Egzersiz zamanı dışında fazla kalori yakmanın 6 yolu

Metabolizma, hücrelerinizde yediklerinizi vücudunuza yakıt olarak dönüştüren kimyasal reaksiyonlar dizisidir. O ne kadar hızlı olursa o kadar çok kalori yakarsınız. Bazı egzersizler ve yaşam tarzı değişiklikleriyle metabolizmanın hızlanmasına yardım edebilirsiniz. İşte onlardan birkaçı…

Haberin Devamı

Egzersiz zamanı dışında fazla  kalori yakmanın 6 yolu
YAĞSIZ KAS KÜTLESİ GELİŞTİRİN

İnsan vücudu kas oluşumu için, yağ oluşumuna harcadığına oranla daha fazla kalori harcar. Daha fazla kas, spor yapmadığınız günlerde de vücudun daha çok kalori yakması anlamına gelir. Böylece metabolik hızınızı önemli ölçüde artırıp her gün daha fazla kalori yakılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

DAHA FAZLA SU İÇİN
Lisanslı diyetisyen/beslenme uzmanı ve Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu beslenme eğitmeni Jamie Pope’a göre günde yaklaşık 2 litre su içmek ekstradan 100 kalori yakmaya yardımcı oluyor. Bu miktar kulağa az gibi gelse de günde 100 kalorinin haftada 600-700 demek olduğunu unutmayın!
Egzersiz zamanı dışında fazla  kalori yakmanın 6 yolu
DAHA FAZLA UYUYUN
Normalden iki saat az uyuduğunuzda vücudunuz strese girerek, fazlası kilo alımına sebep olan kortizolü (stres hormonu) yüzde 50 daha fazla üretir. Vücut normal fonksiyonlarını yerine getirebilmek için birçok hormona ihtiyaç duyar. Uyku da sinir sistemine ihtiyacı olan molanın verildiği bir zamandır.

Haberin Devamı

ARALIKLI ANTRENMANI DENEYİN
Aralıklı antrenman, yoğun egzersizle dinlenme aralıklarını arka arkaya sürdürmektir. Bunu yürüyüş, yavaş koşu, yüzme, bisiklet gibi birçok egzersize entegre edebilirsiniz. Yaptığınız sporun yoğunluğu arttıkça, sonrasında vücudunuzun tükettiği oksijen de artarak, spor yapmadığınız zamanda da daha fazla kalori yakımına sebep olur.

BİR FİNCAN ÇAY
Çokça hastalığın geleneksel tedavisinde kullanılan çay çeşitleri bulunuyor. İyileştirici antioksidan sağlamak, sindirime yardımcı olmak gibi özellikleriyle güçlü etki sunuyor, bazen ekstra kalori yakımına da yardımcı oluyorlar. Siyah çayın metabolizmayı hızlandırdığını söyleyen araştırmalara kulak verin.

Egzersiz zamanı dışında fazla  kalori yakmanın 6 yolu

YEMEKLERİ BİTKİ VE BAHARATLA PİŞİRİN
Bazı baharat ve bitkiler antioksidan, mineral, vitamin etkileri sağlamanın yanı sıra metabolizmayı da pozitif etkiliyor. Kırmızıbiberdeki kapsaisin maddesi bazı reseptörleri harekete geçirerek yağ ve kalori yakma becerisini artırıyor.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 12.30’da Sony Channel’da (Digiturk 51. kanal ve D-Smart 52. kanal) yayımlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları