ekleyerek harika bir tat elde edebilirsiniz.
Ispanaklı smoothIe
Ispanaklı 7 yaratıcı tarif
Günlük beslenmenize daha fazla yeşil sebze mi eklemeniz gerekiyor? O zaman ıspanaklı smoothie’yi deneyin. Ispanağı, dondurulmuş muz, avokado, badem veya vanilyayla kullanarak soğuk ve besleyici smoothie’ler hazırlayabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları