Hepimiz pegancıyız!

Yaz kapıda, herkes ‘kusursuz’ diyetin peşinde. Son dönemin gözde beslenme biçimi Pegan 365’ten bahsetmenin tam zamanı. Bu diyet, iki sağlıklı beslenme şeklinden ilham alarak yapılmış bir program… Sağlıklı beslenmek, kilo vermek ve kilonuzu korumak isterseniz, Pegan 365’in kuralları burada!

Haberin Devamı

Her gün
bol sebze yiyin
Hepimiz  pegancıyız

Brokoli, kuşkonmaz ve ıspanak gibi nişasta içermeyen sebzelerden bol bol tüketin. Tatlı patates, balkabağı ve havuç gibi nişastalı sebzelere de yer verebilirsiniz ama günlük 300 gramı geçmemeli.
Doğru gıdaları
satın alın
Hepimiz  pegancıyız

Bu diyet, vegan ve paleo beslenmenin bir birleşimi. Vegan (hayvansal ürün içermeyen) ve paleo (hayvansal) proteinin yanı sıra meyve, sebze, tam tahıl ve süt ürünü alternatiflerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haftada bir
kaçamak günü yapın
Hepimiz  pegancıyız

Pegan 365 diyeti size kaçamak günleri tanır. Tek kural, haftada bir günden fazla olmaması... İster hafta içi, ister hafta sonu.. Sadece haftada bir günü
aşmadığınızdan emin olun.

Dört porsiyon karbonhidrat seçin
Günde 4 porsiyon meyve veya tahıl tüketme hakkınız var. Yalnız porsiyonlara dikkat etmelisiniz. Orta boy bir meyve, bir dilim ekmek veya 50 gram kadar kinoa, pirinç gibi tam tahıllar diyebiliriz.

Üç porsiyon sağlıklı protein tüketin
Protein tüketiminde bol çeşit ve alternatif var. Bir paleo, iki de vegan olmak üzere günde üç protein seçmelisiniz. Fasulye, tofu ve bazı çekirdeklerin yanı sıra tavuk, balık veya kırmızı etler dahil.

Haberin Devamı

Diyete iki çeşit
sağlıklı yağ ekleyin
Avokado, zeytinyağı, kuruyemişteki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolünüzü düzeltir. Salatanıza avokado eklemek ve zeytinyağı ile yemek yapmak gibi seçimlerle günde iki defa sağlıklı yağ tüketin.
‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel’da (Digiturk 51. kanal ve D-Smart 52. kanal) yayımlanmaktadır.

 

Yazarın Tüm Yazıları