Biraz anlayışa ihtiyacımız var

Sağlık hizmetinin profesyonel bir meslek grubu olarak hayvan sahiplerince yeterince anlaşılamamaktan çok şikayetçiyim.

Haberin Devamı

Ne iş yapar veteriner hekim? Gelen hayvanla en iyi biçimde ilgilenir, doğru teşhisi koymak için gerekli tektikleri yapar, teşhis koyar ve tedavi için kendisine bir rota belirler. Bilimin ışığında, teknolojinin desteğiyle bilgi birikimini en iyi biçimde kullanarak evcil dostunuza yardım etmeye çalışır veteriner hekim.

***

Ancak bu durum kimi hayvan sahibini yeterince memnun etmez. Hayvan sahibi sizden dostuna sevgi gösterisi yapmanızı, övgüyle söz etmenizi, onun maceralarını keyifle dinlemenizi, hatta fotoğraf ve videolarını sıkılmadan izlemenizi bekler. Bunu yapmazsanız mutlu olmaz, hekim değiştirmeye karar verir, gittiği yeni klinikte ise sizin ne kadar ilgisiz olduğunuzdan yakınır durur.
Çocuğunuzu hekime götürdüğünüzde saatlerce çocuğunuzun evdeki şirinliklerini anlatabilir ve fotoğraflarını gösterebilir misiniz? Aracınızı servise götürdüğünüzde servis personeline arabanızla çekilmiş binbir türlü fotoğrafı gösterebilir, yolculuklarınızı bütün gün anlatabilir misiniz? Manava gittiniz ve alışveriş yapıyorsunuz. Aldığınız sebzelerden ne kadar lezzetli yemekler yaptığınızı, yemeklerin tarifini, komşularınızın bayıldığını uzun süre anlatırsanız ‘yeter kardeşim’ diyecektir.

***

Haberin Devamı

Evcil dostlarınıza ne kadar değer verdiğinizi, onların her hareketinin sizi mutlu ettiğini tahmin edebiliyoruz. Bu mutluluğu ailenizle, dostlarınızla, komşularınızla paylaşmanıza sözümüz olamaz.
Sizin bir ya da iki evcil hayvanınız var ancak bizler günde onlarcasına sağlık hizmeti veriyoruz. Her hasta sahibi için özel bir zaman ayırmaya ne vaktimiz ne de enerjimiz yeter. Bu konuda bizi anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyoruz. Dostunuzun bakımı ve sağlığı ile ilgili her türlü soruyu bıkmadan, usanmadan cevaplamaya hazırız çünkü bizim sloganımız bilgi vermeyi hasta hakkı olarak gören hekimlik...

Yazarın Tüm Yazıları