Bütün dünya El Clasico’ya koşmuş!

Atatatürk Havalimanı’nda uçağa bindiğim andan itibaren, Barça-Real maçı gündeme oturuyor.

Haberin Devamı

Uçağa binen herkes Barcelona’ya; El Clasico’ya gidiyor. Barcelona Havalimanı, daha da ilginçtı. Türklerin bu kadar ilgisine mazhar olan El Clasico için dünyanın dört bir yanından da insanlar koşmuş gelmiş. Her yer ana baba günü...

REAL MADRID iLE AYNI OTELDEYiZ
 

Havalimanından Mustafa Denizli ile birlikte Fairmont Rey Juan Carlos Oteli’ne yol alıyoruz. Otele girişte bir kalabalık var. Görevliler önümüzü kesiyor. Hoş bir sürpriz Real Madrid’le aynı otelde kalıyoruz. Kulübün fotoğrafçıları ve televizyoncuları, lobide koşturuyorlar. Ama futbolculardan hiçbiri ortalıkta görünmüyor.

SKOR NE OLUR? KAZANACAĞIZ

Yaklaşık 15 dakika sonra Real Madrid Başkanı Florentino Perez otelden içeriye girdi. Hemen ayağa kalktım. Türkiye’den geldiğimi ifade ettim ve bir fotoğraf çektirmek istediğimi söyledim. “Memnuniyetle” dedi ve o arada maçın skorunu sordum. Gülümseyerek, “Kazanacağız” dedi. Otel lobisinde Perez’i gören hemen hemen herkes bir fotoğraf çektirme yarışına başladı...

EL CLASiCO’NUN EL YAKAN BiLETLERi 

EL Clasico’nun bilet fiyatları alıştığımız cinsten değil. En ucuz biletin karaborsa fiyatı Barcelona’da 700-800 Euro’ya kadar yükseldi. Ayrıca fotoğrafını da koyduğum VIP biletler var ki onların fiyatını hiç sormayın. 1850 ve 3000 Euro’ya kadar VIP biletleri var. Ayrıca El Clasico turizmi de epey revaçta. Otel, maç dâhil en ucuz El Clasico seyahati 1000 Euro’dan başlıyor.

NEREDE BiZiM TRiBÜN ŞOVLAR!

Bizim derbilerde alıştığımız takımı ya da futbolcuları tribüne çağırma ritüeli El Clasico’da yok. Maçtan önce tribün şovları ve müthiş tezahüratları burada bulmak çok mümkün değil. Statdaki anonsçu, seyirciyi maç öncesi elinden geldiğince coşturmaya çalışıyor. Ama çok başarılı olduğu söylenemez.

RONALDO’YA TAHAMMÜL YOK!

Barcelona ve Real Madrid anons edildiğinde iki önemli isim öne çıkıyor. Biri Ronaldo, diğeri Messi. Barcelona taraftarları, Real oyuncularının ismi okunurken sürekli ıslıkladı. Ama Ronaldo ismi duyulunca ıslığın desibeli olabildiğince arttı. Barcelonalı futbolcuların ismi anons edildiğinde ise en büyük tezahüratı Messi, Neymar ve Suarez aldı.

DENiZLi FARKIYLA MAÇ iZLEMEK

Maçı Mustafa Denizli ile izlemenin en güzel keyfi, olacaklardan önceden haberdar olmaktı. Oyuna kimin girip kimin çıkacağından, oyuncu değişikliklerine kadar tümünde isabet buldu. Barcelona’nın golünde de henüz vuruş yapılmadan gol olacağını önceden söyledi.

HEVESLE BU MAÇA GELDiK AMA

Adı El Clasico. Dünyanın kuşkusuz en büyük maçlarından biri. Dünyanın en büyük yıldızlarının şovunu izlemek ve bu ana tanık olmak için büyük bir hevesle maça geliyorsunuz. Ama “Bu El Clasico seni ne kadar keyiflendirdi” diye sorarsanız cevabım “Eh işte” olur.

INIESTA ÇOK BAŞKA BiR iSiM

Bancelona tribünleri Iniesta’yı çok özlemiş. Isınmaya başladığı andan oyuna girdiği dakikaya kadar gözler ondaydı. O girdikten sonra da, bakmayın Real’in golüne, hâkimiyet Barça’ya geçti. Zekasıyla takımını her kaostan çıkardı.

DiLEKLERiM GERÇEK OLMADI

Maç başlarken tek bir duam vardı: İlk devre 0-0 bitsin, Arda ikinci yarı oyuna girsin, golünü atsın ve El Clasico’da günün adamı olsun. Arda oyuna girdi. Oynadı, ama benim dileklerim maalesef gerçek olmadı.

Yazarın Tüm Yazıları