Daha çok adım için 8 ipucu

Ortalama bir insanın günde yaklaşık 10 bin adım atması gerekir. Ancak masa başı işlerde çalışan birçok kişi bu önerilen rakama yaklaşamıyor. Siz de bu konuda güçlük çekiyorsanız bu basit alternatifleri bir deneyin.

Haberin Devamı

1-İşe yürüyün
İşyerinize 1.5 km’den daha yakınsanız yürüyerek gidin. Bu mesafe daha sabahtan gün içinde atmanız gereken adımların yaklaşık 3 binini tamamlatmış olacak. Eviniz ofisinize daha uzaksa toplu taşıma aracından bir-iki durak erken inerek kalan yolu yürüyün.

Daha çok adım için 8 ipucu

2-Uzağa park edin
Alışveriş sırasında gideceğiniz mağazanın dibine park etmeyi beklemek yerine otoparkın arkalarında bir yer bulmaya çalışın. Böylece fazladan egzersiz yapmış olursunuz. Ayrıca mağazalarda gezinirken de günlük adım rakamınıza daha fazla yaklaşırsınız.
3-Telefondayken yürüyün
Telefonla konuşurken ayakta durmak yerine yavaşça dolanmak, önerilen günlük adımlarınızı tamamlamanın harika bir yoludur. Bir dahaki telefon konuşmanızda odanızda veya koridorda gidip gelmeyi deneyin.
4-Hatırlatma alarmları kurun
Günlük adımları tamamlayamamanın bir nedeni de hareket etmenin akla gelmemesi olabilir. Bu problemi aşmak için telefonunuza yürümeyi hatırlatan alarm kurabilirsiniz. Uzun olmak zorunda değil; beş dakikalık kısa ofis yürüyüşleri de yapabilirsiniz.
5-Merdiven kullanın
Artık neredeyse hepimiz kat inip çıkmak için asansör kullanıyoruz. Gün içinde merdivenleri kullanarak hem kan akışınızı canlandırmış hem de kardiyo egzersizi yapmış olursunuz.
6-Egzersiz yapın
Yürümek, koşmak veya spor salonundaki aletlerle çalışmak, daha fazla kardiyo yapmanın kolay yollarındandır. Spor salonuna gitmeye vaktiniz yoksa izlediğiniz televizyon programının reklam aralarında, evin içinde dolaşmayı deneyin.
7-Köpeği yürüyüşe çıkarın
Varsa her gün sevgili dostunuzu 20 dakikalık yürüyüşe çıkararak hatta vakit bulursanız bunu iki defa yaparak adım sayınızı katlayın.
8-Adımsayar edinin
Farkındalık, yaşam tarzını geliştirmenin en önemli faktörlerindendir. Bir adımsayar edinmek gün içinde attığınız adımları görmenizi sağlar. Günde 5 bin adım atmaya çalışarak başlayın. Sonra 10 bini deneyip artırmaya çalışın. Hedef belirlemek, istediğiniz şeye ulaşmanızı kolaylaştırmanın en iyi yollarından biridir.

Haberin Devamı

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. kanal MaxSmart Premium HD’de yayımlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları