Büyük büyük oyunlar

Tiyatroda kalabalık kadrolu, şaşaalı oyunların yeri bambaşka. İddialı prodüksiyonlardan bir seçme yaptım. Yeni yıl, sahnelerimize bolluk getirsin.

Haberin Devamı

Guguk Kuşu: Hapishaneden kurtulmak için deli taklidi yapıp psikiyatri hastanesine düşen bir karakterin buruk ve heyecanlı hikâyesi. Efsanevi bir filmdi. Jack Nicholson Oscar almıştı. Sadri Alışık Tiyatrosu, Şakir Gürzümar rejisiyle sahneliyor. Oktay Kaynarca tiyatroya iddialı bir dönüş yapmış oldu. Kadro çok iyi.

Büyük büyük oyunlar

Kafkas Tebeşir Dairesi: Aynı tiyatronun süregiden prodüksiyonu. Levent Ülgen, Songül Öden başrolde. Brecht’in en önemli oyunlarından biri. Bu prodüksiyon da Zorlu PSM’de. Zorlu Center’ın mimarisine, projesine bir şey diyemem ama çok güzel salonlar yaptılar. Kültür ve sanatı es geçen AVM’ler örnek almalı.

Kuvayi Milliye: Nazım Hikmet’in destansı şiirini Zeliha Berksoy sahneye taşıdı. Tamer Levent, Yurdaer Okur, M. Ali Kaptanlar, Devrim Evin ve diğer çok değerli oyuncular. Büyük prodüksiyon.

Huysuz: Engin Alkan’ın Moliere’den uyarladığı müzikal güldürü ikinci sezonda. Kostümler, dekorlar, şarkılar. Tam bir şenlik. Deniz Uğur çok iyi oynuyor. Diğer oyuncular da öyle.

5.Frank: Geçen yıl ‘Arturo Ui’ oyunuyla birçok ödül toplayan Tiyatro Adam’ın yeni prodüksiyonu. Ekip şahane. Dürrenmatt’ın ilginç oyunlarından biri. Bu ekibin prodüksiyon gücünü yansıttığına eminim.

Büyük büyük oyunlar

Zübük: Nedim Saban, Aziz Nesin’in romanını uyarlamış. ‘Zübük’ fikrini bir metafor haline getirip orkestraya taşımış. Tuna Orhan başrolde. Büyük bir kadro. ‘Leyla’nın Evi’ çok ses getirmişti. Şansı bol olsun.
Sessizlik: İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yüz akı oyun. Geçen sene ödüle doymadı. Mehmet Birkiye rejisi. Muhteşem bir prodüksiyon. İzlediğim en iyi oyunlardan biri.

Michelangelo: Yine DT’den bir oyun. Üçüncü sezona giriyor. Bol ödüllü yapım, ismini aldığı büyük sanatçının hayatını merkeze alıyor. Saydam Yeniay yönetti. Irmak Bahçeci yazdı.

Haberin Devamı

Bizde büyük prodüksiyonlar yapmak kolay değil. Sabit salonlarda da oynayamıyorlar. Ayda topu topu birkaç temsil yapabilliyorlar. Tiyatro para işi. Bilet satmak lazım. Gişelerde kuyruklar gördüğümüz bir yıl olur inşallah.

Yazarın Tüm Yazıları