Kalecisiz oyna Beşiktaş!

İLK 45, iki bölümden oluştu derbide. 25’e kadar zorlanan bir Beşiktaş vardı çünkü Fenerbahçe forvetleri savunmaya iyi baskı kurdu.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar bunu hızlı pasla kırabilirdi ancak başarılı olamadılar. Bir de tek top oynamayan, fantastik hareketlere soyunan Quaresma buna eklenince Güneş kenarda sinirlendi. 25’ten sonra Beşiktaş, o akışkan oyununu oynamaya başladı. Bu noktada ‘psikolog Volkan Demirel’ sahneye çıktı. Talisca ile girdiği dalaştan bir gerilim üretti. Evet, tribünler gerildi, fakat siyah beyazlı futbolcular kupa maçındaki hataya düşmedi. O gün bu hatayı yapan Oğuzhan, bu kez bilakis arkadaşlarını olay mahallinden uzaklaştıran kişi oldu.

Fenerbahçe, beklentinin aksine kalesinin önüne otobüs çekmedi. Nitekim hücuma çıkarken kaptırdığı bir topta golü kontradan yedi. Oysa böyle bir golü Beşiktaş’ın yemesi beklenirdi.

SORU iŞARETLERi ARTTI

Advocaat, ikinci devreye iki değişiklikle başladı. Maç öncesi konuşulan senaryoya döndü ve Ozan’ı sağ beke aldı. Salih tercihiyse herkes için sürprizdi.

Haberin Devamı

Ancak bu iki değişiklik de Fenerbahçe’nin pozisyonsuzluğuna çare olamadı. İlk ciddi pozisyon 80’de Emenike ile geldi. Beşiktaş, topu bu devre rakibine biraz daha fazla verip, uzun toplar ve şutlarla ikinci golü aradı. Atak buldu fakat Quaresma’nın pozisyonu dışında çok da üretken değildi siyah beyazlılar. F.Bahçe’nin skoru değiştiremeyeceği görüntüsü Beşiktaş’ın 2. gol iştahını kırdı ve hani “Olmasa da olur” moduna soktu. 9 kişi kalan rakip karşısında şampiyonluk şarkıları söylerken Beşiktaş, yine bir kaleci hatasına kurban oldu. Brugge, Sporting, Lyon ve dünkü F.Bahçe maçı. Bu durum psişik bir hal aldı. Beşiktaş kalecisiz oynasa yeridir.

Beşiktaş, Fenerbahçe’nin 90 dakikada yaratamadığı pozisyonu kendi kendine üreterek, altın değerinde 2 puan bıraktı. Evet, şampiyonluk kaçmadı bu beraberlikle ancak soru işaretlerini artırdı, durduk yere. Taraftar ne kadar kahrolsa, hakkıdır...

AYNI KAFAYLA BURSA’YA...

ADANA maçından alınan 3 puanın çok değerli olduğunu, zira Başakşehir-F.Bahçe-Bursa maçlarıyla şeytan üçgenine girildiğini belirtmiştim. Bu üçgenin tamamlanmasına bir maça kala alınan puan 1. Son iki haftada 11 gol yiyen Bursa’yı bu maçtan bile daha çok ciddiye almak zorunda Beşiktaş... F.Bahçe derbisine zihinsel olarak takım iyi hazırlanmış. Bir anlık hatayla galibiyet kaçtı. Aynı zihinsel hazırlık Bursa’da sonuca rahat götürür.

Yazarın Tüm Yazıları